Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kenyérsütés rejtelmei

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ki mondta hogy nem tud?Elég korán elkezdtem hozzá szoktatni!Így van egy kis segítségem!A szerszám szétszórásban ahogy említetted!

Komment

Azért Neki van egy jó fej Papája kit nem hagy el a humorérzéke szerencsére! Az ő képességeit nem vontuk kétségbe!No majd ha elkezd szerelni a tavasszal!, a kalapácsot jól zárd el!!

Komment

Nemrég reggeliztem, de ezt végignézve bizony jól megéheztem:

https://www.youtube.com/watch?v=568NpM0c7h4

Komment

A vége a legjobb. A kést egyenesen "csak" lenyomja Igaz nagyon "sűrű" kenyérnek tűnik

Komment

Tisztelt "alvó " Társaság!Hát nem süt kenyeret senki? Azon kívül,hogy finomabb és tartósabb nem szeretitek tudni mit esztek!! Ha figyelmesen el olvassátok pl.a barna kenyér csomagolásán felsoroltakat és esetleg Kesziben ettetek az én kenyeremből tudjátok miről beszélek. Azt azért nem képzelem ,hogy más nem süt az enyémnél finomabbat csak nem akarja egyikőtök sem elárulni a receptet.Nosza mivel" a pék korán kel "tessék ébresztőt fújni és beszélgessünk a Magyar legfőbb és elmaradhatatlan táplálékáról!

Komment

finomabb és tartósabb nem szeretitek tudni mit esztek!! Ha figyelmesen el olvassátok pl.a barna kenyér csomagolásán felsoroltakat
              ...és ez sajnos nem csak a barna kenyérre vonatkozik!!
              Én is láttam olyan összetevőket, hogy csak pislogtam
              "Akaraterő és szorgalom, ez a két tulajdonság az, amellyel bármilyen célt el lehet érni."

Komment

Lisztjavító, térfogatnövelő?
                Ha valaki nem ismerné, 2:40-től:
                https://www.youtube.com/watch?v=uhMo30RifhA
                Viccet félretéve, valóban elképesztő, hogy mennyi vackot megeszünk olyan ételekben is, amit egészségesnek hiszünk.
                Ami viszont aggasztó, hogy ez a sokmesterséges vacak mit tesz a szervezetünkkel.
                Kenyérsütésben nincs tapasztalatom, de én is szivesen olvasnék (illetve továbbítanék az élelmezésügyi szakemberasszonynak) jól bevált recepteket

Komment

Nosza mivel „a pék korán kel” tessék ébresztőt fújni és beszélgessünk a Magyar legfőbb és elmaradhatatlan táplálékáról!
                  Igen!A legfőbb táplálék!....................hát lehet nevetni:Vettem egy zsák korpát a malacaimnak,abból teszek a kenyérbe!Mivel csak korpást ehetek!Gondoltam ha a kucuk megeszik ezt a korpát akkor én is meg ehetem aztán ami marad oda adom a cocáknak,őket meg én eszem meg..............hagy legyen teljes a kör!

Komment

Kemencét én is szeretnék, már be is szereztem egy törmeléktelepről a téglákat. Én úgy gondoltam, hogy nem üveget, hanem kerámiát fogok beletenni hőtárolónak. Régi bontott nagyfeszültségű villamos szigetelőelemek. Eddig a kenyérsütésen nem gondolkoztam, mert kevés kenyeret eszek. A sült csülök jobban felizgat, vagy ha arra nem mozdulok, akkor mázas agyagedénybe bekészítek 28-30 töltöttkáposztát és bedobom a sütőbe 3 órára. Végigolvasva a hozzászólásokat, már a kenyérsütés gondolata is izgat.

Komment

Téglából pincét cserépből kemencét lehet építeni. Az üveg azért jobb mert mivel össze kell törni apróra" sűrűbb" lesz és jobban kitölti a közeget. Gondolom könnyebb össze törni is mint a kerámiát és az anyag összetétel sem azonos! és az elsődleges. A töltike sem rossz ám kemencében karácsonykor mi is 70 egynéhány tölteléket tettünk a kemencébe. Én mivel örlök itthon búzát melyben benne marad a korpa és a többi érték és még teszek bele más -más finomságot a fehér lisztet feljavítva. Azért a csülökhöz és a töltikéhez is elmegy a friss házi kenyér! Én ajánlom figyelmetekbe a mobil kemencét. Sokkal kisebb a tömege ezáltal kevesebb fát eszik ha megunod a helyén 4 ember viszi akár még a nyaralóba is.Hamarabb felfűthető míg a nagy búbost ha a lakásba teszed nyáron kizavar csak karácsonykor kellemes.Kuckót lehet a mobilnak is csinálni.

Komment

Mindenképp mobil kemencében gondolkodok. Azt mondod nem jobb a kerámia?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                        Working...
                        X