Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Kedves Sanyi!

    Egyet tudok érteni a fenti hozzászólásoddal,de azt nem szabad elfelejteni,hogy azt a korosztályt,amely most gyermeket nevelő szülő,-a mi korosztályunk nevelte fel.A gyereknevelés,nem a demokrácia,vagy a diktatúra kérdése,-sajnos szakkönyv sincs minden egyedi esetre,mert minden gyermeknek egyedi személyisége van.

    Úgy gondolom,hogy a mi szüleink nagyon nehéz időkben,nagyon nyomorúságos élethelyzeteket éltek meg,azután egy kissé könnyebb lett nekik és minket már egy kissé lazábban,kényeztetve neveltek,-mondhatnám elrontottak.A mi korosztályunkból,már kevesen éheztek,nem sokunkat küldtek el kisbéresnek,vagy részes aratónak,a lányokat nem küldték el cselédnek tíz évesen.Gyermekkorunkban nem tudtuk mi az éhezés és a kiszolgáltatottság,az iskolában igaz,hogy igen hamar "helyre pakoltak",ha valami hülyeséget csináltunk,de a szülői ház megóvott minket.Néha otthon is elcsattant egy-két gyengéd tasli anyánktól,mert,ha az apa rendezte a dolgokat,hát az kemény volt.(gyerekkoromban,apám kétszer pofozott fel,egyszer mert nem tetszett nekem a tejeskávé és felborítottam,megjegyzem erre nem emlékszem,a második alkalom,tanuló kerékpáros voltam,ha jól emlékszem olyan nyolc éves forma.Magos volt nekem még a kerékpár és csak úgy tudtam vele elindulni,ha vaki fogta hátulról és meglökött és tekertem addig,amíg el nem estem,-úgy hozta a sors,hogy az elesés Pusztaföldváron történt,ami Orosházához 11-12 Km.Ott megkértem egy bácsit,hogy legyen szíves és indítson el Orosháza felé,ami meg is történt.Nem volt akkoriban ekkora forgalom,szerencsésen haza is értem,de ez az egész,akció beletellett,egy jó pár órába.Gondolom szegény öregemet,már megette az ideg,hogy hol a fenébe van ez a qrva kölök,nos szelíden megkérdezte,"hol voltál kisfiam",én meg mondtam,hogy "Földváron",nos erre kaptam egy akkora pofont,hogy egyből megzöldült a réznyelű bicska a zsebemben,mert összehugyoztam magam.Több verés apám részéről soha nem történt.
    Később,sok év elteltével mesélte anyám,hogy az ominózus pofon után én a házvégén zokogtam,apám meg a kert legeldugottabb zugában szintén.Így utólag köszönöm,azt a taslit,mert,csak egy volt és már tudom azt is,hogy a féltésből fakadt.)

    Azt soha nem szabad elfelejtenünk,hogy akármilyennek véljük az ifjúságot,-őket mi neveltük és neveljük fel és ők viszik tovább a világot.

    Üdvözlettel:Che

    Komment


      Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Egyet tudok érteni a fenti hozzászólásoddal,de azt nem szabad elfelejteni,hogy azt a korosztályt,amely most gyermeket nevelő szülő,-a mi korosztályunk nevelte fel.
      + a TV
      + az internet
      oszt a karika szelektál, azt meg csak a TVkarikafigyelősóhiatal nézi.

      Komment


        Fiúk! Emu által említett két lehetőségnek van haszna de kontroll nélkül sajnos nagyon nagy veszélyeket rejtenek. Ez különösen az internetre vonatkozik de a Tv -is / celebek, a médiából csorgó fogyókúrák/ melyre ipar épül és lesznek Anorexiások meg Depressziósok. Ez irányban indul egy új / nálunk legalább is/ : Nyílt Városi Szülői Értekezlet. A címe hol és hogyan szórakoznak gyerekeink. Alkohol és drog veszélyei! Igaz az elsoroltak Józsikám de sajnos már régóta minden csapon csak a jogokat emlegetik és a kötelességről mely épp oly fontos lenne szó sem esik. Nem hiszem , hogy Te vagy én arra vetemednénk, hogy neki esnénk a gyerek nevelőjének ha felelősségre vonná igaz talán ezt megelőzendően otthon mást is hall és lát. A nevelésben az alapot a szülőknek kell biztosítani csak utána az iskola. Mint tudott alap nélkül rozoga az építmény.

        Komment


          Több verés apám részéről soha nem történt.
          Jó dolgod volt Józsikám!
          Sajnos drága jó megboldogult apám engem box zsákként használt!Igaz kézzel ritkán ütött!Többnyire valami eszközzel amit talált!(bicikli pumpa,bot,ostor,kosárfonó fűz ág) Na ez utóbbit különösen utáltam mert hajlékony,erőss.Szerintem akár halálra is lehet verni egy gyengébb embert ilyesmivel!Így aztán az időm jó részét a határban kószálva töltöttem mert ha hazamentem biztos volt ,,RUHA"!Itt kell megjegyeznem hogy semmi értelme sem volt a verésnek!Szerintem semmivel nem lettem jobb ember!Viszont rengeteg gátlást,félszt,kissebségi érzést sikerült belém oltani!Azóta sem bízom senkiben a családomon kívül és nem is igen barátkozok!Sőt ha lehet kerülöm az embereket!Most képzeljétek el így buszsofőrként dolgozni!???!!!!!Magam részéről gyűlölök minden féle erőszakot(még a verbálist is!)nincs oly jog cím előttem ami hitelesítené!Útálom és kerülöm az erőszakoskodókat legyen az bárki és bármi!
          U.I:Amúgy barátságos fickó vagyok!Bárkit elviszek motorral egy körre!(Ahogy a múltkor kifejtettem képpel!)

          Komment


            Én személy szerint az atyai pofonokért hálás vagyok. Ha nem járt..akkor kiharcoltam magamnak. Szintén ellenzem az erőszakot,de az én esetemben nevelő célzattal hasznosnak bizonyult.

            Komment


              Én sem voltam a tündér kert gyümölcse és kiprovokáltam a nekem osztottat de milyen jól tette Apám. Én sem kaptam minden nap de akkor rendbe tették a fizimiskámat . Utólag bevallva nem volt hiába való hisz időben sikerült korlátokat szabnia.

              Komment


                Nos, az én gyermekkorom sem zajlott "zökkenőmentesen"....de, a mai fejemmel, a nagy részét megérdemeltem.Igaz, nincs már közöttünk a " fater", de sokszor eszembe jut, még így is, hogy nem voltam mindig biztonságban a kezétől.

                Komment


                  A hirtelen felindulásból megütés elmegy. Jól tud nyomatékosítani, rögzíteni. Határt szabni.
                  A nem felindulásból, később, számon kérő verés az már szadizmus.
                  Inkább bátorítani és támogatni, hátha kevesebb gátlás lesz benne, mint bennem van.
                  A csínytevések, rosszalkodások jó része felfedezés, kalandkeresés, a másik pedig figyelemfelhívás. Mindkettőt észre kell venni és a maga helyén kezelni.

                  Komment


                    Egy gyerek legyen életre való ne olyan mint az alvós baba kit ha a sarokba tesznek ott is marad.

                    Komment


                      Mindkettőt észre kell venni és a maga helyén kezelni.
                      Aki ráér,valószínűleg nem tudja mit tegyen,aki meg tudná,az elfoglalt
                      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                      Komment


                        Barátom Máté! Te sem lehettél egy egyszerű figura a kevés ismeretségünk ellenére kimondva! De nehogy megváltozz!- hisz erre a 30- 40 évre ami még hátra van felesleges is lenne!

                        Komment


                          Úgy felkúrt@m az agyam hogy az nem igaz!
                          A Totalcar fejlécén lévő kis cikkeket nem igazán olvasgatom de egy címre felkaptam a fejem: Gigabüntetést kapott az OT rendszámos Csepel.

                          Elolvastam és isten bizony kinyílt a nem létező bicskám a zsebemben! Olyanok jutnak eszembe, hogy mit tennék az útdíjfizetési szopó zrt-vel valamint a kamerás autóikkal hogy le sem merem írni.

                          Totalcar - Közösség - Nincs kegyelem, gigabüntetést kapott az OT-rendszámos Csepel


                          Utoljára szerkesztve a következő által: sinter; 2016 júl. 11, 21:45.

                          Komment


                            Csodás!.......................................................................
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                            Komment


                              Szervusztok!

                              Jó,hogy megírtad ezt a nagyon szomorú történetet és nagyon elgondolkodtat.Sajnos azt a végkövetkeztetést tudom levonni,hogy ez genya rendszer mindent,de mindent elkövet,hogy a saját országunkban ne érezzük itthon magunkat,mert a baj nem a bírságolókkal van,hanem azokkal akik olyan törvényeket hoznak,melyek lehetővé teszik azt.

                              Nagyon emlékszem még arra amikor az épülő pályákon óriás plakátokra írták,-"önöknek épül,az önök pénzéből",-úgy tűnik kevés volt a pénz és még egyszer ki akarják velünk fizettetni és mi birkák hagyjuk is.

                              Baj még az is,hogy olyan kaotikus a fizetős utak helyének a tudatosítása a közlekedőkkel,hogy bárki könnyen beleszaladhat egy ilyen helyzetbe.

                              Ilyen helyzetekben az összes veterános szervezetnek és főleg a MAVAMSz-nak,de a mi fórumunknak is tiltakozni kellene összefogva és nyilvánosan és főleg qurva hangosan,hogy meghallják azok a hallásérül illetékes fülek.

                              Üdvözlettel:Che

                              Komment


                                Habot is tesznek a tortánkra..ami nem sütiből és cukorból van. Igazad van..talán egy nagy népi összefogással drasztikusan rendet lehetne rakni. Ahhoz viszont Emberek kellenek.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X