Közlemény

Collapse
No announcement yet.

A Veteran fórum Hyde parkja.

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    A Veteran fórum Hyde parkja.

    Szervusztok!

    Azért szeretném ezt az új témát indítani,hogy a fórumon esetenként jelentkező ideológiai és politikával kapcsolatos hozzászólásokkal ne zavarjuk meg,más témák folytonosságát,mint pl.,a lencsevégre kaptam,-ban legutóbb felmerült.Úgy gondolom,itt lehetne vitatkozni,a terv és piacgazdaságról és egyéb a társadalmat,társadalmakat érintő kérdésekről.

    Felhívom minden hozzászóló figyelmét,hogy a témában kerüljön minden rasszista,antiszemita,más népeket sértő kifejezést,még burkoltan is,mert nem szeretném,ha a hozzászólások mások érzékenységét sértenék!Azért merem,ezt az új témát indítani,mert eddigi tapasztalataim alapján,a fórumon jelen lévő tagok,komoly és gondolkodó emberek,minek alapján elvárható a megfontolt,alkotó jellegű hozzászólás.

    Amennyiben a moderátor,moderátorok úgy döntenek,hogy a fórumon,a fenti témában,sem vélemények,ellenvélemények,ne jelenjenek meg,-azért sem neheztelek,ha egyszerűen törlik az általam,most indított új témát.

    A Hyde park Londonban van,melynek egyik sarkában,alkalmi, önkéntes szónokok,alkalomszerűen összegyűlt hallgatóság előtt,szabadon elmondhatják véleményüket politikai ,társadalmi kérdésekről,-egyet nem szabad,sértő megjegyzést tenni,a királyi házra.

    Üdvözlettel:Che




    Szervusztok!

    Gondolatok a fair trade kereskedelemről.

    A fair trade (méltányos kereskedelem),ami nagyjából annyit jelent,hogy az árut termelő,nem termeltető,kapja meg az árú ellenértékét,minden közvetítő nélkül,ezzel fenntartva,az árú előállítójának,méltányos fejlődését és létét.Az ember létét,három fő tényező befolyásolja,a létfenntartás,a fajfenntartás és a kettőhöz szükséges tér (territórium)..Tekintettel arra,hogy nem keletkeznek új földrészek,tehát nagyobb területek,az élettér adott,-ezen kell osztoznunk,akik élünk ezen a földgolyón.

    Józan gondolkozással az is belátható,hogy aki megszületett erre a földre,az nem kérte,hogy világra jöhessen,az mások döntése alapján így adódott,tehát tőle független ,de ha már van joga van az élethez.

    Milyen minőségű is lesz ez az élet,-ez itt a kérdés?Miért van az,hogy aki szegénynek,kiszolgáltatottnak születik,bármely pontján ennek a sárgolyónak,az általában kiszolgáltatott marad élete végéig?Miért kell ennek így lennie,miért nem lehet másképp?

    A fenti gondolatsort,mintegy gondolatébresztőnek írtam és azt szeretném a Hyde parkkal,hogy hasonló kérdések feltevésével és a rá adott válaszokkal foglalkozzanak azok,kiket a téma érdekel!

    Üdvözlettel:Che

    #2
    Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Milyen minőségű is lesz ez az élet,-ez itt a kérdés?Miért van az,hogy aki szegénynek,kiszolgáltatottnak születik,bármely pontján ennek a sárgolyónak,az általában kiszolgáltatott marad élete végéig?Miért kell ennek így lennie,miért nem lehet másképp?
    Érzésem szerint van az emberekben,egy bárány vagy csorda szellem,megyünk a többiekkel és amerre szól a csengő arra megyünk.Ezt a pénzéhes emberek gátlástalanul kihasználják.
    chemotox, sepy és 4 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      kiszolgáltatottnak születik,bármely pontján ennek a sárgolyónak,az általában kiszolgáltatott marad élete végéig?
      Meggyőződésem és tapasztalataim szerint az egyes emberi fajoknak, rasszoknak megvannak a génjeikben hordozott, alapvető tulajdonságaik, ami alapján élik az életüket, ami szerint működnek. Persze, ezt aztán sok minden befolyásolja, de akkor is megvan a kiinduló pont. És ez valamilyen szinten a nép, népcsoport sorsát is meghatározza. Nem akarok itt most más rasszokra ilyen általános jegyeket mondani, mert az -ahogy Che írta- érzékenységet sérthetne. Attól teljesen függetlenül, hogy pozitív, vagy negatív tulajdonságot említenénk. Ezt megtartom magamnak, illetve más helyen, másokkal osztom...

      ---
      Egyébként köszi, jó ez a téma, bár én személy szerint nem tartom ártalmasnak és minden esetben elkerülhetőnek, ha egy-egy másik témába belecsúszik egy kis kitérő, elmélkedés. De ez az én véleményem, és igyekszem kerülni a nem odaillő dolgok említését.




      Ezt akarod elkerülni Che?
      Rasszizmus az Ikeában is! | NYÚLTAMpontCOM
      chemotox, sepy és 4 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Kedves Che !

        Az a baj, hogy ahol a politika jelen van, ott megjelenik a gyűlölet , a harag, az ellenségeskedés. Hiába tartózkodunk a közönséges magatartástól, előbb-utóbb úgy is elmérgesedik a valamelyik téma.
        Azért volt jó ez a fórum, mert szándékosan távol tartottuk a politikát, és csak a " hulladék kezeléssel " foglalkoztunk. Én ITT nem tartom jó dolognak ezt a témát.

        Nem kell velem egyetérteni, de így gondolom.
        TLF65, öregöcsi és 4 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          @mir-mur

          Részben igazad van, a téma hasonlít egy puskaporos hordóra, de az itteni társaság nem arról híres szerintem hogy nem tudja elfogadni a másik fél véleményét... Amíg ez igaz az itt hozzászólókra addig nagy baj nem lehet .
          Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2013 aug. 02, 14:07.

          Komment


            #6
            jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            de az itteni társaság nem arról híres szerintem hogy nem tudja elfogadni a másik fél véleményét...
            Teljesen egyetértek.
            Nem láttam még itt véres torokszéttépést, és szerintem nem is lesz.

            Komment


              #7
              Itt még nem tapasztaltam anyázást vagy hasonló lealacsonyodást hála az égnek és nem is szeretnék ilyennel találkozni.
              Úgy gondolom az itteni csapatból mindenki van olyan intelligens hogy felül tud ezen emelkedni.
              Ha pedig ez így van akkor itt nem lesz
              dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              véres torokszéttépés

              Komment


                #8
                dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Meggyőződésem és tapasztalataim szerint az egyes emberi fajoknak, rasszoknak megvannak a génjeikben hordozott, alapvető tulajdonságaik
                Ezzel egyet értek,mivel ha az evolúció folyamán fejlődött ki ez intelligencia, valamint a más földrészen élő emberek az evolúció során más más tulajdonságot fejlesztettek ki, (pl. a napsütés ellen négerek lettek) akkor felteszem Afrikában nem az maradt életben elsősorban aki a legintelligensebb volt, hanem az aki nem égett szét a napon, míg az északi emberek ráértek okosodni az árnyékban. És ha a genetika alakította ki a az intelligenciát, akkor közvetve az intelligenciára visszavezethető viselkedési formákat is. Ezért úgy gondolom igenis genetikai alapokra lehet visszavezetni, hogy egyes rasszok milyen kulturális és civilizációs szintet képesek elérni.
                Vannak a mai napig ugyanahhoz a rasszhoz tartozó népcsoportok akik sárból épített viskókban laknak már több ezer éve,(ehhez nem kell sok ész, pont tegnap találtam egy robogó burkolata alatt sárból készült darázsfészket...) és vannak más rasszhoz tartozó népcsoportok akik már több ezer éve kőből habarcsból, fémből a mai napig létező épületeket városokat civilizációt hoztak létre.

                Komment


                  #9
                  Az oldal címe:Veterán Fórum!Szerintem ebbe bele tartozik a gép és az ember!A gép úgy érzi jól magát ha testét lelkét ápolják gondozzák!Az ember szintén!(még ha veterános is!..........sőt még inkább!)Jól esik a baráti szó akár a leg hétköznapibb dolgokban is!Köz ismerten megengedő típus vagyok az ésszerűség határain belül!Rendkívül sokra tartom a Fórum oldalán megnyilatkozó tanult kollégáim eszme futtatásait!Függetlenül attól egyet értek-e vele vagy nem!Jó az öreg barátom kezdeményezése!!!!!!Fujjátok ki a gőzt és én hiszem!!!!..........sőt tudom hogy mindenki a józan ész határain belül marad!Nem kell felháborodni ha némi nemü enyhén szélsőséges(akár jobb vagy bal oldali!)nézet is teret kap!A dolgokat igen is meg kell beszélni utánna jobban megy a veterán építés is!..................ahogy nagyra becsült kollégám Mir-Mur irta volt:Nem kell velem egyet érteni!......................(de annak letöröm a derekát)

                  Komment


                    #10
                    apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    de annak letöröm a derekát
                    Mivan mivan beszótáá vazzee? Balhét akarsz?

                    Komment


                      #11
                      sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Mivan mivan beszótáá vazzee? Balhét akarsz?
                      OK!(Kiveszem a vasat a csípőmből és jöhettek!)

                      Komment


                        #12
                        Várj akkor újra átgondolom...izé...
                        Gyere mit iszol?

                        Komment


                          #13
                          mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Az a baj, hogy ahol a politika jelen van, ott megjelenik a gyűlölet , a harag, az ellenségeskedés. Hiába tartózkodunk a közönséges magatartástól, előbb-utóbb úgy is elmérgesedik a valamelyik téma.
                          Azért volt jó ez a fórum, mert szándékosan távol tartottuk a politikát, és csak a „hulladék kezeléssel” foglalkoztunk. Én ITT nem tartom jó dolognak ezt a témát.
                          Tudjátok elég sokszor más a véleményem , másként látom a dolgokat , de az idézett vélemény teljes mértékben azonos a sajátommal !

                          Persze én is szives örömest irogatnék --jobbára rasszista és pártállás nélkül polítukusi féregfajta elleni kis közérzetjavító szösszeneteket , de a köz érdekében azt mondom ne tegyük .
                          Egyszerüen azért mert --NE -és kész . Sok érv közül talán csak azt ragadnám ki : a honlap alkotója , üzemeltetője így akarja ( azt hiszem jól emlékszem ) .
                          Nincs kérdés,vita , felvetés -----de legfőképp demokrácia ,meg hasonló baromságok amik nem vezetnek sehova ( ill. hihetetlen elnyomáshoz , ellenőrzéshez , .......stb ,stb ill. oda hogy azt mondhassa egy politikus a pofánkba röhögve : "lehet hogy nem volt etikus ez a kis szőllő vásárlás --de abszolút törvényes " .

                          Komment


                            #14
                            Na bas..us!
                            Mielőtt észre vettem, hogy ezt Che elindította, már leírtam erről a véleményem a Lencsevégrekaptamban...

                            Most jól idemásolom:

                            Sajnos manapság a társadalomban élés megy nekünk legkevésbé. A politizálás olyannyira átszövi a mindennapjainkat, ami már nem egészséges! Hovatartozásuk és voksuk alapján ítélik meg egymást az emberek, és a másik tábort szinte ellenségként kezelik.
                            Pedig ez is olyan mint a vallás! Egyénileg nagyon fontos, de mindenki a saját élethelyzete alapján dönt felőle, alakít ki álláspontot! A másik emberben viszont nem lenne szabad, hogy fontos legyen egyik sem, amikor megítéljük. Pláne nem haragudni rá, mert ő egy másik ember és így a véleménye is más!
                            Ehhez még hozzá jön a vitatkozás kultúrájának egyre inkább elmúló kultúrája. A vita ugyanis egy építő, sőt sokszor élvezetes beszélgetés, ahol a másik felet ésszerű, megalapozott érvekkel próbáljuk meggyőzni, de az ő információiból mi is épülünk... nem pedig a „mertcsakésfogaddelmertmondom” típus, ami manapság dívik.
                            Ráadásul normál esetben egy ilyen vita végén a két fél nem haraggal válik el egymástól, mert tisztelik egymás véleményét, és nem EGYETLEN téma alapján ítélik meg a másikat! Pláne nem egy olyan alapján, amire annak a vitának az eredménye nincs is befolyással!
                            Mi pedig minden helyzetben már félünk ezekről beszélni, mert veszekedés lehet belőle

                            Na! Most kétszer is elolvastattam veletek
                            Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 aug. 03, 22:51.

                            Komment


                              #15
                              joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Tudjátok elég sokszor más a véleményem , másként látom a dolgokat , de az idézett vélemény teljes mértékben azonos a sajátommal !

                              Persze én is szives örömest irogatnék --jobbára rasszista és pártállás nélkül polítukusi féregfajta elleni kis közérzetjavító szösszeneteket , de a köz érdekében azt mondom ne tegyük .
                              Egyszerüen azért mert --NE -és kész . Sok érv közül talán csak azt ragadnám ki : a honlap alkotója , üzemeltetője így akarja (azt hiszem jól emlékszem) .
                              Csatlakozom. Én a munkahelyemen szívtam eleget ezzel kapcsolatban. A vége az lett, hogy már görcsbe rándult a gyomrom kajálás közben is, mert csak ment a politika. Na nem úgy normálisan, hanem parlamenti fílinggel. És a jó kollektíva mára szétesett. Csak kollégák vannak és nem munka-társak. (Kicsit virágnyelv, de jól érzékelteti, hogy mi történt.)

                              Persze nem kell a hyde-parkos topicot látogatnia annak, aki nem bírja. De az érzéseinket tovább visszük a másikba és ott is nőhet a feszültség. Ezért mondom, hogy szerintem se politizáljunk. Miként a szexet is kizártuk, mint témát, mert nem ide való. Arra vannak más fórumok.

                              A petíció beadása kapcsán úgyis belemászunk a témába rendesen. Választások is lesznek. Tehát szerintem is maradjon meg a fórum a béke szigetének.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X