taluga eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
És szerintem Szegeden ez verte ki a biztosítékot. Korhű jelmezek, mintha az egész ma játszódna. Ennek egyszerűen nincs aktualitása így, ebben a formában. Az államalapítás történelmi tény, amire büszkék vagyunk. Egyszeri és megismételhetetlen dolog. És ezt a nemzeti büszkeséget most felülírja a melegbüszkeség? Hát már engedelmet. Vannak olyan mértékadó - mondhatni szent (azaz tiszta) dolgok - amiket nem szabad beszennyezni. Ilyen a honfoglalás, az államalapítás, a mohácsi vész, az egri győzelem, a Szabadságharc és a magyar lobogó.
Ott volt pl .a "Magyar vándor" c. film. Attól eltekintve, hogy nekem tetszettek a poénok és a szituk, amibe vezéreink kerekedtek, sokan emlékgyalázásnak érezték. Ezekkel nem szabadna játszani. És a színészválasztás. Stohl, mint Koppány? Ezzel az előélettel. Bocs, de akárhogy is akarják fehérre mosni, ez már itt nem megy. Nálam bukott ember, akinek jár a bűnbocsánat, de attól még lehet hiteltelen az alakítása.
'83-ban olyan lázadó rockzenészek, akiket akkoriban tudtuk, hogy a politikai vezetés is szemmel tart, bemutattak egy csodálatos előadást. Bevallom én addig nagyon elutasító voltam a rockzenével. De utána nem volt olyan nap három éven keresztül, hogy ne hallgattam volna meg az egészet elejétől a végéig. És azóta szeretem hallgatni Deák Bill Gyulát és Vikidált. Feke Pált is nagyon szeretem, de Vadkerti Tibor jobban mutatott mellette.
Kicsit hosszú lett ez a hsz. A lényeg: korhű jelmezekkel bemutatva szerintem nagy sikere lett volna. Javaslom, hogy ne vigyék bemutatni Csíksomlyóra ebben a formában, mert ott az emberek közvetlenebbül szokták a nemtetszésüket kimutatni, ha sértik az identitástudatukat.
Komment