Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Közlekedési morál

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nekünk a kertes házba rakhatnánk akármilyen zárat az ajtókra.
    Szerintem a mai napig a legnehezebben kinyitható zár a kéttollú ajtózár,kevesen nyitják ki roncsolás nélkül !(nem véletlenül a hagyományos páncélszekrény zárszerkezete erre épül !)
    Az öreg mackós Orosházi kollegám azt mondta,egy zárat legalább addig tart kinyitni mint amennyi idő kell a bezárására.
    Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2017 febr. 22, 18:40.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ez olyan mikor feltalálnak egy új védelmi rendszert már a megoldás is készen van. / lásd feltörték az USA védelmi rendszerét is/. Amit két ember ismer vagy tud az nyílt titok! Hacsak a feltalálás után azonnal nem likvidálják ez az egyetlen módja a kiszivárogtatásnak!!

Komment

Régen a pincénken volt valami nagy batár zár. A kulcs nem bonyolult. De!
        Emlékeim szerint kulcsot be lehetett tolni a zárba nagyon vagy kicsit és mind a két pozícióban mindkét irányba lehetett forgatni. És ettől függően nyitódtak vagy záródtak a zárnyelvek (mert abból se egy volt)
        Na azt, ha nem emlékeztél rá hogy merre mennyire zártad be akkor még kulccsal se volt egyszerű kinyitni
        Lényegében egy kombinációs zár amit egy kulccsal tekergetsz.

Az ajtót már megette az idő. De a zárat kimentettem annó és elvittem nagymamámhoz. Valahol meg kell annak még lenni...

Komment

Nekem is van egy barátom ki hivatásos mackós. Csináltunk már egy anyagtároló szekrényt melybe egy régi mackó zárat tettünk valóban az is kéttollú volt igaz vagy 100 mm -es szárral és a szár végén is volt egy csalafinta beszúrás. próbálták kinyitni de vagy a flex vagy vágópisztolynak engedett volna arra pedig sok lett volna a tanu!!

Komment

de elférne a 11 is-
            Egyik oldalról leköszörültem a pluszt. Ez is valami spéci hidraulika cucc állítólag. P21 teleszkópokat raktam össze vele a mult héten.

Komment

kéttollú volt igaz vagy 100 mm -es szárral és a szár végén is volt egy csalafinta beszúrás.
              Hasonló trükkje volt az öregnek,neki egy tüske ált szembe a kulcsszárral álkulcs bele sem ment, nekem a kulcsokat kellett méretre készíteni.......Most-már én is öreg vagyok!
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

kell annak még lenni...
                Az ilyen cuccot érdemes őrizgetni. Kíváncsi vagyok rá,érdekes lehet.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Az ilyen cuccot érdemes őrizgetni. Kíváncsi vagyok rá,érdekes lehet.
                  Ha eszembe lesz és megyek megnézem. Emlékeim szerint az ajtó maradványának egy jó darabjával együtt hoztam el a pincéből. De volt pár kiló a zárszerkezetben

A kulcs meg a szokásos pincekulcs ami akár önvédelmi fegyvernek is alkalmas

Komment

wsievers eredeti hozzászólása
                    Na ja de ez már annyi idő(és gondolom ez a legjobb eset) hogy a szomszédoknak bőven leesik hogy valami nem stimmel . Plusz nem biztos hogy sikerül roncsolás nélkül kinyitniuk a zár felépítése miatt.

Komment

Nekem az autóm nyitották ki 20 mp alatt mikor benne hagytam a kulcsot.
                      Hehe, ez ismerős . Nekem az ADAC-os nyitotta ki. Egy légpárnával kifeszítette az ajtó jobb felső sarkát és egy rúddal benyúlt a kilincsért.

Komment

Én a kollégám Ladáját egyszerűbben lánghegesztő pálcát kettőt össze pötty és az ellentétes oldalról az ajtó felső sarkát az üvegnél kihúz a kilincset meghúz. Egy bolt előtt zárta be a kulcsát. Mikor hazajött egyből ajtókárpit le zár ki és megműtöttük, hogy így ne lehessen nyitni! szerencséjére itthon történt az 1500 -el ami akkor nagy szó volt! Természetesen ez nem egy betörő iskola csupán a régmúlt felidézése!! Ez okulásként aki még nem alakította át a zárját tegye meg mert 1 perc alatt beülnek a Ladába. Ezért vannak hengeresre készítve a mostani belső zárak, hogy úgy se lehessen nyitni!! A régi szoc. reláviónak tipikus felkínálom lépése volt!.

Komment

Egyszer én is feltörtem a saját autómat. Matattam a csomagtartóban, a kulccsomót le kellett tennem, hát bedobtam a hátsó ülésre. Nem is gondolkodtam közben, úgy el voltam foglalva a pakolással. Aztán lecsuktam a csomagtartót. Ami a swiftnél nem kilincses v. gomdos. Ha lecsukod, azt csak kulccsal tudod nyitni.
                          Majd mikor indultam volna, tapogattam a zsebeimet kegyetlen mód, majd megláttam hogy ott figyel a kulcs a lezárt autóban .
                          A hátsó "elefántfül" ablakot feszítettem fel, illetve egy erős dróttal benyúlva fordítottam át a zárját. Aztán már csak ki kellett pecázni a kulcsot

Komment

Eredetileg a "De jót motoroztunk" rovatba akartam írni, de oda sajnos nem illik.

Fölültünk a fiammal az Izs-re és mentünk egy kört a környéken, mert jó meleg délután volt. Egy derékszögű jobbos kanyarba érve éppen döntöm a motort, amikor szembe jön autóval egy szoláriumos, műkörmös pics@, fejét jobbra hajtva beletemetkezve a telefonálásba lazán a bal kezével kormányozva teljesítve a kanyart...Naná, hogy átjött a sávomba és motorral nem annyira könnyű kitörni egy ilyen helyzetből, legfeljebb ha még szűkebbre veszem a kanyart, és árokba megyek.
                            Az utolsó pillanatban félrehúzta a kormányt...

Nyílt sisakom van, így az arcomat jól láthatta, miután az ablaka is le volt húzva, remélem, tisztán hallotta, amit a képébe üvöltöttem...Utólag próbáltam rekonstruálni, mit is mondhattam?...Az biztos, hogy volt benne"ribanc", közeli hozzátartozó női felmenő, meg valami cselekvő ige is...

Komment

Meg ingyom- bingyom mert bizonyára csúnyát nem akartál mondani?, hisz elfoglalt volt szegény üzlet asszony! Éppen téged akart eladni a Teremtőnek

Komment

2007-ben mentünk háromfős csapattal a Szállerbeck maratonon. Már Pesten tartottunk a cél felé mikor utolértönk egy piros Corsat, ami úgy ment mint a kígyó 3 sáv használatával. Az elöljárónk mellé óvakodott és megkérdezte "Tudod Te mit csinálsz?" erre a bent ülő nő válasza miközben felmutatta a bögrét: "Hát kávézom ba,dmeg!" A barátom ettől lefagyott mint a Windows, képtelen volt erre válaszolni!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X