Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Ez a modern technika ...

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Koszonom az informaziot
    A problema az hogy a kisebb 2000mah-s akku ami a regebbi lampahoz valo nem hasznalt vadi uj dobozbol elo vett amikor azt jelzi hogy fol van toltve eg mind a 4 vissza jelzo mi utan leveszem a toltorol mar csak 3 gyullad ki A lampat mukodteti rendesen de biztos nem fog olyan sokaig tartani .Nem baj viszek magammal tobbet.Nem nagyon ertek hozza en csak hasznalom de a mutkor probaltam egy ujabb verziojat a Svajci Squrion-nak ami sargasabb (meleg) fenyu az igen mintha kint lennel ,nagyon jo kar hogy kozel 800 eu az ara. De igen kenyelmesek akkor is ha a karbidlama feny nekem baratsagosabb mar en sem hasznalom ,meg hosszu, hideg(2 fokos) tobb napos barlangi turakra,kutatasokra sem viszek magammal karbidot.Ebben a hasznalatban igazan nagy segitseg a modern technika ,hogy temanal maradjunk.En szoktam szervezni Magyar barlangaszoknak itt a Trieszti karszt fennsikon barlang latogatassi lehetosegerket a zart barlangokra gongolok.Meg Gortani Team -nak is as z itteni klubokkal a kooperaziot.Ki tudja lehet hogy meg talalkozunk is akar.
    Multiméterrel érdemes lenne bemérni azt az aksit. Töltés előtt és után is.
    800eu egy lámpáért tyűű Most nem kezdek el számolgatni hogy abból hány darab 1000lm-es jönne ki Egyébként furcsállom hogy a gyári lámpák többsége hideg fehér (6000-6500 kelvin körüliek többnyire) . Egészen sárgástól(3000kelvin) a kékesig (7000K) vannak LED-ek, árban pedig nem sok közöttük a különbség. Bár fotózáshoz a 6-6500K a legjobb tesóm szerint. De láttam már 15000kelvineset is. Kíváncsi vagyok hogy az milyen lehet, rendeltem is egyet kínából

Én eddig csak a Bükkben túráztam néhány barlangban. Szóval ha arra jársz(mondjuk 24-én nyíltnapon ) akkor összefuthatunk

Komment

Szia Heeegany
      Sajnos nem jarok arra mostanaban ,de remelem a Tiszakeszi-i talalkozora haza motorozok 2-3 napra Egyebkent en is borsodi vagyok Putmok mellett Sajomercse a falu ahol laktom Lenne egy masik kerdesem vannak neken 12 voltos Makita utvefuroim meg mas aksis szerszamok az eggyik az ni -mh amasikak ni- kadmium AZT HISZEM .MIND MUKODIK CSAK AZ AKSIK ROSSZAK ezeket a megfelelo atalakitas utan, az aksit levenni es egy meteres hosszabitora rakni. Lehet uzemeltetni valami modernebb LI-ION-os aksirol. Azert irom mert mi mindet atalakitottuk regebben a barlangozashoz ,hogy birjak tettunk rajuk 2 db zseles akksit.Van egy 18voltos Makita utvefurom is csak azt meg barlangba nem akarom tonkre tenni .Ennek a toltese max 15-20 perc jolenne ezeket ba regebbieket is valami hasonlo modon megoldani . www.scurion.ch .ezen a linken latod azokat a lampakat. ‎

Komment

Szia Heeegany
        Sajnos nem jarok arra mostanaban ,de remelem a Tiszakeszi-i talalkozora haza motorozok 2-3 napra Egyebkent en is borsodi vagyok Putmok mellett Sajomercse a falu ahol laktom Lenne egy masik kerdesem vannak neken 12 voltos Makita utvefuroim meg mas aksis szerszamok az eggyik az ni -mh amasikak ni- kadmium AZT HISZEM .MIND MUKODIK CSAK AZ AKSIK ROSSZAK ezeket a megfelelo atalakitas utan, az aksit levenni es egy meteres hosszabitora rakni. Lehet uzemeltetni valami modernebb LI-ION-os aksirol. Azert irom mert mi mindet atalakitottuk regebben a barlangozashoz ,hogy birjak tettunk rajuk 2 db zseles akksit.Van egy 18voltos Makita utvefurom is csak azt meg barlangba nem akarom tonkre tenni .Ennek a toltese max 15-20 perc jolenne ezeket ba regebbieket is valami hasonlo modon megoldani . www.scurion.ch .ezen a linken latod azokat a lampakat. ‎
        Megoldható az átalakítás. Még nem próbáltam, de olvastam róla. Kínából lehet venni komplett védő és szabályzó elektronikát hozzá lítiumos aksikhoz. Láttam olyan megoldást ahol mindezt a régi aksijának a házába gyömöszölték be, és tudta azt a teljesítményt amit amit a gyári. Bár ott az aksik töltése nem volt megoldva egyben. Kiszedhetőek voltak a cellák és külön lehetett tölteni őket.
        Szóval meg lehet oldani. Ha bag-be hagyod az aksit és kábellel vezeted a szerszámhoz akkor még akár jóval nagyobb üzemidőt is ki lehet hozni belőle. Na meg nem kell annyira védettre csinálni.

Lápa amit linkeltél elég jó. Főleg a CRI értéke. Ami LED-eket én használok azoknak a CRI-je kevés(értéket nem találtam, de láthatóan kevés...) Még nem böngésztem át részletesen, de úgy látom sok érdekes dolog is van. Szóval majd átböngészem valamikor

Komment

Lenne egy masik kerdesem vannak neken 12 voltos Makita utvefuroim meg mas aksis szerszamok az eggyik az ni -mh amasikak ni- kadmium AZT HISZEM .MIND MUKODIK CSAK AZ AKSIK ROSSZAK ezeket a megfelelo atalakitas utan...
          Bocs hogy közbeszólok de ha nem zavar pár plusz kiló és mindenképp tyukbél lenne a vége próbáld ki robogó akkuval, Még talán tovább is fogja bírni...

Komment

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Bocs hogy közbeszólok de ha nem zavar pár plusz kiló és mindenképp tyukbél lenne a vége próbáld ki robogó akkuval, Még talán tovább is fogja bírni...
            Koszonom a javaslatot regebben mi is igy csinaltuk csak a sulyok nagyobbak a toltese idok hosszabbak.Ha tobbnapos bivakolas (bentalvasos) barlang jaras kutatas eseten egyeduli gep ami birja az a benzinmotoros RYOBI furo Ezek nagyon jok csak nem forgalmazzak mar mert nem felel meg az aktualis szabvanynak, ennekem szerencsere sikerult beszereznem egy parat meg vagy ketto alkatresznek. A kis makitanak a suly es a merete a nagy elony.

Komment

Koszonom a javaslatot regebben mi is igy csinaltuk csak a sulyok nagyobbak a toltese idok hosszabbak.Ha tobbnapos bivakolas (bentalvasos) barlang jaras kutatas eseten egyeduli gep ami birja az a benzinmotoros RYOBI furo Ezek nagyon jok csak nem forgalmazzak mar mert nem felel meg az aktualis szabvanynak, ennekem szerencsere sikerult beszereznem egy parat meg vagy ketto alkatresznek. A kis makitanak a suly es a merete a nagy elony.
              Kicsit keresgéltem. Itt elég sok hasznos infó van. Utolsó előtti oldalon kapásból van ilyen megoldás

Komment

Sajnos nekem ez erthetetlen , tegnap utanna neztem hogy miket kezdenek alkalmazni itt a tobbiek es a modell repulok es villany autok akksiait hasznaljak www.jonathan.it www.lipotech.it ezeken a linkeken lehet talalni keszen toltovel komplett .

Komment

Sajnos nekem ez erthetetlen , tegnap utanna neztem hogy miket kezdenek alkalmazni itt a tobbiek es a modell repulok es villany autok akksiait hasznaljak www.jonathan.it www.lipotech.it ezeken a linkeken lehet talalni keszen toltovel komplett .
                  Lítiumosat használnak azokba is
                  Csak azok ipari cellák, nagy terhelhetőséggel. (van egy olyanom, csak ilyen alap, de 15A-el terhelhető. Vannak jobban terhelhetőek is)

Komment

Egyenlőre nem nyitok új témát, mert ebbe tökéletesen beleillik. 6 éves takarítógéppel hozott össze a jó sors. Ajándékként kaptam családtagtól. Nekik nem kellet, mert kicsi a lakás egy ekkora géphez, minek az nekik. Köszönettel és örömmel elfogadtam hát az egyébként nagyon szép állapotú Fülöpsz takarítógépet.

Szép csendes, szív, mint az állat. Jöhet a nedves kárpittisztítás. Csak a mosószer, az nem jön. Végignéztem mindent, a végén muszály volt szétszednem.

Kiderült, hogy a szivattyú tele van besűrűsödött mosószer maradványokkal. Az utolsó takarításnál nem mosták át rendesen. Hiba kijavítva, kezdem összerakni. Megbillen a cucc a térdemen, mert arra ráállítva gugolva nézegettem, hová is kell raknom a vezetékeket. Hirtelen megbillen és leesik az egész mogorikus rész és kibukik belőle a lelke, a villanymotor. A látvány megér egy misét:

Click image for larger version

Name:	IMG_20150111_173329.jpg
Views:	1
Size:	186.1 KB
ID:	143561

Hat éves gép, újkorában 60ezret kóstált. Tartós fogyasztási cikk. Hogy miért nem tudták ezt a dobot KO-acélból, vagy aluból csinálni.
                    kollarg kedvelte ezt.

Komment

Tartós fogyasztási cikk.
                      Olyan már nem létezik.
                      sepy és Che kedvelte ezt.
                      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Joghurtos dobozból, meg használt pet-palackból van már minden. A polár pulóver is, hogy izzadna bele a feltaláló....
                        dongos78, sepy és Che kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

A "Villanykörte összeesküvés,avagy a tervezett elavulás",az-az ne tartson semmi a garancia időn túl sokáig,hogy forogjon a pénz,menjünk a munkába és költsük a pénzt az egyre silányuló terméknek nevezett sz@rságokra,mert ez a kapitalizmus módszere a túlélésre.

Amikor fiatal házasok voltunk vettünk egy NDK-s porszívót,egy egyszerű vásznas porzsákkal,bírta vagy 25 évig,azután csapágyakat,kefét cseréltem benne és ment még jó ideig.Azután a kommutátor megadta magát és valahonnan idekerült egy hengeres házú Orosz Rakéta,erősen leharcolva,de működőképesen,na az mint a "torkos borz",nagyon meg voltunk vele elégedve,de megette a fene a forgórészt és most várólistás.Akkor a párommal vásároltunk egy valamilyen távolkeleti csodaporszívót,ami vízen keresztülszív,annyi filter van benne,hogy az eltakarításuk sem kevés munka és emiatt,csak évente max kétszer van előszedve,hogy a fene ott enné meg ahol van,azzal együtt aki kifundálta.Nem szép dolog átkozódni,de még egy ilyen takarítás igényes dolog talán nincs is.Tekintettel arra,hogy valamivel azért mégiscsak kell porszívózni,vettünk,egy lényegesen olcsóbb porszívót,mint kiegészítő porszívót,amiben azért van EPA szűrő,-hát ez sem vált be,a márkáját nem akarom leírni,-nehogy valamilyen hitelrontási perbe keveredjek.Melegszik,-szól mint a sziréna és már kétszer is volt a szervizben,de nem igazán lett jobb.Amúgy nagyon szemre való,formatervezett darab,ha betennék a légcsatornába,minden bizonnyal kicsi légellenállási adatokat kapnának,-akár indulhatna a Forma 1-ben is,de mint porszívó,-mit mondjak k@k@.

A fentiekből azt a végkövetkeztetést vonom le,hogy manapság kétféle termék van:a sz@r és annak a hígabb változata.Nagyon nagy bajnak tartom,hogy szerte a világon,munkások millióinak kell reggelenként,vagy a napnak bármely szakában munkába indulni,hogy ezt a sok minősíthetetlenül silány terméket előállítsa,a megélhetés reményében,a gyermekeik otthon meg neveletlenül maradnak,mert a családra már nem marad idő.

Hivatkozva a fentiekre,most Rakéta forgórészt keresek.

Üdvözlettel:Che
                          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 jan. 12, 12:38.
                          soveny, heeegany és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

kétféle termék van:a sz@r és annak a hígabb változata.
                            A kettő között viszont az a különbség, hogy az egyiket némi fogszívással ugyan, de meg tudod venni, míg a másikról csak álmodozol (vagy hitelt veszel fel hogy megszerezd ama szilárdabb halmazállapotú "terméket").
                            Jó példa az, ami a közelmúltban foglalkoztatta az agyamat, a mosógép téma, miután a super-silent, A+++++++++, 18000 fordulatos űrkabinom (én sem írok márkát, mindegy is) elpusztult.
                            Nézegettem a mindent tudó masinákat (kapaszkodj meg, a legújabb őrület az okos telefonnal kommunikáló mosógép!!!! ). Van a 100ezer körüli kategória, ami ugyan csillog-villog, de a garanciaidő letelte után 2,5 nappal biztos hogy véletlenül javíthatatlan lesz (hiszen csak egy dátum vagy mosás számláló chip kérdése az egész).
                            Aztán van a 3-400ezres kategória (pl. a 3 betűs német) ami elmegy akár 10 évig is, mert abban későbbi dátumra programozták a csippet és örülsz neki. Ugyan a gépre felvett hitel nem fogy el 10 év múlva (sőt), de talán még működik a gép is.
                            Bevallom, játszottam a gondolattal, csábultam a nagy ki mit tud-ban, aztán egy szép napon észhez térítettem magam. Minek csillogjon-villogjon a sok futófény mosás közben? Minek csacsogjon a telefonnal? Minek a gyémánt mintás dob??? Fene aki megeszi, a dolga a mosás és a megbízhatóság, nem? Vettem is egy '92-es évjáratú Hajdú energomat 560-at .
                            Gyönyörűen mos, a burkolat alá bekukkantottam kíváncsiságból, szivárgásnak, kopásnak semmi jele, a motor bizony nem olyan mint Zsolti porszívójában... A fórumokat olvasgatva, az esetlegesen előforduló hibák OTTHON javíthatók, pár ezer forintos alkatrészekkel.

A porszívó téma egyébként engem is foglalkoztat. A jelenlegi tartályos, pollenszűrős+ 3 szűrőbetétes porszívóm borzalom. Ugyanis a soklépcsős rendszer ellenére porokádóként működik. Minden takarítás után vár az alapos portörlés, mert mindent beterít. Lehet végül a narancssárga, huszonéves ETA erőműnél kötök ki ...

- - - Updated - - -

Tartós fogyasztási cikk.
                            Na ez a nagy tévedés
                            Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 jan. 12, 08:31.

Komment

Nekem a hárombetűs német mosógépem van, csak annyival vettem olcsóbban(kb. a fele annak amit leítrál) amit a gyűrött oldallemeze miatt elengedtek a mintaboltban. Garantálom hogy nem megy el 10 évig, mivel másfél évente kell csapágyaznom, nincs benne tömszelence, egy szimering kopik szét és beengedi a vizet a csapágyba. Műanyagból van az egész dob, már alig van "menet" benne a facsavaroknak amik összefogják. A komplett bele is leszakadt már egyszer a földig, mert a felfüggesztő rugó átette magát a dob szintén műanyag fülén. Szóval nem csak az elektronikát programozzák, hanem sajnos a mechanikát is. Nem tudok fejleszteni rajta, és nem is akarok. A porszívó is a fent említett ferdeszemű ratyi, állandóan nekem kell darabokra szednem, és a három különböző szivacs papír akármi szűrőt sűrített levegővel kifújatni. Közben figyelni hogy ne a szomszéd felé menjen a porfelhő, vagy a nyitott ablakon vissza a házba. Nemsokára lesz veterán háztartásigép fórum is, még megéljük biztosan.

Komment

Szia Dongós!

Ha jól emlékszem, akkor te írtad a múltkor, hogy a vörpúl (vagy törpnyúl? ) mosógépednek szétszedted a programkapcsolóját, mert beégtek az érintkezők, és meg tudtad javítani. Valószínűleg a mi régi gépünknek is ez a baja. Leírnád, hogyan csináltad? Engem érdekelne.

Előre is köszönöm. Üdv. CZsolti

- - - Updated - - -

Nemsokára lesz veterán háztartásigép fórum is, még megéljük biztosan.
                                Témát nyithatunk neki. Varrógépes már van.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X