Nemsokára lesz veterán háztartásigép fórum is, még megéljük biztosan.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Ez a modern technika ...
Collapse
X
-
Én beszállok a mosógéppel Még le is vetkőztetem néhány kép kedvéért.
Az indián ül a zuhatag mellett a patak partján és nézi a feleségét, ahogy a ruhákat mossa. Hirtelen egy szikladarabot sodor a víz az asszony fejére. Mire az indián dühösen kifakad: "A francba, már a harmadik mosógépemet teszi tönkre a vízkő!"
- 4 likes
Komment
-
Ha jól emlékszem, akkor te írtad a múltkor, hogy a vörpúl (vagy törpnyúl?
A képen láthatóhoz nagyon hasonló programkapcsoló volt benne.
Első lépésként az egész szerkezetet összefogó 4db réz csövet szedtem ki. Barkácsgéppel óvatosan lecsiszoltam mindegyiknek a végét, hogy ne fogja össze a kapcsolót. Aztán szép óvatosan leemeltem a fedelet. Több rétegből áll a szerkezet, szép sorban emeltem le őket és helyeztem a konyhaasztalra.
Tanácsolom, hogy mindent fényképezz, és jelölj meg pl.alkoholos filccel. Nálam okozott némi fejtörést az összerakás, mert a belső szerkezetek (ricnis henger állásai) összejelölését elmulasztottam.
Ugyanígy kiszerelés előtt nyilván a rengeteg vezetéket is érdemes jelölni.
Belül találtam néhány összeégett kapcsolót, ezek igényeltek némi törődést.
Összerakás után a fedelet forrasztással rögzítettem (a 4 réz cső végére képeztem 1-1 ón gumót ), de lehet akár hosszú vékony csavarokkal is pótolni.
Hozzáteszem, itt a közelben van egy üzlet, ahol kifejezetten ilyen régi felültöltős vérnyúl mosógépeket árulnak 30ezer/db áron, némi garanciával. Gondolkodtam ezen is, de a Magyar márka felé jobban húzott a szivem...
- 5 likes
Komment
-
azzal is szinte szárazon vettem ki a ruhákat.
További hátrányok az elöltöltősnél:
- Tehetetlen vagy, ha véletlenül kimaradt egy fél pár zokni és kimosnád.
(Felültöltősnél megállítod, 20 mp-ig vársz, kinyitod, helyreforgatod, beteszed és mehet tovább.)
- Meg kell hajolnod előtte; (emiatt nagyobb hely is kell előtte.
- Ha véletlenül mégis kinyílik, mikor tele van vízzel
A felültöltőssel viszont ezt nem tudod megcsinálni.
- 3 likes
Komment
-
Régen volt mikor a háztartási gépeket a tartós fogyasztási cikkek közé sorolták. Manapság inkább gyorsan fogyó háztartási berendezések címszóval lehet illetni őket.1974-ben vettem egy Hajdu porszívót 2x újra festettem és egy db. csapágyat cseréltem benne igaz az utóbbi 10 - 15 évben műhely porszívóként dolgozik a textil porzsákja sok mindent látott már de még manapság is működik! Hol vannak már a legendás márkák akár autóban vagy bármi másban. Csak hum bukk ,hogy létezik.Mosógépre visszatérve van gyár ki alkatrészt készít ás a nagy márkák is innen veszik az alkatrészeket csak az elektronika talán a jobbaknál a kivétel.Az a gép mit Törökországban raknak össze is abból áll mint a többi.Ne bolondozz csináljanak olyat mint az Energomat és 30 évig nem kell másik?. A maiak max. 3 év jószerencsével / Bányász köszöntéssel/. Veszel egy Volvót és Renault motor hajtja de hajt Mercit is ilyen motor.Már a Mercédesz sem dicsekszik már a 30 évig tartó autóival.
- 4 likes
Komment
-
Felültöltősnél megállítod, 20 mp-ig vársz
Okosan ki lettek ezek találva (AEG-től vásárolt licenc alapján kezdték gyártani Minimat tipusnévvel, és folyamatosan fejlesztgették). Nagy kár, hogy a Zerowatt megjelenésével elveszett a hírnév
- - - Updated - - -
...ha pedig teleszalad a hócipő a garanciaidő után halálozó készülékkel:
https://www.youtube.com/watch?v=dq6T5BojXc8
- 2 likes
Komment
-
a vörpúl (vagy törpnyúl? )
Che bátyánkkal értek egyet, én is félretettem egy gyári dobozos Rakétát a majdani saját háztartásomhoz. Meg egy tisztán mechanikus varrógépet. Meg régi, epedás étkezőszékekből 1,5 garnitúrát, mert azon kényelmes ülni...There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 3 likes
Komment
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyenlőre nem nyitok új témát, mert ebbe tökéletesen beleillik. 6 éves takarítógéppel hozott össze a jó sors. Ajándékként kaptam családtagtól. Nekik nem kellet, mert kicsi a lakás egy ekkora géphez, minek az nekik. Köszönettel és örömmel elfogadtam hát az egyébként nagyon szép állapotú Fülöpsz takarítógépet.
Szép csendes, szív, mint az állat. Jöhet a nedves kárpittisztítás. Csak a mosószer, az nem jön. Végignéztem mindent, a végén muszály volt szétszednem.
Kiderült, hogy a szivattyú tele van besűrűsödött mosószer maradványokkal. Az utolsó takarításnál nem mosták át rendesen. Hiba kijavítva, kezdem összerakni. Megbillen a cucc a térdemen, mert arra ráállítva gugolva nézegettem, hová is kell raknom a vezetékeket. Hirtelen megbillen és leesik az egész mogorikus rész és kibukik belőle a lelke, a villanymotor. A látvány megér egy misét:
[ATTACH=CONFIG]26144[/ATTACH]
Hat éves gép, újkorában 60ezret kóstált. Tartós fogyasztási cikk. Hogy miért nem tudták ezt a dobot KO-acélból, vagy aluból csinálni.
Már csak a torka véres. Bedöglött ez a szivattyú benne:
Horror áron kapható. Egy új porszívó áráért. Arra gondoltam, hogy Skoda 120-as ablaktörlő motorral pótolnám. Helyileg elfér, az áramellátása pedig egy 240/12 V-os tápegységgel megoldható.
Mi a véleményetek. Elég erősen tudna nyomni egy ilyen kis motor, és mennyire bírná a tartós üzemet? Elvileg a kocsiban csak rövid icőkre van bekapcsolva. Viszont max 2000 Ft az ára.
Komment
-
Ezzel azért vitatkoznék... Nekem sikerült már Német országba úgy kiutaznom hogy az út 3/4 részén folyamatosan ment az ablaktörlőm.
Komment
Komment