sikár kefével
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Hogy vagyunk a zsiráffal, és egy kis nyelvtan.
Collapse
X
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMondjuk azt megnézném hogy vágnátok kupán egy fanglival vagy gyökérkefével
Lehet hogy a ketteslétráról leesve jobban kupán vágnátok magatokat mint a zsiráfotNem a zsiráfra "koppintottak" egyikkel sem...
sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Elég rövid volt a gyertya teszt. Az előzőekre a magyarázat: a Kőműves amivel meríti a maltert az a Fándli amivel el símítja az a kanál./ nála ez fordítva van/. A sikár kefe valóban a gyökér kefe. A hetykén járó az a gőgösen fejét sem mozgatva közlekedőre mondják felénk. És ha már ezt kitárgyaltuk mit jelent , hogy kiköti a höcskét a pagócával? A dunántúlon láttam ilyet régen az alföldön ez nem volt szokás.
- 2 likes
Komment
-
spagóca : https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j...02537793,d.bGg
A höcskét (vagy mit) nem tudom és a kereső sem ad ki semmitUtoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2015 szept. 15, 13:25.
- 2 likes
Komment
-
Ezt egy barátom mondta mikor hozzánk az Alföldre költözött. Ha Ő nem volt szabatos akkor én is rosszul írtam! Evvel lett később B... gotva . A Dunántúlon divat volt kikötni - kipányvázni a Disznót és ő ezt mondta " höcskének" és valóban a pagóca a madzag volt.Katona koromban láttam még ilyet hisz ha lehetett közelbe vitték az ember fiát. Én alföldi gyerek lévén bevonultam Marcaliba és innen kerültem Várpalotára./1972-74/szerelésemkor csak a szakasz Pk. volt öregebb
- 1 like
Komment
-
Egyszer Kiskunlacházán voltam építőtáborba, ahol a TSZ-nek akinek akkoriban bajnokhalmozó motokrossz-csapata volt, a tábor területén volt egy régi cselédház, ahol természetesen laktak családok.
egyszer csak jön egy kb 6 éves gyerek és magyaráz valamit. Nem értettem, segítséget kértem és senki sem értette mit beszél a gyerek, aki jó magyar szokás szerint többször, de egyre hangosabban elmondta ugyanazt.
Aztán lassan körvonalazódott hogy a mondókából mindeki ért valamit, és az így begyűjtött szavakból összeraktuk a mondatot.
a lényeg az volt hogy kiesett az ereszalatti fészekből egy tökös veréb. és állítsuk neki oda a létrát hogy visszarakja.
egy darabig szállóige volt a mondat de már csak ezekre emlékszem:
csünt -fiú
csuri - veréb
lábtó - létra
és a gyerek magyarul beszélt.
- 5 likes
Komment
Komment