Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Szerintem is a legjobb egy beszélgetős , ismerkedős szalonna sütés! Persze ahogy most áll az időjárás előjelzés arra semmi jóval nem kecsegtet bennünket. Remélem a vihart elrettentjük!.
Szerintem is a legjobb egy beszélgetős , ismerkedős szalonna sütés! Persze ahogy most áll az időjárás előjelzés arra semmi jóval nem kecsegtet bennünket. Remélem a vihart elrettentjük!.
Nem jó a negatív "hatás".....csak pozitívan, kérem szépen csak pozitívan...
Én egyébként holnap hajnalban indulok. Nem akarok napközben hőguta miatt lefordulni a motorról, mert hát azon a sík vidéken elég kevés út közben az árnyék.
Én is kitolom a hétvége kezdetét, csütörtök délután indulnék Budapestre. Péntek délután átvágva a városon 11. kerületből indulva elvileg a 3-as utat követve oda is keveredhetek estére. A Czetka vashengerén kevés már a festék, talán jót tesz a hűtésnek. Mástól nem nagyon tartok, legfeljebb Budapesttől.
Bár szeretnék , de valószínű pénteken nem tudok menni (azért reménykedem , hogy összejön) , mert egy jó nyársalásos , ismerkedős , beszélgetős este , főleg a hűvösben ....
Nem győzőm a hozzászólásokat olvasni , és csak irígykedem !
Egyébként ez úton szeretném megkérdezni , hogy ha megyünk , mit vigyek , mire van szükség a "folyadékokon" kívül ?
Úgy látom a szalcsipergetéshez nagyjából megvan minden, egyedül fejszét nem olvastam úgyhogy már be is tettem egyet a csomagtartóba.
Ha valakinek még eszébe jut valami: tessen szólni, még van némi hely.
Péntek reggel tervezzük mi is a startot és bízunk a legjobbakban.
Úgy gondolom,hogy aki motorral jön és nincs a csomagok számára elég masszív csomagtartója,melynek megbízhatóságáról már többszörösen megbizonyosodott,az sokkal jobb,ha semmit nem hoz!A legfőbb,hogy mindenki biztonságosan Tiszakeszibe érjen és a találkozó végeztével haza,-épp bőrrel,nem széthajtott technikával és otthon be tudja maga után csukni a kaput.Úgy gondolom,hogy aki "üres kézzel" érkezik,annak is jut minden és senki,nem fog neheztelni ezért és senki nem nézi ki senkit,-nem erről szól a találkozónk,legalábbis a tavalyi nem ezt bizonyította.
A szalonnasütésről:
Elterjedt dolog napjainkban,ez a pásztoroktól örökölt régi étel,melyet az ősök nagy türelemmel,kiérlelt fehérszalonnából készítettek,-kizárólagosan parázson pirítva.A szalonnasütés elemi feltétele a jó parázs és a jó szalonna.A pásztorok régen rőzsét gyűjtöttek,melyből egy jól körbe ülhető tűzet raktak és amíg a tűz lángolt,addig elkészültek a szalonna felnyársalásával és akkor kezdték el a szalonna pirítását,amikor a rőzsetűz izzásba jött és nem lánggal égett.
Napjaink szalonna sütése,úgy néz ki,hogy a boltokban kapható szalonnának nevezett valamit (ami gyakorlatilag a legjobb rágóguminál is jobban erősíthetné a rágóizmokat és a fogakat,mert garantáltan elrághatatlan),a sok türelmetlen ember,bedugja a lángok közé és az összekormolódott kicsepegő zsírból,próbál valamennyit rácsepegtetni,a kenyerére,ami a legtöbb esetben,nem jut el a kenyérig,így a tűz táplálójává válik.A végeredmény egy fekete szénnel gazdagon dúsított és zsírban igen szegény,hagymázott és zsírozott,kenyérszelet lesz,mely igazából,csak a szalonnasütés illúzióját kelti,de mondjuk a vékonymosás ellen igen jó,mert a bevitt táplálék,egyben a széntabletta funkcióját is ellátja.Úgy gondolom.hogy a révházban kialakított tűzrakóhely,maximum 3-4 nyárs fölött nem alkalmas,a szalonnasütésre,mely nem bírálat részemről,csupán végkövetkeztetés,-egyszerűen nem arra van kitalálva,hogy ott 20 ember dugdossa a tűzbe a nyársát.
A fentiek ellenére,nagyon benne vagyok egy szalonnasütésbe,csak jó lenne egy olyan engedélyezett tűzrakóhely,ahol 20 nyárs is elfér.
Ránéztem az órára,-úgy 27 óra múlva indulunk és alig várom már,hogy találkozzunk!
Komment