Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Fórum találkozó

Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szervusztok!

Mit-ne mondjak,-életemben nem sokszor fordul elő,de most irigy vagyok.Jó lett volna gyarapítani a négyzetméterenkénti fórumosok létszámát,sajnálom,hogy nem lehettem ott,ahol ti voltatok ismeretlen ismerősök.

Ilyenkor aztán nagyon bánom ám a gyűjtögető életmódot,mert mi a fenének a sok,ha egy sincs ami gurulna,valószínű átgondolom az életem és csak egyetlen egyre koncentrálok.

Üdvözlettel:Che
    -t5- és kedvelte ezt.

Komment

norinco eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      volt pl egy P12-es ! 2 hengerrel!
      Arról a motorról már én is hallottam legendákat, de még soha nem láttam. Meg egy ősrégi, rég megszűnt fórumon olvastam is beszélgetést az gazdájával, de a 2hengeresről nem sokat írtak.

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Nem nyélgázon mentem végig , kényelmes 40-45-ös tempók voltak csak.
      Szerintem te leszel az első aki babettával motorozza körbe a földet (már ha nem volt még ilyen, én eddig csak pannóniáról hallottam)

Remélem jövőre már én is el tudok jutni és a motorom is, ami meg végkép élvezet lenne hogy ha a motor a saját lábán menne én meg a hátán
      sepy, és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        - t5 - jelentkezz !!!
        Sziasztok!
        Köszönöm, hogy aggódtatok értem és a motoromért! Nagyon büszke vagyok a motoromra mert elhoztuk az "Átlagtartó kőrverseny" ezüstérmét oldalkocsis kategóriában. Tehát fenn feszitettem a dobogón!
        Nagyon örülök, hogy személyesen megismerhettem ApaE, norinco kollégákat és nem utolsó sorban a "nap hősét!" jagdtigger szakit! Kár, hogy a Többiek nem értek rá, mert jó szórakozás volt! Le a kalappal a szervezők és a résztvevők előtt!
        A motorom is jól birta a "harcot", sokan megnézték, pedig sok szép (szebb) motor volt jelen!
        Remélem a következő találkozón még többen leszünk!
        Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 máj. 28, 09:36.
        sepy, movisz és 6 további látogató kedvelte ezt.
        A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

-t5- kedvelte ezt.

Komment

norinco eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            volt pl egy P12-es ! 2 hengerrel!
            Ezt (is) lefotóztam és tényleg nagyon szép a hangja!
            OdinHEM, jagdtigger és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

gratula az eredményedhez -t5-!
              szép volt, szép motoron
              -t5- és kedvelte ezt.

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Nagyon büszke vagyok a motoromra mert elhoztuk az „Átlagtartó kőrverseny” ezüstérmét oldalkocsis kategóriában. Tehát fenn feszitettem a dobogón!
                Gratulálok! Igazán szép teljesítmény!

Végül is az már összesen 4 ütem De amúgy nagyon szép lett, nem gondoltam volna, hogy ennyire profin van megcsinálva.
                -t5- kedvelte ezt.

Komment

Nagyon büszke vagyok a motoromra mert elhoztuk az „Átlagtartó kőrverseny” ezüstérmét oldalkocsis kategóriában.
                  Gratula . Amúgy meg nem vagyok hős, inkább csak elvetemült .
                  Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2012 máj. 28, 19:26. Oka: elütést javítottam....
                  sepy, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
                    Nagyon büszke vagyok a motoromra mert elhoztuk az "Átlagtartó kőrverseny" ezüstérmét oldalkocsis kategóriában. Tehát fenn feszitettem a dobogón!
                    Én is csatlakoznék a gratulálók sorához!

[ATTACH=CONFIG]7513[/ATTACH]
                    A hangjára én is kíváncsi lennék!
                    A képeken úgy látom, hogy a hengereken az egyik kipufogó nyílás meg lett szüntetve.
                    Gondolom, hogy így is jól működik a motor.
                    Ezért érdekelne, hogy miért volt szükség régebben az egy henger - két kipufogó megoldásra?

Természetesen nem a mérnökök szaktudását kérdőjelezném meg.
                    Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 máj. 28, 11:07. Oka: Kiegészítés
                    -t5- kedvelte ezt.

Komment

sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ezért érdekelne, hogy miért volt szükség régebben az egy henger - két kipufogó megoldásra?
                      Ennek csak esztétikai jelentősége volt, azt nem vitathatja senki, hogy sokkal szebb két kipufogóval!
                      Azt nem vették figyelembe, hogy kettőt csiszolni, krómoztatni pont kétszer annyiba kerül!
                      sepy, és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

nem vitathatja senki, hogy sokkal szebb két kipufogóval
                        Annyi bizonyos, hogy ez így van!
                        Nem gondoltam volna, hogy csak a kinézet miatt van két kipufogó a motoromon.

Komment

sricsi70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Nem gondoltam volna, hogy csak a kinézet miatt van két kipufogó a motoromon.
                          Én is azt olvastam valahol, hogy a Kereskedelmi Vállalat kérése volt, mert állítólag így volt jobban eladható a vevőknek.

Egyébként egy nyílással nem csak a gyártás egyszerűbb meg olcsóbb, a kipufogónyílás és a kipufogó gázlengéseinek megtervezése is. Nem beszélve arról, hogy azonos összes terület esetén egy nyíláson több gáz tud áramlani mint kettőn, ugye kevesebbek az áramlási veszteségek a sarkoknál és hasonló helyeknél. Főleg minél jobban közelíti a kör keresztmetszetet a nyílás.

Feltöltöttem korábban némi infót a (szérigyártásba nem vett) P11-esről amit egy AM-ban találtam. Ott terv szerint már csak egy nyílás lett volna, igaz még a hengeröntvényen belül egy Y-nal kettéágaztatva. Gondolom a két kipufogó még elvárás volt, viszont el akarták érni a 20 lóerőt. Ezért lett volna 4 átömlő (felömlő) is a hengerfalon. Na de ne menjünk bele jobban.
                          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Én is azt olvastam valahol, hogy a Kereskedelmi Vállalat kérése volt, mert állítólag így volt jobban eladható a vevőknek.
                            A Veterán apróra feltettük korában azt az AM cikket, amiben pont ezt írják:

"Joggal kérdezik egyesek: hát akkor miért készítenek kétcsöves kipufogót és egyhengeres motorokra, mint például a Pannóniánál láthatjuk? A felelet roppant egyszerű és egyben elgondolkodtató. Csak csupán azért, mert a kereskedelemben ilyent rendel a gyártól. Természetesen a kereskedelem ki van szolgáltatva a vevő ízlésének. Pénzéért több csillogó-villogót akar járművére a motoros. Vajon nem lenne hasznosabb, ha a kereskedelmi szervek eltekintenének ez esetben a vevő indokolatlan kívánságától, és egycsöves Pannoniát rendelnénk a Csepel Motorkerékpárgyártól? Mindenki jobban járna: a motoros is és a népgazdaság is."

Egy, vagy két csöves?... - Veterán Apró
                            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              A Veterán apróra feltettük korában azt az AM cikket, amiben pont ezt írják
                              Mondom én hogy olvastam valahol...

Nagyon büszke vagyok a motoromra mert elhoztuk az „Átlagtartó kőrverseny” ezüstérmét oldalkocsis kategóriában. Tehát fenn feszitettem a dobogón!
                              Én is gratulálok! (eddig még csak "tetszik"-eltem).

Ha szabad megkérdeznem - pl. nem speciális taktikai titok a jövő évi ismétlés céljából - mekkora volt az átlagsebesség?
                              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Ha szabad megkérdeznem - pl. nem speciális taktikai titok a jövő évi ismétlés céljából - mekkora volt az átlagsebesség?
                                Nem "átlagoltam", az volt a taktikám, hogy mikor elindultam az első kőrre, megnéztem az órámat és mikor beérkeztem szintén! A "szintidőm" 35 perc volt, a második körön ezt próbáltam tartani! Sikerült is 10 másodperc körüli különbséggel.
                                Nem a "dijra"motoroztam -azt nem mondom, hogy nem esett jól-, de nagyon jó volt az ország más "őrültjeivel" gurulni a Velencei-tó körül.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X