Közlemény

Collapse
No announcement yet.

I. Veterán fórum találkozó - Tiszakeszi, 2014 július 25-27

Collapse
Ez egy kiemelt téma.
X
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

.itt szeretnék dolgozni
    Nincs olyan hely ahol én dolgozni szeretnék!,,hál'Istennek"alapvetően lustának és dologkerülőnek születtem!!!(ez az életem nagy tragédiája hogy mégis mindig sokat kellett melóznom!!!!) -(ez a melóé!!!)

Komment

Bár már máshol leírtam de tudatom itt is Veletek indult a Visszaszámlálás:7 nap!!!

Komment

Szegény ember mocskosul nem fogja érteni ez a sok vidéki mért méregeti ennyire

Komment

Én már várom nagyon!

- - - Updated - - -

Az idő járás igen csak kérdéses dolog!!! (?) (illen vacak nyarunk már rég volt!)
          Gyulám! Én autóval és utánfutóval megyek! Rossz idő esetén beférsz te is!!

Komment

Falunapi program................................................Click image for larger version

Name:	img038.jpg
Views:	1
Size:	198.1 KB
ID:	140495

Komment

Én autóval és utánfutóval megyek! Rossz idő esetén beférsz te is!!
              Köszönöm Zsolti!Nem lehet olyan rossz idő hogy beüljek egy ,,pléh"kaszniba!!!!Azt a néhány kilómétert(kivételesen)esőben is lemotorozom!(Majd nem megyek autópályán és gyorsan!)!

Komment

Ma délelőtt kimentem Ukrajnába, hogy biztosítsam a túrán elégetni való üzemanyagkészletet a gépjárműben.

Click image for larger version

Name:	IMG_20140721_120632.jpg
Views:	1
Size:	185.0 KB
ID:	140496

Kapott 15 liter jófajta VP Nitro+ üzemanyagot és hozzá 4,5 dl Elf Moto2 Tech olajat.

Komment

Kapott 15 liter jófajta VP Nitro+ üzemanyagot és hozzá 4,5 dl Elf Moto2 Tech olajat.
                  jól számolom? (fejbe) olyan kb 1:33-assal jársz?

- - - Updated - - -

én is nagyon várom már, hogy ujra nyeregbe.... de ahogy olvasom Taluga programját, hát ha nekünk kell felvonulni 16.30-tól, addig csak alkoholmentes sör....

Komment

Igen 1:33, még a bejáratás alatt 2000 km-ig. Most ~1500.
                    Utána 1:40-re átállok.

Egyébként egy egyszerű módszer a keveréshez, a benzin mennyiségből a hozzá szükséges olaj mennyisége könnyen kiszámítható:

1:20 - benzin (liter) × 0,5 = olaj (dl)
                    1:25 - × 0,4
                    1:33 - × 0,3
                    1:40 - × 0,25
                    1:50 - × 0,2

Komment

de akkor gondolom felül is tűgörgős a hajtókarod...

Komment

Nem, minden gyári.

Itt egy érdekes olvasmány:
                        http://users.atw.hu/pancsimania/leto...utoprobaja.pdf

A végkövetkeztetés, hogy már a '60-as évek végén javasolták bejáratás alatt az 1:25, utána az 1:33-as keverési arányt korabeli Arol 2T-vel.
                        Szerintem ez bármilyen mai ásványi olajjal tartható, szintetikussal pedig csökkenthető.

Komment

img_20140721_120632.jpg
                          Én akkor jártam így mikor Hatvanból jöttem haza. Gyöngyösön a Lukoilnál megtankoltam, ment bele majdnem 10 liter, de túlfordult a 4000Ft-on úgyhogy mondtam, hogy legyen kerekebb egy kicsit elmentem 4500-ig ami pont 11 liter volt, de tökéletesen színültig lett tőle a tank. Azzal nem is volt baj, de akkoriban utólag töltöttem bele az olajat, viszont az már nem fért bele, úgyhogy félre kellett tolnom és leszívni 1 fél liter benzint, hogy az olajat bele tudjam önteni

Na azóta csinálom azt, hogy egyszerre töltöm a benzint és öntöm az olajat, így jobban is keveredik, meg nem fog mégegyszer ilyen baleset előfordulni

Komment

úgyhogy félre kellett tolnom és leszívni 1 fél liter benzint, hogy az olajat bele tudjam önteni
                            Szép!
                            Én is hányszor átkoztam már magam, hogy nem tudok előre gondolkodni.

Na azóta csinálom azt, hogy egyszerre töltöm a benzint és öntöm az olajat, így jobban is keveredik, meg nem fog mégegyszer ilyen baleset előfordulni
                            Nekem a kutas segített, kezelte a pisztolyt, én meg közben az olajos flakont. De olyan rutinja volt, hogy egy csepp sem ment a tankra.
                            Amúgy 1 liter körül volt benne, mikor elindultam és tudtam hogy 15 litert tankolok meg a 4,5 dl olaj. Innentől kezdve már csak a könyv szerinti elméleti 16,5 literes űrtartalomnak kellett meglennie a gyakorlatban.

Komment

Én nem merek kutnál tankolni így... midig veszek benzint indulás előtt, és egy 20 literes marmon-kannába összekeverem olajjal...addig motorozok elfelé, amig vissza is tudok jönni. Vagy ott várnak már bekevert benzinnel

de azt hiszem 400 km elég sok lehet egy napra, annyit meg " tud " a gép jönni-menni...

Komment

Én sem szívesen, csak akkor teszek így, ha kimegyek motorral. Egyébként kannában rázom össze, mert magától akármilyen olaj is, teljesen tökéletesen nem keveredik el.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X