movisz eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
IV. Veterán Fórum Találkozó Tiszakeszi 2017 július 28-30.
Collapse
X
-
Ez jó hír! Reméljük, hogy ott lesz.
A birkapörkölthöz majd kérek némi segítséget (akinek van kedve hozzá), hogy ne Józsi bátyám csináljon mindent. Péntek délután/estefelé a szüleimnél előkészíthetnénk a búst, hogy másnap csak a főzéssel kelljen törődni. Ott van hozzá eszköz, hely, gyorsan megvagyunk vele. Betesszük ott a hűtőbe, és másnapig ott elvan.
- 6 likes
Komment
-
Szervusztok!
Nagyon örülök,hogy ApaE szeretne velünk lenni a találkozó alkalmából és remélem ott is lesz,egyben köszönöm Noéminek és Józsinak,hogy vették a fáradtságot és elmentek hozzá.
A birkahús előkészítéséhez és általában a főzéshez,illetve a tüzelőanyag folyamatos pótlásához valóban elkel a segítség,de ahogy ismerem a társaságot,ezért nem aggódok különösebben.Birkapörköltet nagyon sokféleképp el lehet készíteni,a neten tanulmányoztam a recepteket,de azután teljesen lemacskásodtam a sok hülyeségen és úgy döntöttem,maradok a hagyományos önfejű,rögtönzött,ösztönszerű receptnél.A végére úgyis mindig kialakul,csak ne legyen faggyús és ne kozmáljon le,de azért leszek ott.
Felénk a pörkölteket két féle körettel tálalják fel,sóba-vízbe köménymagos krumpli és galuska,savanyúságként ropogós csemege,vagy kovászos uborka dukál,illetve az lenne a legjobb.A köretek elkészítéséhez kellene a leginkább segítség,mert azt pont akkor kell elkezdeni,amikor a bográcsot egy pillanatra sem lehet magára hagyni.Úgy szeretném,ha a segítséget nemcsak a lányaink és asszonyaink adnák,hanem a társaság férfi tagjai is aktivizálnák magukat és remélem így is lesz!
Nagyon nem kell rizsázni,mert úgy is kialakul minden,a lényeg az,hogy akarjunk,-részemről az akarat megvan,hogy hogyan jutunk el még Tiszakeszire,az még kérdés,mert az a Qrva Renault még mindig bakon van és jó darabig még ott is lesz,de biztos ott leszünk.
Üdvözlettel:Che
- 6 likes
Komment
Komment