Szervusztok!
Ahogy átnéztem a lap tetején a szavazást,beleszámolva azt a pár embert,aki ugyan nem jelzett igennel,de ott lesz és levonva azokat,akik lemondták a találkozón való részvételt,-családostól 30 fő lesz ott.Számoljunk,-mondjuk 40 fővel.A vendégek számát nem tudom,de úgy vélem családtagostól azok sem lesznek többen 20 főnél.Akik számára ebédet kell készíteni 60 fő.Fejenként 0,2 kg hússal számolva,ami a vendéglátós adagoknál 8 dkg.-al több,összesen 12 kg..
Amennyiben nagyon nagy étvágyú emberere is számítunk,akkor elegendő,a húsból 15 kg..
Tanulmányoztam a birkákkal kapcsolatos szakirodalmat,-hát egy felnőtt birka (anya juh),elérheti akár a 60-65 kg.-ot is élősúlyban,a kos jóval felette is lehet,fajtától függően,akár 80-90 kg. is.Kosokból nem szoktak kasztrálás nélkül ételt készíteni,és a herélés után is el kell telnie egy évnek,hogy semmilyen rossz ízhatás ne képződjön az ételben.A kiherélt kost ürünek nevezte el a népnyelv.
A fenti mennyiségek tudatában,adódik a kérdés,hogy nem kellene egy állat életét feláldozni,mert annyi húsra nincs szükség és kár is lenne mindből pörköltet főzni,mert ebben a meleg időben könnyen tönkre mehet.Természetesen,ha Attila édesapja,a felesleget elteszi a mélyhűtőbe,akkor teljesen másképp kell állni a kérdéshez,de maximum 15 kg.-ért kár leölni,nem logikus és valahogy sajnálom is,-ugyanakkor megtiszteltetésnek is érzem,hogy a kedvünkért levágnának egy birkát.
A fenti agymenés,csak úgy megfogalmazódott bennem és elsősorban azért írtam le,hogy mások is gondolják át!
Üdvözlettel:Che
Ahogy átnéztem a lap tetején a szavazást,beleszámolva azt a pár embert,aki ugyan nem jelzett igennel,de ott lesz és levonva azokat,akik lemondták a találkozón való részvételt,-családostól 30 fő lesz ott.Számoljunk,-mondjuk 40 fővel.A vendégek számát nem tudom,de úgy vélem családtagostól azok sem lesznek többen 20 főnél.Akik számára ebédet kell készíteni 60 fő.Fejenként 0,2 kg hússal számolva,ami a vendéglátós adagoknál 8 dkg.-al több,összesen 12 kg..
Amennyiben nagyon nagy étvágyú emberere is számítunk,akkor elegendő,a húsból 15 kg..
Tanulmányoztam a birkákkal kapcsolatos szakirodalmat,-hát egy felnőtt birka (anya juh),elérheti akár a 60-65 kg.-ot is élősúlyban,a kos jóval felette is lehet,fajtától függően,akár 80-90 kg. is.Kosokból nem szoktak kasztrálás nélkül ételt készíteni,és a herélés után is el kell telnie egy évnek,hogy semmilyen rossz ízhatás ne képződjön az ételben.A kiherélt kost ürünek nevezte el a népnyelv.
A fenti mennyiségek tudatában,adódik a kérdés,hogy nem kellene egy állat életét feláldozni,mert annyi húsra nincs szükség és kár is lenne mindből pörköltet főzni,mert ebben a meleg időben könnyen tönkre mehet.Természetesen,ha Attila édesapja,a felesleget elteszi a mélyhűtőbe,akkor teljesen másképp kell állni a kérdéshez,de maximum 15 kg.-ért kár leölni,nem logikus és valahogy sajnálom is,-ugyanakkor megtiszteltetésnek is érzem,hogy a kedvünkért levágnának egy birkát.
A fenti agymenés,csak úgy megfogalmazódott bennem és elsősorban azért írtam le,hogy mások is gondolják át!
Üdvözlettel:Che
Komment