Közlemény

Collapse
No announcement yet.

T1 Pannónia felújítási költsége

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hmmm.
    Én nem mertem még össze adni , hogy mibe fáj a dolog, de ahogy a Te áraidat nézem, azért ebből lehet még faragni. Tény, hogy szép a motorod, de vannak azért túlzások.
    Pl. a festés nálad alapból 50 ropi + homok, alapozó (2,5+14) na ezt nekem megoldották 40-ből úgy hogy a festő inasok ráérő idejükben szépen lecsiszolták.:-))) Idő , de ennyit megért.:-)))) Plussz a homok ha nem elég finom esetleg kiveri.:-(((
    Viszont a csíkozás 5 rúgó na ez nekem Kecskeméten többe volt, sokkal:-( de hibátlan.:-))))) Biztos hogy a következőt is oda viszem, kerül amibe kerül.:-)))

Hopp még pár kérdés.:-) Hol krómoztattál? A Km-óra biztos hogy fekete alapos volt eredetileg? A lánc MZ?
    Egyéni vélemény , de én nem políroztattam volna a dekniket.:-)))) Ja igen , ki polirozot, mert nekem is lenne egy két alkatrészem amit ki kéne suvickolni.:-))))))

Csak kekeckedem.:-))) Megnéztem még egyszer a videót. Henger , hengerfej????

Bocsánat , még egy kérdés. A zene ami a videó alatt megy!!! Cím, előadó????
    Köszönöm.

UI: töredelmesen bevallom még egyszer megnéztem a videót , de most csak a zene miatt.:-)))))
    Utoljára szerkesztve a következő által: TUZI; 2012 aug. 29, 16:11. Oka: ͍gy már jóóóóóó
    korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Tuzi!
      Örkényben van egy szaki, aki políroz, ha érdekel meg tudom szerezni a számát!

Komment

Hy.

Oksi. Jöhet.:-)
        Utoljára szerkesztve a következő által: TUZI; 2012 aug. 29, 16:10. Oka: ͍gy nem jó

Komment

TUZI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Bocsánat , még egy kérdés. A zene ami a videó alatt megy!!! Cím, előadó???
          Kedves TUZI !

A videó alatt Dsida Jenő Psalmus Hungaricus (Magyar zsoltár) cimű versének megzenésített változata hallható.
          Előadja a Beatrice, vagyis Nagy Feró.

Üdv. Öcsi

Komment

Köszönöm, majd rákeresek , leszeretném tölteni, esetleg ha van valami hasonló hangvételű, akkor azt is.:-))))

Komment

Kedves Sanyi!
              Elvetemült ennyire sosem leszek, hogy a lakásba bevigyem..lenne háború

Tuzi!
              Írtam privát üzit a szaki számával

Komment

Renben. Köszönöm. Mentettem.:-))))

Komment

A Ricsinél láttam a kerekekt, amit csinált, nagyon szép..de én azért megpróbálom saját magam, aztán ha nem sikerül olyanra, mint szeretném, akkor elmegyek hozzá.

Ja, volt Tomcat múlt szombaton, kiégettük a kipuffantóit. Most motorszerelőt keres, aki segítene neki összerakni a blokkot bíztatom, hogy nem olyan bonyolult az, mint ahogy gondolja!

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    bíztatom, hogy nem olyan bonyolult az, mint ahogy gondolja!
                    Úgy van ahogy mondod - bár aki először csinálja, annak nem tűnik egyszerűnek. Elsőre én is vért izzadtam mindenféle kétütemű szakirodalommal, mire simán ment. Mondjuk az egy S51N volt és kb. féltucatnyiszor bontottam meg. Közben a váltón kívül szinte minden megadta magát - pedig nem hajtottam bele sok kilométert, csak úgy néz ki nem tolerálta a motorozási stílusomat. Mindenesetre jó kis "betanítás" volt.
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Valóban van benne némi túlzás, Pannonia újkorában sem nézett ki így soha.
                      Azért ilyen csili vili mert ez nekem egy jutalom motor választottam a dohányzás és a Pannonia között.A Pannonia gyözött ígyhát cigi helyett alkatrészeket vettem ésazt mondtam ,hogyha megtudom álni,hogy nem dohányzom akkor nekem egy nagyon szép Pannoniám lesz.
                      Krómozó : Béki István
                      Csepel Rákoczi Ferenc út Tel:06 20 450 72 84
                      Elég szép a munka de nem árt megnézni alaposan, volt amit újra kellett csináltatni.
                      Polirozás: Barbás Ferenc
                      Vecsés Tel:06 20 360 59 09
                      Munka ugyan az mint az elözőnél
                      Km óra eredetileg fehér 140-ig számozva három darabból nem tudtam össze rakni egyet mert mindbe rossz volt a spiáter
                      igy a negyedik nyert, a lánc favorit azt hiszem cseh Jawa.Henger és hengerfej P10,nekem jobban tetszett mint az eredeti.
                      Nem akartam OT vizsgát ezért nem törekedtem a teljes eredetiségre.
                      Zene: ahogy az előttem szólok pontosan le írták.
                      Szerencsére semmilyen háború nem volt a lakás miatt,a párom elég jól elviseli az őrültségeimet .
                      Tudta ,hogy mennyit küzdöttem a motor papirjaiért és tavaszra már kész akartam lenni vele .

Komment

Hát én azt a 300-350 eFt-ért felujított Pannóniát megnézném... szerintem közelebb áll a valósághoz a 600-650 eFt.

Pláne ha mondjuk dugó, főtengely, fúrás, váltó javítás, krómozás, festés, egy-két karosszéria, vagy futómű elem csere...elektromos részek, lendkerék...

És persze akkor ennyi, ha magad csinálod. És az utiköltség a sok utána járásnak...hacsak nincs otthon pár tucat komplett motorod....

Mondjuk láttam már ilyen műhelyt, egyet-kettőt...

Komment

TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Hát én azt a 300-350 eFt-ért felujított Pannóniát megnézném
                          Mivel amit én összeszámoltam is ebbe a kategóriába esik, ezért annyi kiegészítést kell tennem: nem az első motor amit megcsináltam (így volt tapasztalat és elég információ) + nálam is van néhány szétbontott (elárvult, lepapírozhatatlan, derékig érő fűből vagy fémhulladék közül kiszedett) motorkerékpár.
                          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Elvetemült ennyire sosem leszek, hogy a lakásba bevigyem..lenne háború
                            Minden motorom az előszobában kezdi a megújulást, amig benzin nincs benne, ott is marad
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Nyilván az,hogy kinek mennyibe kerül a motor felújítás,mindenkinél szubjektív dolog. Függ attól,kinek mit kell cserélni,melyik alkatrész,milyen állapotban maradt fenn. Függ a saját adottságoktól is,pl.mit és milyen minőségben képes saját kezűleg elvégezni a motoron,milyen ismerettségi köre,barátai vannak,akik segíthetnek ingyen,vagy olcsóbban stb.Egy biztos,az alkatrész mindenkinél annyi,amennyi,csak nem mindegy miket kell cserélni,esetleg krómozni. Én még nem kezdtem bele a T5-öm felújításába,de túl vagyok már sok autón és egy schwalbén. Én karosszérialakatos vagyok,ebből adódóan a lemez munka nem kerül forintomba,unoka testvérem fényező (nem is akármilyen),kamrás fényezést is ingyen tudok,a saját munkahelyemen,a blokkot is baráti segítséggel ugyan,de összerakom én. Magyarul nekem szinte mindíg csak az alkatrészek kerülnek forintomba,más nem,esetleg a homokszórás,krómozás kerülhet még bartel munkámba,vagy ha éppen nincs rá szükség,akkor baráti árba. A Schwalbémat összeraktam 50 000.-ből vételárral együtt (12 000) és elcseréltem a szóban forgó T5-re.

Komment

Sziasztok!
                                Ha már felújítás+ árak a téma, lenne pár kérdésem:
                                -Danuvia-Pannónia fényezéséhez mennyi festék szükséges? (magam csinálnám/a saját kezű munka öröme, spórolás/)
                                -mennyi alapozó szükséges?
                                -milyen festéket ajánlotok,törekedve az eredetiségre? (de gondolom nitrós festéket már nem lehet kapni)
                                -mennyibe kerülne a festék és az alapozó?
                                A segítséget előre is köszönöm!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X