Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Akkor az üzlet szót ne is említsük, azt a munkát végeztem el amiért a megrendelő fizet.
Ha a megrendelő V6 - os motorblokkot akar soror 6 hengeresből csináltatni ám legyen, ha megfizeti az ő dolga
hogy, mit, miből, miért csináltat, a mi dolgunk a feladatot megoldani.
maradona67 eredeti hozzászólása
Csak érdekességként hogy miért fizetnek az emberek.
Balról első vízpumpa lapát az eredeti, a második amit én készítettem a lapátok fel vannak hegesztve, a harmadik képenn a vízpumpa házba beleépítve.
itt a motor forgásirány változás miatt kellett másik lapátot készíteni a vízpumpa házba.
A 4. képenn egy /sor nyolcas/ Alfa motorblokk, soros nyolc hengeres.
Aminek a hengerfeje 2 db összefordított négy hengeres hengerfejből lett csinálva.
5képek
Utoljára szerkesztve a következő által: maradona67; 2018 okt. 27, 10:11.
Akkor te olyat csinálsz amiről mások csak álmodoznak,Neked telik az álom motorodra?Ekkora gyakorlattal bármely észbontó gépet összelehet varázsolni!Tetszik a munkád és a lehetőségek is amiket rejt....!
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Még egy kis különlegesség. Hathengeres Alvis autó motorjának hengerfej szeleprugói számomra is különlegesség mert a 13 éves veterán autó motor felújítós pálya futásom alatt ilyet nem láttam.
Az utolsó képenn a kék szinű Alvis személy autó aminek a hengerfej szeleprugói mint érdekességek láthatók az előző képekenn.
Igen sokszor van benne kihívás nem is kicsi. főleg amikor fotó alapján kell valami olyat legyártani amit boltban már nem lehet kapni.
Legyen az gázrudazat vagy kuplung béka rugó vagy motorindító állvány, vagy bármi amit nem lehet kapni.
Igen sokszor van benne kihívás nem is kicsi. főleg amikor fotó alapján kell valami olyat legyártani amit boltban már nem lehet kapni.
Legyen az gázrudazat vagy kuplung béka rugó vagy motorindító állvány, vagy bármi amit nem lehet kapni.
Ne mondj ilyeneket,mert még jobban irigylem !!!!
Nekem az a totó,ha ránézek egy ismeretlen szerkezetre és elképzelem milyen alkatrészek vannak benne?Ma már a nagy százalékáról megmondom mit rejt:a kiálló tengelyekből és azok arányaiból .
Mennyivel érdekesebb ,hiányzó vagy sérült alkatrészeket pótolni,korhű kinézetet adva neki !!!!
És amit még-jobban irigylek,ha mindebből megtudsz élni.
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Végignéztem és olvastam a témát
"Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik." mondaná Arany János
Fiatal/középkoromban voltak ügyes öreg mester ismerőseim/RIP/. Azt mondták, ha ezek elmennek kihal ez a szinvonal
Ugy látom vannak akik művészi szinvonalra emelnek egy-egy szakmát
Mint írtam 13 éve egy veterán automotor felújító gépműhelyben dolgozom autoszerelő - hegesztőként
próbálom beindítani az itthoni műhelyt is Van egy univerzális AC/DC AWI hegesztőm, most tettem szert egy E2N esztergára amit felújítok,
van egy előtolásos állványos fúrógépem amit szintén felújítok az én elképzelésemnek megfelelőenn, hogy perselyezéseket is előtolással meg lehessen oldani
szóval rengeteg ötlet a fejemben amit megpróbálok leendő nyugdíjjas éveimre tőkésíteni.
Ami még lényeges olyan esztergályos szakik között dolgozom akiknek a kisujjában van a forgácsoló szakma, értem ez alatt a dugattyúgyártástól
a kis apróbb mütyűröket is.
Én jobban irigylem akik megrendelik ezeket a javitásokat
Ezeket a javításokat olyan emberek rendelik meg akinek ez a pénzügyi befektetésük megvesznek egy trágyagödörbe eltemetett roncsot, vagy mocsárban elsüllyedt autót
vagy motorkerékpárt majd felújíttatják és nagy haszonnal eladják valami aukciónn. Nem ritka hogy 600 - 800 ezer € autók motorját újítjuk fel.
Sokszor szétszedve kosárban zacskókban jönnek az alkatrészek és mikor szerelik össze vagy indítanák a motort, akkor szembesülnek vele hogy ez sincs az sincs
ilyenkor jövök Én aki legyártja, megcsinálja, átalakítja, felhegeszti meghegeszti.
Utoljára szerkesztve a következő által: maradona67; 2018 okt. 28, 17:15.
Komment