Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hajtókar és főtengelycsapágyak méret alapján?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ergo a Guzzi egy fos.
    Lesz ennek még következménye! Felemeled a vérnyomásom.. s még fel is mérgelsz.. Aha... közben rájöttem mire gyúrsz..
    movisz és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Az altalanositasok egy kicsit mindig hibasak nem vonom ketsegbe a szemelyes gyakorlottsagat ,tapasztalatat sokretu ismerettseget a kulonbozo markakrol az elottem szoloknak.Legalabb is remelem rendelkeznek a velemenyeket alatamaszto gyakorlati tapasztalattal amik alatamasztjak az elmarasztalo leminosito velemenyeket.Meg annyit hogy ha veteran jarmuvekrol beszelunk bizonyos markak egyes modelljei nem igen elegitik ki ezt a besorolast.Ha meg egy bizonyos kor jarmueit taglaljuk akkor a modernebb tavolkeleti jarmuveket nem sorolhatjuk ide leg alabb is szerintem Bar a Japanok termeszetesen csinaltak motorokat az ominozus CB750 vagy a Kawasaki z900 elott is de ugy gondolom hogy ezeket a modelleket megelozo Japan motorokkal nem igen volt az itt jelenlevo tagoknak gyakorlati tapasztalatuk.Hozzatennem meg hogy en nekemszemelyesen volt es van reszem hasznalni, birtokolni,(esetleg szerelni)e kor Japan jarmuveit minden elismeresem a kivitelezes es a minosegi munkaert amit csinaltak .Sajnos sok esetben hianyzik ezekbol a gepekbol a "sharm"talan nem jo a szo amit hasznalok elragado talan ami helyes.Meg annyit hogy en a szeretem tanulmanyozni a altalam birtokolt jarmuvek tortenetet ami mint egy ablak amin belelatni a kor tarsadalmi kulturalis,gazdasagi helyzetebe ami sokszor meglepo dolgokat tar fel az adott helyrol ahol gyartottak vagy forgalmaztak.
      Remelem ertheto amit irtam nem kavarodtam bele a sajat gondolataimba.
      sepy, emu és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Remelem ertheto amit irtam nem kavarodtam bele a sajat gondolataimba.
        Érthető és helyes látásmód (szerintem).
        maradona67 kedvelte ezt.

Komment

SzBalogh eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Azt hiszem elég nagy szerencsém van, ugyanis pont akkora mikrométerm van (25-50mm), amivel le tudom mérni a csapokat.

Ehhez nemcsak szerencse kell, hanem tudás is, hogy mit miért, és mihez viszonyítva mérsz!

Itt nem lebecsülendő a szakmai tudásod,
          de láttam már tulajt aki szemmel nézte meg a hengerfeje síkját amikor a síkköszörülésről kérdeztük, "jó az még,, szemmel megsaccolva a síkját!

Víssza térve a motorodra, a hajtókar is ha kicsit ki van nyalva, ha nem találsz újat, megvannak a technikák hogyan lehet vissza állítani alap átmérőjűre, és ez nem a gányolás szintje!
          Ha szerencséd lessz, valamelyik másik motorkerékpár hajtókar csapágya átmérőben jó lehet bele, a fülezést is megcsinálják, és a szélességét is méretre igazítják.
          De ez már tényleg gépműhelyes munka. Ha nem vagy valamivel tisztában inkább kérdezz a megfelelő fórumokban, ill szakiktól!
          Atti69 kedvelte ezt.

Komment

maradona67 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Víssza térve a motorodra,
            Szerintem még én sem érem el azt a kategóriát,a kolega ,ahogy érzem(ez nem konkrétum)kissé áthágva a megszokott szakmai eljárásokat,csapágyat keres a megmért hajtókarra,szerencsét próbál átverve minden szakmai negatív hozzáállást:megégett főtengely,beolvadt csapágy,elkenődött főtengely.Igaza van,méretes csapágyakkal kis csiszolással,be fog indulni........
            A zseniket nem mindíg értjük meg !
            Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2020 ápr. 25, 17:17.
            maradona67 kedvelte ezt.
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              ,méretes csapágyakkal kis csiszolással
              Nem lehetetlen.. de precízkedni kell. Maradona szaktárs jól írja, ki lehet önteni a csapágyakat jó minőségben, de ehhez az az alapnak is jónak kell lennie, Ha van lehetőség szintén a gyárit preferálnám... főként a tipus gyári paramétereit figyelembe véve.
              zahi kedvelte ezt.

Komment

Az altalanositasok egy kicsit mindig hibasak nem vonom ketsegbe a szemelyes gyakorlottsagat ,tapasztalatat sokretu ismerettseget a kulonbozo markakrol az elottem szoloknak.Legalabb is remelem rendelkeznek a velemenyeket alatamaszto gyakorlati tapasztalattal amik alatamasztjak az elmarasztalo leminosito velemenyeket
                Itt azert volt egy kis kötözködés is amit smile-val korrigáltam, mert nem vették tudomásul azt a tényt hogy majd' minden európai márka hanyatlésa és halálának okozója a japán sornégyes volt a '70-es években.

Sajnos sok esetben hianyzik ezekbol a gepekbol a "sharm"
                Hát?!! Nézz már meg egy négykipufogoós (K1-K7) CB 750-es az nem sharmos hanem rohadtul szexi

Komment

Szia Emu a Honda cb 750 nekem is tetszik volt is ilyen motorom meg az azt koveto modell is a ketvezermutengelyes ha elokerul afenykepe felrakom .De ha rakeresel az interneten a Gilera 500 sport 1954 akkor latod ho Click image for larger version

Name:	1200px-Gilera_4.jpg
Views:	245
Size:	202.1 KB
ID:	222840 minnet ered .Sot ennek a multja vissza nulik a 2 v.h. ele (Gilera rondine)Ha tuzetesen meg vizsgalod meglepo muszaki megoldasok vannak rajto amit a Japanok nem a 70-es evekben hanem a 80 evekben sajatitittakel es termeszetesen tokelesitettek es alkalmaztak a motorjaikon
                  Utoljára szerkesztve a következő által: movisz; 2020 ápr. 26, 11:22.
                  sepy, és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Van új a nap alatt ????
                    A Japók tudtommal különféle - főleg az európai - márkák bevált tipusainak , mintegy lemásolásával indították a motorkerékpár gyártásuk előre menetelét .
                    Viszont fejlesztésük vitathatatlan , kidolgozásuk példás , és az anyagminőség sem hagy sok kívánnivalót maga után !

Komment

Nekem meg gyozodesem hogy a mindennapos hasznalatban alkalmazott jarmuveket kisgepeket stb a Japanok csinaljak a legjobbakat.Sot en logikusnak tartom azt ha atveszik atvizsgaljak es legyartjak sokkal jobban kivitelezve es mukodest tartossagot biztositva.Es ezt nem tartom koppi tasnak mert hozzatettek a maguket Ellenben ami most most tortenik hogy a koppintasok roszabbak az eredetinel .Sot bizonyos esetekben nevetseges megvalositasok egyes kiegeszitok amiken felfedezni az eredetin funkcionalis egyseget ezekenken pedig csak reszben van jelen.Visszaterve a Japanokhoz en ha tehetem mindig az o termekeiket valaszto az autom Honda a furgonom Toyota a scooterem Honda motorom (a minden napos hasznalatban levo jelenlegi)Yamaha,a kertszerszamaim nagyresze Honda ,Echo.

Komment

Az olvasottak alapján Emu barátom erősen a békülés határát dörzsöli!! / nem súrolja!/ Már bocsánat a Guzzi mikor nyerte a versenyeket / sokat/ még a Japánok fényképezővel a kezükben lopkodták a tudást igaz tökélyre vitték. Lett eredménye. Azért ha egy gép elmegy 300-350.000 km-t felújítás nélkül az nem lehet olyan sz@r. Azért ha egy igazán szép gépet látsz valahol szinte biztos Olasz keze van benne! Én mielőtt vettem a Floridát Movisztól kérdeztem a véleményét róla. Azt mondta egy nagy traktor ez áll is de ez olyan mint a BMW fan -ság. Az a tipus sem hibátlan de akkora mítoszt kreáltak köré. A géppel járó világ utazók kik szervív csapattal biztonsági emberekkel felvértezve mennek építik a reklámot. No egy a vége Emu békülünk előzetes harag nélkül! Én az optimisták táborát erősítem mit az a bizonyos papagáj kit visz a macska. Valahol még az idén??

Komment

Én meg kíváncsi vagyok.. oszt ezért ,megbontottam a Guzzit kb 100e km-nél... olyan volt belül mint az új...... Ez a tapasztalatom. Persze meghallgatom Emu véleményét is..csal nem értek vele egyet.. de a közös fertőtlenítésbe benne vagyok..

Komment

A fene tudja mire megy ki a játék .
                            Az az igazság hogy én is jobban preferálom az európai márkákat a japóknál . Igaz drágábbak viszont jobban is tartják az értéküket .
                            Sokat morfondíroztam a dolgon , de végül tavaj ,valamikor az év elején újítottam be egy európait . Úgy érzem sok idő lesz mire újra megtanulok vele motorozni ....

Click image for larger version

Name:	R1150RT (1).jpg
Views:	188
Size:	397.5 KB
ID:	222872 Click image for larger version

Name:	R1150RT (2).jpg
Views:	202
Size:	410.1 KB
ID:	222873

Komment

Nem vagyok BMW fan.. de elég sokat javitgatok.
                              zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              én is jobban preferálom az európai márkákat
                              ez becsülendő (elismerem a Japánok tudását) Sok örömteli km-t hozzá! A jót nem oly nehéz ám megszokni...

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Az olvasottak alapján Emu barátom erősen a békülés határát dörzsöli!! / nem súrolja!/
                                Sejtettem, hogy megrázom Nálad a pofonfát, de olvasd végig a történetet az elejétől ha már széttrollkodtuk ezt a topkot és hátha megértesz!
                                Meet ugye vagy te a Moto-Guzzis. aki megsértődhetsz. Aztán van még pár olasz márka amelyik így úgy elvegetál (robogókat gyárt vagy endurót) de számottevően csak a Moto-Guzzi a Ducati és a Piaggio maradt fenn úgy ahogy mert ugye megállás nélkül működnek de kihagytak jópár kategóriát a múltbéli kategórákból. Pl mutassatok nekem DUCATI MOTO-GUZZI mopedet, mint új motort. aztán van egy két márka ami meghalt és évtizedek múlva újra életre kelt.: Morini MV Augusta és van az a számtalan márka ami örökre eltűnt.
                                De hogy ne személyeskedjünk vegyük elő Zahi BMW-jét ami ugye szintén egy olyan motor amit folyamatosan életben tartottak de mikor már nem volt divat a nehéz és bumfordi boxer akkor nekiálltak soros motort gyártani vagy Aprilia Pegasot propellerrel matricázni. de közben eltűnt a DKW, NSU, Horex, Kreidler, Hercules, Maico stb.
                                És hogy az angolokat se kíméljük az összes meghalt. majd a retro hullám jegyében három évtized után előkerült a Triumph.
                                Na most a japánok ogye nem találtak ki semmit (mint pl az ováldugattyús motort) csak ami egyszer ki volt találva azt olcsón és jól meg tudták csinálni.
                                Ígí aztán ha kórülnézünk bárhol a világban bármilyen kategóriában a legtöbb motor japán. ha lemész egy kikötőbe a csónakmotorok is japánok. és ne felejtsük el hogy Atti69 barátunk is ritkán javít Honda rotakapát. Jó BMW és MOTO Guzzit sem.

És erről a témáról többet akkor vagyok hajlandó Veletek szóba állni ha ugyanannál az asztalnál mindegyikünk kezében pohár lesz!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X