Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Hol érdemes ráfot venni?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ... és rendelésre készítenek még ugyanilyen paraméterekkel 2,15-öst is (1F930SURG0), ami 70€!
    De nekem eleve 2,15-ös. Igazából UK ültette el a bogarat a fülemben (pl.: itt), hogy a 18 x 2,5-es lenne az én barátom. És azt hiszem igaza van.

De érdekes módon itt sem találtam 2,5-öst sem 19-ben, sem 18-ban.
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

1F82USURUU Stahlfelge 18 x 1,85 ungedimpelt rohblank 45,96 lagernd
      1F83UNDPUU Nirofelge 18 x 2,15 ungedimpelt poliert 311,33 lagernd
      1F87UNDPUU Nirofelge 18 x 3,50 ungedimpelt poliert 378,48 Bestellung
      1F88UNDPUU Nirofelge 18 x 4,25 ungedimpelt poliert 378,48 lagernd
      1F8CUNDPUU Nirofelge 18 x 6,50 ungedimpelt poliert 389,82 Bestellung
      1F8DUNDPUU Nirofelge 18 x 7,00 ungedimpelt poliert 396,79 Bestellung
      1F8FUNDPUU Nirofelge 18 x 8,00 ungedimpelt poliert 441,72 Bestellung
      1F8GUNDPUU Nirofelge 18 x 9,00 ungedimpelt poliert 439,52 Bestellung
      1F8HUNDPUU Nirofelge 18 x 10,00 ungedimpelt poliert 460,15 lagernd

Komment

TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Pedig van a listában horror áron:
        1F940NCPG0 Stahlfelge verchromt 19x2,5/40 geb Harley 169,70 Bestellung
        Ez 19"-os méret krómozva, 40 lyukkal a kívánt 2,5 ben de csak rendelés után. Mondjuk nem tudom hogy a ~170 Eurót mennyire éri meg de nem vájkálunk más pénztárcájában.
        Nekem abszolút nem
        Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2011 nov. 10, 08:24.
        TZ kedvelte ezt.

Komment

TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          De nekem eleve 2,15-ös. Igazából UK ültette el a bogarat a fülemben (pl.: itt), hogy a 18 x 2,5-es lenne az én barátom. És azt hiszem igaza van.

Gyaníthattam volna, hogy a felniszélességen sem spóroltak az Uralnál. :-) A katalógus hoz 19x2,5-ös ráfot, igaz krómozottat. Meg kell velük beszélni, hogy ne kómozzák le (gondolom maradnál a festett felninél), talán akkor picit olcsóbb is.

Illetve láttam az eBay-en is, egy kicsit olcsóbban komplett, HD aggyal befűzött 19x2,5-ös 40 küllős ráfot (Harley-kon volt ez méret). Ha megveszed, és eladod belőle az agyat és a küllőket...

18x2.5-öst valóban nem ír.
          TZ kedvelte ezt.

Komment

TZ kedvelte ezt.

Komment

Köszi, srácok! A segítségetekkel pillanatok alatt elverhetnék félévnyi lakbért.

Ugyanis a hozzátartozó gumiköpenyek is ebben az árkategóriában vannak. Aztán küllők, agy, fűzés, szabályozás,... De olyan régi vágyam valami combosabb, de mégis ízléses kerekekre állítani a motort, hogy szerintem egyszer eljön ennek a napja. Ráadásul a jelenlegi felnik nagyon silány krómot kaptak (Röszlernél), gyakorlatilag lassan félek műszaki vizsgára menni vele. (soveny: krómozott, vagy „nyers” rozsdamentes felnit szeretnék)

Az anyagiakon túl még egy gondom van, hogy az Ural felemás „söröskupak” agya is nagyon tetszik, azt szeretném megtartani. (Egyébként ez is egy nehezen pucolható darab, de cserébe szép.) Viszont nyílván nem olyan szögben állnak a küllők, mint a HD esetében. Ezért örültem meg hirtelen ennek a német oldalnak, bár ahogy írtam, csak a képek nézegetéséig jutottam. Szóval ez még egy dilemma, hogy az aggyal mi legyen.
              Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Ezt amúgy hogyan oldják meg az említett Radaelli felniknél? Vagy egyszerűen semmihez sem passzol tökéletesen? Vagy mi a trükk?

Ha van érkezésed, ki tudnád fejteni részletesebben, hogy mire kell figyelni új felni vásárlásakor? Meg ami még a témához kapcsolódik. Szerintem sokunk örülne neki!
                Szevasztok Kollégák,

a felnikről, amennyire az én ismereteim terjednek:
                Különböző lyukasztású felnik léteznek. Ez a leginkább 36 és 40 lehet. továbbá a furatok elhelyezkedése is különböző, ez jól látható a csatolt ábrákon.
                A leggyakrabban elterjedt küllőszögek a 20/20, a 7/7, 28/28, 15/15, 12/12 és persze fél-fékbodos motoroknál a 7/20, 7/15, 5/20 is ismert.
                Ezért a legoptimálisabb a motorkerékpárhoz lyukasztatni a felniket, hiszen ott pontosan beállítható a küllőszög. A Radaelli esetében a felni elég nagy furattal/fészekkel rendelkezik, hogy a küllő elhelyezkedjen. De tudtommal ott a 20/20 fokos küllőszöget alkalmazzák, ez elég elterjedt....
                Az Oldtimerek-nél gyakran látható a szeleppel szemben 5 darab keresztirányú benyomás ezek az úgynevezett biztonsági felnik. Ezek arra hivatottak, hogy lapos gumi esetén megakadályozzák a gumi leugrását a felniről.
                Példaként az NSU Max felnije: 2,15Bx19” CR Si 36L 20/20 72A

2,15 széles mély-ágyú biztonsági (Si) felni, krómozva 36 furattal 20/20 fokos küllőszöggel, 7,2 mm nipplifurattal.
                Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2011 nov. 10, 18:58.
                OdinHEM, supermax és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ez nagyon érdekes, köszönjük!

Folytatom akkor az adatbázist. Átnéztem néhány fotót Izs felnikről. Az én Izs 49 ráfjaimon (1,85x19", 36 lyuk) elöl-hátul "A" elrendezésű a küllőfurat.

Click image for larger version

Name:	49e.jpg
Views:	1
Size:	190.8 KB
ID:	129359 Click image for larger version

Name:	49h.jpg
Size:	137.5 KB
ID:	129360

Az újabb felnik (19"-os Izs 56, Planeta, Planeta 2 és 18"-os Planeta 3) az eddig talált képek alapján viszont már a "B"-furatúak (1,85x19", illetve 18", 36 lyuk).
                  Click image for larger version

Name:	56-planeta1.jpg
Size:	148.2 KB
ID:	129361 Click image for larger version

Name:	planeta2.jpg
Size:	159.8 KB
ID:	129362 Click image for larger version

Name:	planeta3.jpg
Size:	88.4 KB
ID:	129363

Hol lehet a trükk? Vagy ennek nincs igazi technikai magyarázata, csak megszokás?
                  supermax, dino125ad és TZ kedvelte ezt.

Komment

Lehet, hogy az IZS 49 a DKW NZ350-től "örökölte" a méretet illetve az elrendezést.....

Komment

dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Lehet, hogy az IZS 49 a DKW NZ350-től "örökölte" a méretet illetve az elrendezést.....
                      Nem csak lehet, biztos! :-)

Komment

Nem csak lehet, biztos! :-)
                        De vajon miért változtatták meg az újabb modelleken?

Komment

Sziasztok!

Szeretnék a Pannoniámhoz ráfokat venni, de nem tudom, hogy milyet vegyek. Úgy tudom 3 választásom van, még pedig Radaelli, indiai és spanyol. De nem tudom melyik ér meg az árát(egyáltalán milyen áron mennek), és kitől tudnám beszerezni?

Komment

ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Szeretnék a Pannoniámhoz ráfokat venni, de nem tudom, hogy milyet vegyek. Úgy tudom 3 választásom van, még pedig Radaelli, indiai és spanyol. De nem tudom melyik ér meg az árát
                            Hát ezt már kifejtette ApaE, és az eddig kapott információk alapján megerősíthetem!

ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            (egyáltalán milyen áron mennek), és kitől tudnám beszerezni?
                            Jó lenne tudni, milyen méret kellene. 19-es, vagy 18-as, milyen szélesség, stb. Sok motorosbolt is hirdet Radaelli és más felniket, de mindenképp érdemes lehet Csatári Sándort (illetve a fiát) is megkérdezni a kérdésben! Van egy fajta, ami olcsóbb, mint a Radaelli, és a minősége alapján még ajánlja Csatári fia!

Komment

Sziasztok Mindenki!

Olvasom itt a jobbnál jobb hozzászólásokat, de nem derült ki, hogy hol találhatok ilyen krómozott felnit??
                              Nekem 40 küllős kellene Dnyepr mocihoz. Köszönettel: Morse

Komment

Sziasztok!

Akik esetleg tartják a kapcsolatot Csatári úrral: sikerült végül beüzemelni a felnigyártó gépet?

Jó hasznát venném most egy pár 19"-es natúr felninek a nagyfékdobosomhoz. Nem akarok krómért pénzt adni ha nem feltétlenül kell, mert matt feketére lesz utána festve. Sajnos a gyáriak annyira rozsdásak, hogy az anyag fele elfogyna ha nekiesnék a csiszolásnak.

(Pancsit építek/építenék mindennapi használatra, króm nélkül)

Még valami:

Az MZ és a Pancsi 19-es felnije között van eltérés? A Mofaker, a robogósok árulnak 1.85x19" Radaelli felnit krómmal:

http://www.mofaker.hu/termek/Abroncs...MZ-ETZ__321300

Ezt össze tudnám fűzni gond nélkül a nagyfékdobos agyával és küllőivel?
                                Valaki írta, hogy a Radaelli elég univerzális, rendesen belefekszik a küllőanya.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 febr. 27, 17:51.
                                There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X