Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Porfestés, szinterezés

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Porfestés, szinterezés

    Sziasztok! Akkor leszögezhetjük, hogy váz festésnél (és egyéb szerkezeti elemeknél) nem ajánlott a porfestés (homokszórás után)?
    Egyik ismerősöm mondta, hogy megreped, alámegy a víz, és annyi neki. Ugyanakkor sok kerékpárvázat láttam porfestőnél, azok kisebb igénybevételnek vannak kitéve, vagy szintén le fog pattogzani? TV-ben láttam, hogy bizonyos autókat is porfestenek.
    Most tekintsünk el a típus-azonos restaurálástól, cél az időtálló korrózióvédelem.

    #2
    Szerintem azért ne vessük el teljesen a porfestést, itt is mint mindennél a megfelelő előkészítés a kulcsa, és ha nem spórolják kia alóla a foszfátozást és a teljes lepucolást, akkor ez is tud tartós lenni, és nagyon ellenálló a bevonat a mechanikai behatásokkal szemben, és azért a legtöbb veterán nem a sós-latyakban fog "ázni" egyfolytában, úgyhogy szerintem elég költséghatékony módszer, és mivel elektrosztatikusan rávonza a bevonatot pl. egy csőváznál mindenhol szép egyenletes bevonat lesz, jelenlegi "járó" motoromnak a bukókerete ,oldal,és középállványa porfestett (én még a vázra is azt gondolom), és igen jól bírja a kiképzést még nem pergett le róla 5 év után, pedig kap a kipufogó miatt egy kis meleget is(fölötte van a katalizátor) és persze telibe kapja a sarat vizet tél előn-utón még sósan is.

    Komment


      #3
      A gond csak ott van, hogy a porfesték sokáig szép, de amikor lejön vagy felrepedezik, akkor már régen rossz...akkor alatta menthetetlen a cucc...gondoljatok a kis MZ oldalcsomagtartójára...váznál meg macerásabb a dolog, sztatikus szórás ide vagy oda, akkor is maradnak ki részek, és sajna a porfestett réteg alsó része porózus.
      kedvelte ezt.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

      Komment


        #4
        Nem kötekedni akarok, de a porfestésnél pont az néha a gond hogy túl jól sikerül és mindenhova jut belőle pl. menetekre,furatokba, ha nem maszkolják ki, én amit eddig csináltattam az becsülettel lett kivitelezve mindent szépen kitakartak, úgy gondolom pont annyira lehet rossz mint egy rendes festés amit mondjuk egy kontár "fényező" csinál, de ugyanakkor jó is lehet.

        Komment


          #5
          Che, wsievers és 2 további látogató kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            Ez bizony nagyon igaz!! ---és mivel még nem volt régen a téma--mi az ami .....(ide nem találtam megfrelelő szót-kérem segitsetek) a ragasztott kuplunglamella vagy az azonnal " szemetgyönyörködtető " porfestés ?


            a kuplung miatt ugye kaptam...

            Komment


              #7
              Látom szentségtörést "követtem" el .

              Komment


                #8
                Dehogyis, csak nem miden fehér vagy fekete ---és ez nem baj-- ennek a gondolatnak a megértése ,gyakorlatba átültetése= békesség szeretet ,karácsony ,világbéke......hú mingyárt berosálok magamtól (megugyee edzésvan-holnapra)
                Che és wsievers kedvelte ezt.

                Komment


                  #9
                  Most olvasva ezt a témát elgondolkoztam, hogy a simson schwalbém vázát homokszórás után porfestessem e..... van egy régi biciklim, ő porfestve lett, a világon semmi baja nincs, pedig már vagy 10 éve megvan kb.

                  Komment


                    #10
                    gery0920, barna és 5 további látogató kedvelte ezt.

                    Komment


                      #11

                      Komment


                        #12
                        ApaE, pizony isten csodálom a türelmed ! Közben azon gondolkokok mi a jobb: jól "láthatóan" udvariassan, (esetleg) teret engedni hogy a kedves érdeklödő lassan -lassan azt halja amit szeretne-esetleg igy csinál valami nehezen visszafordithatót-vagy már elsö kérdésre (tanulással szerzett, tapasztalás utján birtokába került ,napi munkája,szakmai "világ" ismeretével a tarsolyában, ill.van mit felmutatnia a véleménye igazolására) megadja az igazi választ.--tehénre nem huzunk gatyát.

                        Nem szándékom megbántani senkit-csak nem tudom -? mi a jó?

                        Komment


                          #13
                          ApaE érveit, aggályait jónak és elgondolkodtatónak tartom, de a véleményemet továbbra is fentartom, miszerint ha nem mesterséges "korallzátonyként" (l. szándékosan elsüllyesztett hajók) lesz tárolva a gép, amire szerintem jó esély van, a profin kivitelezett és aláalapozott porfestés igenis megállja a helyét és meglehetősen pénztárcakímélő eljárás.
                          De lehet hogy legközelebb majd megkérdezem "mindenttudó" (vagy csak mindent jobban tudó) jokert, hogy be merjek e írni bármit is a fórumra, mielőtt ő cenzorálná, amúgy ahogy eddig néztem valahogy joker koma valami "fasírtba" lehet a Nsu márkával , talán ledobta a hátáról egy ilyen remek masina, (hát igen megválogatja kikiet enged a nyergébe)mert mitad Isten valahogy szúrja a szemét Dénes kolléga is, meg most már ahogy látom én is, minő véletlen mindketten Nusi tulajok vagyunk, de sebaj éljenek az okostojások és a trollok, ezzel a "trolletetést" befejeztem.
                          Baráti üdvözlettel!
                          supermax

                          Komment


                            #14
                            Kedves Dénes és s.max!
                            Látom mindketten pestiek vagytok ezért (szivesen) felajánlom azt hogy látogassatok meg a garázsomban ahol minden kérdésre válaszolok(még egy "béke" sört is feldobok)és ha még mindig azt érzitek amit most-igérem soha többé nem reflektálok a ti témáitokra.
                            Ha ez nem felel meg, akkor persze kénytelen leszek itt ezt megtenni, és mint lájuk ez itt nehezebb nekem mint mondjuk az a 20 nyersöntvény hengerfej készremunkálása amit most fogok befejezni--a beirás után.(igaz csak kétütemü)
                            Igérem nem maradok adósotok sem igy -sem úgy.
                            Korrekt?----Köszönöm.

                            Komment


                              #15
                              Szervusz joker / kisbetűvel , csak szerényen /. Nem ismernek, nem látták soha a munkáidat, így nem tudják, hogy szavaidnak súlya van. A mai világban Te is tudod, hogy az ilyesmi kezd kihalófélben lenni, így a kételkedés az ismeretlennek, óvatosságból is " kijár ". Látogatásra buzdításoddal / a sörről nem is beszélve - sonka van ? /, ha valaki nem él , nagyon sokat veszít minden tekintetben. Ennél korrektebbet én sem tudnék felajánlani. Üdvözlettel.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X