Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Üzemanyag tank tisztítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ezt kell lefestenem... szép legyen.
    Mit várunk akkor, amikor olyan emberek jelentkeznek egy marék hegesztővizsgával, akik rámutatnak a co gép huzaladagolójára, és megkérdezik, hogy "az a kék micsoda?". Pár hónap alatt megtanítjuk hegeszteni, utána meg fogja magát, és lelép osztrákiába melózni...

A másik meg a sok éves karosszérialakatos gyakorlattal rendelkező... "főnök, nem jó ez a pisztoly, mert ha nyomom a gombot, akkor enged valamilyen gázt" (co gépet kapott próbahegesztéshez...)
    Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 jún. 03, 18:32.

Komment

Sajna idáig jutottunk mélyre süllyedt a szakmunkás képzés pedig erről voltunk messze földön híresek még a "nagy vízen túl is".

Komment

eltűnik a rusztikus struktúra,
        Lehet nem volt szándokos...de így sikerült. Becsülendő,hogy elkezdte,s befejezte. Rengeteg munka lehet belefektetve. Veszem elő a betonkeverőt a kitteléshez. Nézzük pozitívan,innen el lehet kezdeni fejlődni...a kitartás már megvan.

Komment

Zseniális ez a tank.
          Mivel gittelsz,hogy ne repedezzen meg a gitt? a pancsimon 2mmes gitt rózsásan berepedezett,de házi javításoknál is rendszeres a repedés :miért?
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Abból is létezik többféle, szerintem csak 2K-t szabad fémhez használni(1K is jó, ablakok-ajtók javításához festés előtt...). Azon belül is van üvegszálas(na azt kenheted 10cm vastagon is, nem fog repedni) meg van durva és finom. A durva kevésbé csiszolható, de azt is elég vastagon lehet kenni. A finom az jóval könnyebben repedezik, de azért 4-5mm-es lyukat simán ki lehet tölteni azzal is. Nekem nem repedt még olyannál sem, csak a közepe beljebb húzódott száradásnál.

(bezzeg az 1mm vastagon fújt szórógitt megrepedt a lámpatartón...)

Komment

Én is 2-k-st használok üvegszálast és simát és ablakhoz,ajtóhoz főleg ezeket használom ott tartós az tuti!
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

házi javításoknál is rendszeres a repedés :miért?
                Fémtiszta felületre micro fiber üvegszálas kitt,utána uni soft...ezután alapozó..ezután kompaktprimer 2k ezután soft finom kitt ha szükséges..ezután microfiller...s erre a fedőréteg.

Abból is létezik többféle, szerintem csak 2K-t szabad fémhez használni (1K is jó, ablakok-ajtók javításához festés előtt...
                Csak 2k. Van amit natur fémre kell felvinni,van ami mehet a festékre is. (oda kell figyelni,mert nem minden festék bírja,vagy fordítva) Sok alapozót szigetelő festékréteggel kell átvonni kitt előtt. Röviden ennyi,a spec eseteket kivéve.

Komment

Hozzátaszem: Mai nap festékboltlátogatásom alkalmával rákérdeztem a spray cuccaikra. Döbbentem Minden van 2k epoxi rozsdagátló alapozó, finom töltőalapozó, 2k fényes fekete,2k karcálló lakk. Kipróbáltam a töltőt...nagyon jó. A szórófej kialakítása nagyon profi,porlasztása tökéletes. (mint a pisztoly jól beállítva) Ha valakit érdekel Novol a márka. Kb 2 éve használom a tarmékeit,nem találtam kifogásolni valót. (ár érték arány)

Komment

Kezdek elveszni az információkban. Minek lehet hinni, minek nem....
                    3 féle állásponttal találkoztam az MZ festés során:
                    -2k festéket nem is lehet spray-ba tölteni.
                    -lehet spray-be tölteni, de néhány órán belül mindenképpen fel kell használni
                    -lehet spray-be tölteni, és akár egy hónap múlva is elővehetem, mert nem érintkezik levegővel, így nem is döglik be.
                    Ahol kevertettem a festéket, ott ez utóbbit mondták. Na most két eset lehetséges:
                    -vagy jól átvertek, és 2k árban kaptam valami vackot
                    -vagy nem.
                    Maga a festés szép lett, túl sok igénybevételnek még nem volt kitéve, de remélem tényleg 2k és tényleg tartós lesz...

Mindenesetre ennek a Novolnak utánanézek, ha tényleg jó, lehet a Babetta majd ilyesmivel fog burkolózni...

- - - Updated - - -

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Kipróbáltam a töltőt...nagyon jó.
                    egyébként én Motip spray szórógittel fújtam a motoromat. Nagyon szépen lehet vele dolgozni, csak ajánlani tudom.

Komment

-lehet spray-be tölteni, és akár egy hónap múlva is elővehetem, mert nem érintkezik levegővel, így nem is döglik be.
                      Az A és B komponens nyomás alatt nem tud aktivizálódni. 16 hónapig használhatod fel. Ezek már profi anyagok. Ja erre is rákérdeztem..

Komment

Sziasztok! Kicsit visszatérve a citromsavas tanktisztításhoz: egyik áruházban találtam citromsavas vízkőoldót. Ezt próbálta már vki? A felírat szerint 22%-os. Mennyire kell felhígítani?
                        Köszönöm!

Komment

Nem nagyon lehet egy tank vízköves inkább profi zsíroldó kellene a citromsav mellé. Én így próbáltam. 10liter-hez/ 4-5 tasak citromsav/24 óra.

Komment

4-5 tasak citromsav/
                            Itt csak 1kg-os tasak van.

Komment

Hello sokan segitetetek a benzin tank rozsdátlanitásában de felfigyeltem arra hogy kólával is lehet és mivel a romet tankja 5 liter egyszerübnek is tartom és hogy akkor mindegy hogy pepsi vagy coca vagy job a citromsavas víz?

Tapatalk-kal küldve az én LG-D315-el

Komment

Inkább a citromsavas módszer abból nem maradhat egyéb a tankban. A kólában azért cukortól kezdve mindenféle vacak van.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information