Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Alumínium felületek tisztítása

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • #91
  Hát a Hideg zsíroldó nagyon megmarta a blokkot. Hiába hívtam segítségül a kémiát sokat javult de közel sem lett tökéletes! Apacsavó ténykedését megirigyelve hozzáfogtam kézzel.600- as 800- as polírpapír lett a vége és utoljára meg a polírozó acélgyapott.Azt azért el kell ismerni ezeknek a gépeknek az alu. öntése nem Japán minőség, vannak benne kráterek!

  Komment


  • #92
   vannak benne kráterek
   Az adja az egyediségét. Valahogy én az olyan polírozást szeretem, ahol azért látszanak az ilyen részletek. Sokkal rosszabb az, ha annyira le van csiszolva a blokk, hogy az élei lekerekednek. Baj az a néhány mélyebb karc vagy öntőforma illesztési elcsúszás egy 30-50 éves motornál? Lehet tükrös is ennek ellenére, tehát nem az ellen vagyok.
   "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
   "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

   Komment


   • #93
    Apacsavó ténykedését megirigyelve hozzáfogtam kézzel.600- as 800- as polírpapír lett a vége és utoljára meg a polírozó acélgyapott
    Ezt az utat én is végigjártam. De neked legalább nem kellett az előzőleg gondosan felkent matt fekete kályhafestéket acetonos higítóval eltávolítanod, mint nekem a féktartó lemezekről. Olyan rusnya lett szegény, hogy nem volt más választásom, csak a polírozás.

    (A rücskösített felületet akartam matt feketére festeni. Annak idején Walkyd-színezőpasztával csináltam és az szép lett. Sajnos feketében már nem árulják. )
    Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2014 febr. 08, 22:06.

    Komment


    • #94
     Ha a Walkydot siratod van helyette más.
     Trinát matt fekete,én kemence ajtókat festek vele,csak teszek bele fényeset,igy belehet állitani egy kis selymességet is.A motoromon is ez a segédanyag a kipifogón,elbirja mig nem lessz más,könnyen javitható és nem ég le hamar.
     "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

     Komment


     • #95
      Üdv !

      Nekem is meggyűlt a bajom a léghűtéses hengerfejekkel , polírozni nem lehet rendesen a bordák és az anyagminőség (gondolom az ötvözőanyagok) miatt , a homokszórás pedig nem nyerte el tetszésemet mivel tisztítani a rücskös felületet nem lehet kielégítően , ez igaz az üveggyöngyre is , és első ránézésre kályhaezüst hatást véltem felfedezni. (ahogy mondani szokták "lacikróm" ) De találtam egy számomra tetszetős megoldást az egri volt finomszerelvény gyár 59-es üzemében , ahol a horganyt is csináltatom . Ezt az eljárást golyóspolírnak csúfolták , vagy sörétezésnek ! Egész szép gyárias felületet adott csak a menetet kellett egy-egy gyertyával megvédeni , továbbá a bordák köze is ugyanolyan fényes lett mint a külső felületük ...
      Én csak ajánlClick image for larger version

Name:	Kép 066.jpg
Views:	2
Size:	193.8 KB
ID:	139276ani tudom !

      Komment


      • #96
       Ha a Walkydot siratod van helyette más.
       Trinát matt fekete,
       Mátéapu, köszönöm a tippet! Ki fogom próbálni.

       Komment


       • #97
        Sziasztok. Olvastam néhány dolgot az oldalon. Azért néztem be ide mert motor blokk és motor tér tisztításba kellene némi jó tanács. Amit eddig használtam és amit nem kelett volna az a zsíroldó, nem is értem hogy ezt miért ajánlották lentebb. Ez mar mindet is. És csúnya felületet hagy. Amit már máshol is hallottam az a trisó. Erről már láttam végeredményt is. Szép volt. Brigeciolt használtam ez is jó volt. De ez sem tökéletes. Nekem elég vegyes a felületek és anyagok ahol tisztítani szeretnék. Mivel ez 1 korszerű motortér az autónak. Active Foam Truck hab Koncentrátum amit be fogok szerezni és ezzel szeretném szintem tartani a rendet. De addig ezt a meg csúnyult felületet valamivel szebbé kellene varázslni. Véleményeteket szívesen fogadom. Mellékeltem 1 képet még is milyen jelenleg a dolog.

        Komment


        • #98
         Régen orsóolajjal fújták be a motorteret ne oxidálódjon az alu , nem tett kárt a festett és műanyag alkatrészekben sem..nem tudom ma van e ilyen ,vagy hasonló anyag.
         "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

         Komment


         • #99
          pondor313 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          De addig ezt a meg csúnyult felületet valamivel szebbé kellene varázslni.
          Én elsőnek drótkefével mennék neki a nagyjának, ha már viszonylag sima akkor jöhet az acélgyapot 0 majd 000 finomságban. Ha kevés a 0-ás akkor szükség szerint eggyel(kettővel) durvábbal kell kezdeni a csiszolást. Talán érdemes lenne levenni például azt a teknőt, hogy jobban hozzáférj. A többi részen is mechanikusan lehetne sikereket elérni, aztán utána jöhetne brigéciol egy kis ecsetes megtámogatással.
          Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2019 febr. 14, 21:34.

          Komment


          • mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           nem tudom ma van e ilyen ,vagy hasonló anyag.
           Van, a héten veszek is. Konzerválnivaló mindig akad.
           Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2019 febr. 26, 22:07.

           Komment

           Working...
           X