Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia munkagép

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

felakadt a gázsiber,feszült mikor visszatetted!
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Hát lehet de attól pipa eltávolitása után mért pörgött ugyanugy törtetlenül?Mert ugye ha leál a gyujtás ak szép lassan lepörögve leál.

Komment

begyullad a korom és átmegy dieselbe
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Azért mert szegény a keverék, ami nagyobb hővel ég, emiatt öngyulladás lépett fel a sűrítőtérben (ha olajkokszos, az is izzik). Simán falsol a blokkod, addig nemigen fogsz eredményt elérni, amíg szét nem szeded teljesen és össze nem rakod új, megfelelő minőségű szimeringekkel, tömítésekkel, tömítőanyaggal.
          Hidd el, aztán rá sem fogsz ismerni. Minden beállítás módosításra hallhatóan, érezhetően fog reagálni. Enélkül szélmalomharc, hiába állítasz bármin.

Komment

Értem,de kiderült hogy amikor irtam hogy szimeringes a blokk akkor nemvolt szimeringes csak sok benzint kapott.Szétuhni szétakarom csak még most használni akarom meg nemnagyon értek a váltojához ha én azt széthuzom és még széthuzot is kell csinálnom majd.Bevan minden szépen álitva 2-3 rugásra indul igaz szivatva.Falsot lehet sziv valahonnan mert amint felpörög a motor nem egyenletesen pörög le.Szerintem a karbi alján szivhat mert ott fiber gyürü helyett o gyürük vanak.Lehet hogy igazad van hogy addig szélmalom harc de ma pl:kitudtam vele menni és csak ez volt valami probléma kb 3orát lehetem kint vele de 1x csinálta lehet az én hibámbol.Széthuzni szétfogom de amig nemszükséges és használom addig nemakarok olyat csinálni amihez utána mást keljen hivni.

Esetleg ha leirnátok hogy meik oldalra fektesem a blokot miközbe huzom hogy ne peregjen darabokra a kezembe vagy hogy az sokat segitene.

Komment

Az öngyuladás valószínü hogy szimering problémára utal. legközelebb ha igy jársz kapcsolj magassabb fokozatba és fulasszd le.hajtómü olaj szintet ha ellenőrzöd valószínü fogyást fogsz tapasztalni .

Komment

Értem,köszönöm a válaszokat!Sajnos nemtudok semit csinálni mert nemtudom széthuzni meg nemis akarom most mert használom.Ha még1x elöjön ez a kicsit félelmetes probléma akkor sajnos aznap megbontom.

Komment

Itt az ősz, meg a betakarítások ideje, kell a munkagép ez világos.
                  Ha az ember nem nagyon használja év közben, ilyenkor kiderülnek a betegségek. Én ilyenkor találkozok jópár Pannónia motoros kerti traktorral és sajnos a legtöbbje megy, megy, de elég kehesen. Igaz, van egy-két nagyon egészséges hangú (gondolom erejű is) azért. Azoknak a gazdája láthatóan büszkébben is rántja be a motort, mint a kiakasztott gázzal is hatodjára beindulóé.
                  Szóval légy te is ilyen büszke sofőr, az igény megvan benned rá, azt szerintem látjuk. Lehet hogy pont most nincs idő rá, de majd ha lesz, szedd szét nyugodtan, megfontoltan, térképezz fel minden egyes alkatrészt, mi a szerepük, hogyan működnek. A váltóra főleg igaz, tologassad a léptetőket, forgasd a tárcsát és megérted, melyik fokozat hogyan hajt és hol a helye. Majd látod hogy mindkét tengelyen növekvő sorrendben vannak a fogaskerekek, ha széthullanak, azután is simán össze tudod rakni. Nem nagy mutatvány, kis fogékonyság, türelem és megbírkózol a teljes összeszereléssel is.
                  dongos78, mátéapu és Che kedvelte ezt.

Komment

Igaz nem a legtökéletesebb állapotu a motorom de amint láthattátok képeken is nem szeretek gányálni,mindenhez ha lehet szerszámot készitek ezért akarok blokszéthuzot is most.Esetleg ha valamit nemtudok és szétugrik a kezembe a váltó,akkor te mondjuk igy gyorstalpaloba ha töltök fel képeket akkor tudnál nekem segiteni?Meg hogy mi a hibás?Mert a léptetövillát már szetem szét felülröl de csak nézegetem hogy vált stb mert a stift kieset és nemvett csak felezöket.

Komment

Persze, itt bármikor kérdezhetsz, mindig lesz itt valaki, aki segít!
                      mátéapu kedvelte ezt.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        szedd szét nyugodtan, megfontoltan, térképezz fel minden egyes alkatrészt,
                        Érdemes közben fényképezni is. Távolról, közelről, több szögből. Nekem sokat segített az ETZ váltó felújításnál (persze a szervizkönyv is nagy találmány, az is ott volt velem). Igaz, akkor még nem volt digitális fényképező, külön elő kellett hívatni a képeket. De ma már lényegesen egyszerűbb ez...
                        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 szept. 26, 07:28.

Komment

Értem,de valaki tudja hogy meik oldalra dütsem miközbe széthuzom?Meg valaki tudna linkelni egy szervizkönyvet?Mert nekem megvan a könyve ami leirja hogyan gondozzam de az nemirja le a váltot sajnos.

Komment

Üdv!
                            Ezt a könyvet töltsd le és nézd végig: Pannónia motorkerékpárok kezelése, javítása - Letöltések - Veterán fórum Ebben jól le van írva minden. Sok sikert a blokkhoz!

Komment

Nagyonszépen köszönöm,hát majd lesz ami lessz sajnos széthuzot még nemépitettem de rajta vagyok a dolgon.Egyébként valami erösebb vas mondjuk 0.5ös vas és arra merevitések hegesztve szerintetek kibirná a lehuzást?Mert sajnos nemtudok szerezni kazánvasat.

Komment

A vasas emberek milliméterben gondolkoznak,
                                szerintem 5-mm vastagságra gondoltál,
                                igen megfelelő merevítéssel az is megfelel!
                                sepy és Beagle kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X