Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Orosz karburátorok

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Orosz karburátorok

Tisztelt Kollégák!

Tudja valaki, hogy a nagy és erős Szovjetunióban a sztahanovista munkaversenyben megacéolsodott izmú dolgozók milyen típusokra szerelték a K28B ill. K28D karburátorokat?

Szervusz!

Amennyiben módodban áll,-tegyél fel róla egy képet.A kép sokat segíthet,mert így estleg a 28-ból lehet gondolni,hogy az valószínűleg a torok átmérőjére utalhat,de ez is csak feltételezés,-tőlem.

Üdvözlettel:Che
    stalker kedvelte ezt.

Komment

Sajnos a képek semmit sem mondanának. Ránézésre ua., mint a többi K28-as. Az I jelűeket Izsre szerelték, ezek csak a betűjelölésben különböznek tőle. Sima AMAL-Jikov-Pannónia koppintás ránézésre.

Komment

К-28Б˜ (K-28B) karburátorokat a kései Izs 350-esekre és az összes 49-re, К-28Б-t (K-28D) pedig az Izs 56-os motorokra szereltek. Tudomásom szerint ezek a fúvókaméretben és az úszóház méretében különböznek, a К-28Б˜ fúvókamérete 110cm3/perc (ez a nagy úszóházas), a К-28Б-é pedig 182 cm3/perc (ez pedig a "kicsi"). A ma is alkalmazott furatátmérőben számolva (és mérve) a 49-es esetén 80-as, az 56-os esetében pedig 102-103-as fúvókának felel meg. (ld. a táblázatot)

Stabilmotoron is használtak К-28-as karbit, pl. a К-28Б™ (K-28V), ezeknél már eltérhet az öntvény kialakítása is. Volt még К-28Бœ (K-28G) és К-28Б¢ is, előbbit a Tula-200-as robogón, utóbbit az SzMZ Sz-ZA rokkantkocsin használták.

Click image for larger version

Name:	0311108___Tula_200_scooter_by_600v.jpg
Views:	1
Size:	177.3 KB
ID:	134055

Itt még sok érdekeset lehet olvasni a К-28 karbikról oroszul: http://www.redmotor.ru/karburator/26.html
        , BigZ és joker kedvelte ezt.

Komment

Egy másik orosz fórum szerint (egy orosz motoros újságot jelölnek meg forrásként) valahogy így alakulnak a fúvókaméretek:

Típus mire szerelték fúvókaméret (cm3/perc)
          К-28Б˜ ИБ“-49 110
          К-28Б™ Мотопомпа, МП600А 95
          К-28Бœ Тула-200 182
          К-28Б ИБ“-56 182
          К-28Б¢ СБ”А, мотоколяска 120
          К-28Б“ ИБ“-Юпитер (1) 270
          К-28И ИБ“-Планета (1) 215
          és BigZ kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a részletes válaszokat! Boldog Új Évet!

Komment

Uraim! Most, hogy jobban megnéztem, van 2db B típusúm, amik kis úszóházasak, meg egy D-m, ami nagy úszóházas. Kicsit összezavarodtam, mint vasorrú bába a mágneses viharban...
              mátéapu, wsievers és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Szerintem ezeket már cserélgették, én legalábbis nem találkoztam még ilyen összeállítással. Még ha furcsa együttállás is, hogy több eltérő darabod van.

A gyártási évet a keverékminőség csavar mellé ütötték be (amúgy szerintem nem mindig, de ha igen, akkor oda), ha ez esetleg jelent valami támpontot.

Click image for larger version

Name:	62687.jpg
Views:	1
Size:	16.3 KB
ID:	134224

Ennél többet nem igazán tudok, minden esetre két "eredetit" meg egy öszvért még ki tudsz hozni a csomagból!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X