Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Alumínium zsákmenet javítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Fizikálisan meg van, hogy mi a lépcsős tőcsavar. Ami ellen érzetem van vele, hogy a 8-as furatban megférne e? Nem lenne kevés a hely. Azaz e téren nincs tapasztalatom ezt bevallom. Ha nem kell a 8-as furatot növelni akkor én kérek elnézést. Csak a tömítő felületet se szeretném vékonyítani se.

És külön nagyon köszönöm hogy utána érdeklődtél a
    TWISERT létezése után.

Komment

BeniP10&P21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ami ellen érzetem van vele, hogy a 8-as furatban megférne e? Nem lenne kevés a hely.
      Miért ne férne el egy 8-as furatban (vagyis gondolom M8-as menet) egy 8-as tőcsavar? Hol látod itt a buktatót?

Lehet, hogy én értem félre, de nekem úgy logikus, hogy csinálsz egy X+Y mm hosszúságú, két végén eltérő átmérőjű tőcsavart. Az X a blokkodban lévő furat mélysége, erre teljes hosszúságban M8 menetet vágsz. Az Y hossz pedig a dekli 6-os furatának mélysége, hozzáadva mondjuk 10mm-t az anyának, alátétnek, és esetleg a blokktömítésnek.

Ez oldalirányban semmit nem befolyásol a mostani M8 csavarodhoz képest. Mire gondolsz pontosan?

Összerakás után, ránézésre így fog kinézni a blokkod:
      Click image for larger version

Name:	e3a5_6_big.jpg
Views:	1
Size:	130.8 KB
ID:	129507

De hogy kicsit motiválóbb legyen, itt egy szépen felújított Csepel blokk is:

Name:	image.php?id=5568.jpg
Size:	187.5 KB
ID:	129508

Szerintem ez rettentő techno, egyáltalán nem érezném horrornak egy szép P20-on.

----

Még egy dolog jutott eszembe: lehet esetleg hüledezni, de ha eredeti kinézetet szeretnél, és nem jön össze a Helicoil-os dolog, az is megoldás lehet, hogy készítesz néhány darab X (ld. feljebb) hosszúságú, kívül M8, belül M6 menetes perselyt. Ezt a legegyszerűbben úgy tudod megoldani, hogy megfelelő számú M8-as csavar közepébe, a központot nagyon ügyesen megkeresve M6 menetet esztergálsz.

Egy jó barátom anno a Komar mopedemre készített ugyanilyen M8-M6 perselyeket, és állványos fúróval is egészen szép eredményt ért el (tökéletes központossághoz azonban, ami a blokknál fontos, célszerű esztergán készíteni). Bár a persely anyagvastagsága pici lesz, de mivel ez nem teherviselő elem, én tuti nem szívbajoznék rajta.

Ebben az esetben ugye érdemes olyan anyagot választani a perselynek, amivel jó eséllyel nem fog összerohadni a belehajtott deklicsavar. Vagy horganyoztatni a perselyt és zsírral összerakni (az M8 menetnél pedig menetragasztóval), nem tudom, ebben majd segítetek, ha láttok benne fantáziát. :-)
      sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

A Csepel blokkoknál alkalmazott módszert legvégső esetnek szeretném hagyni ha már semmi más nem lehet. Kicsit a küllemre is adjunk. Ha csak pályagépnek építeném nem is gondolkodnék sokat. Ez az utóbbi a persely ami még nekem is járt már a fejembe s már lehet arra értettem, hogy kiadja e. A kívül M8 belül pedig M6. Gondolom egy jó esztergályosnak való szöszmötölés. A blokkba csavar terén nem is a bárhol kapható vasakra gondoltam hanem valami rendesebbre.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          se többet se kevesebbet mint ami oda van irva-mert nem hiszem hogy valaki ne tudja mi az a lépcsős tőcsavar-----vagy igen?
          Ha valaki mégsem tudná akkor annak csináltam egy kis skiccet(bocsi a minőségért, Paintben készült)

Name:	tőcsavar.JPG
Size:	22.1 KB
ID:	129509
          Anyag gyaránt pedig egy megfelelő hosszúságú M8 as imbuszcsavart ajánlok (8.8 vagy 12.9-est)
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2011 dec. 17, 17:36.
          stalker, soveny és sricsi70 kedvelte ezt.
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            (bocsi a minőségért, Paintben készült)
            Azt a mindenit, nagyon profin Paintezel! :-)
            wsievers kedvelte ezt.

Komment

Bármilyen méretű menet javítása furatban

Üdv mindenkinek!Felújítások közben találkoztam,főleg alumíniumban hogy a menet kiszakadt.Van olyan szitu hogy nem lehet erősebbre kifúrni.Erre megoldás a Heli-Coil -lazán ahogy ejtjük helikol technológia.Ezt a dolgot már vagy15 éve használtam mikor Tátra motorokat szereltünk.Most találkoztam megint evvel a technikával,a trakim felújítása közben.Van egy hasonló szerszám mint a menetfúró. a kiszakadt furatba be kell hajtani.Ez belevág egy spirált .Ebbe egy behajtó segitségével ,egy előre gyártott acélspirált betekerünk.Ez olyan lesz mint egy menet.Természetesen vannak méretek M8 M10 stb..A behajtó borsos árú .Az alap méretűvel azt hiszem be lehet tekerni M6,8,10,12-ig.Ha valaki ügyes le tudja másolni a behajtót is.A spirálok ,fillérek a menetfúrót nem lehet lekoppintani.Az evvel felújított menet tartós és pusztíthatatlan.Volt olyan hogy motor blokk-ban alkalmaztuk,M20x1.5 menetet javítottunk amit 30 kilóval kellett meghúzni.Bírta a gyűrődést.Alkalmazható,alu vagy acél alkatrészeknél is.Javító cégeknél van ilyen technika .Ha van ismerős kölcsön lehet kérni a cuccot.Alkalmazásához egy pici műszaki elhivatottság kell,semmi extra.Talán ez megoldás egy gyakran felbukkanó problémára.Fúrjuk fórumtársak.
              CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Komment

Aha ,de legalább leírtam közérthetően.
                  joker kedvelte ezt.

Komment

De lehet!
                    Több mint 20-évig használtam maszek 20x1,5-menetfurót gyertyamenetjavitásra esztergakésszárbol készült és igazi kovács edzette meg.Egy rozsdás 8.8-as anya nyirta ki.
                    A mai tehnikával mindent meg lehet csinálni!
                    nivaronin eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    a menetfúrót nem
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

nivaronin eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Aha ,de legalább leírtam közérthetően.
                      Talán egy kis vizuális támogatás elfér.

Name:	20130106929.jpg
Size:	199.0 KB
ID:	134144Click image for larger version

Name:	20130106930.jpg
Size:	188.6 KB
ID:	134145Click image for larger version

Name:	20130106931.jpg
Size:	188.9 KB
ID:	134146Click image for larger version

Name:	20130106932.jpg
Size:	196.8 KB
ID:	134147Click image for larger version

Name:	20130106933.jpg
Size:	193.1 KB
ID:	134148Click image for larger version

Name:	20130106934.jpg
Size:	192.0 KB
ID:	134149Click image for larger version

Name:	20130106935.jpg
Size:	185.9 KB
ID:	134150
                      kedvelte ezt.

Komment

Jé ijen izéket dobáltak ki a tsz telepről,nem lehetett betéteket kapni.Legalább 30-éves eljárás.Sajnos csak gépektől zsufolt helyen lehet gazdaságos.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ő lesz az barátaim!Képzeld el hogy evvel fel tudod újítani az egész blokkot illetve a meneteket (csorog a lábadon)

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Jé ijen izéket dobáltak ki a tsz telepről,nem lehetett betéteket kapni.Legalább 30-éves eljárás
                            Örülök hogy tetszik !

Komment

Duke kedvelte ezt.

Komment

Nem azt mondtam,hogy nem jó az eljárás.
                                Igenis tetszik!
                                Csak nem elérhető!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X