Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bowdenjavítás házilag

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Múltkor retro napot tartottak Zselickislakon a krosszpályán és a pályatulajdonosa behúzta a Lali barátom 500-as Kawájának kuplungkarját amitől a bowden kiszakadt a bowdenvégből. Elmentün Kaposvár egyik motorosboltjába, a bótos maga is krosszozik és itt ért egy meglepetés a selyembowden.
    Ez azerintük tényleg selyemfonat amit faszságnek tartok, de tény hogy abszolúz hajlékony és csúszósabb is. valami 1600ft volt egy véggel, és adtak hozzá csavarozható véget.

    Komment


      Én is a napokban játszadoztam. Mondván az idén még nem ápoltam le a bowdeneket és a gáz mintha késne vissza fele. A kence nem segített ezért utána néztem hát örömömre a markolatnál tőben kezd kiszőrösödni / Zoli én is úgy szeretem!/ No egyértelmű csere én is most tapasztaltam van ilyen meg olyan szövésű és mivel az egy ágú ment tönkre és is gyakorlatoztam mert innen megy a közösítőbe. Először hosszú lett majd rövid no csere és ekkor kaptam én is valami igen sűrű pászmából készültet még nézve is tetszetősebb. A rögzítése uaz. mint Emu is leírt. Most nem késik csattognak a súberek rögtön. Persze mint ilyenkor lenni szokott evvel nincs vége. Szét dúrtam a műszer falat mert az előző gazdi gyors kötözővel rögzítette az órákat. Miután molyoltam rá jöttem miért is nem fogott hozzá javítani. A lényeg végül a kopott piktogramok miatt műszer fal csere meg izzók és foglalatok cseréje. Persze a másik műszerfalat is rendbe kellett tenni mert nem új volt hisz nem azért vette le valaki és adta el a börzén mondván jó lesz még valakinek! Három délután és pár eldobott biztosíték és lecserélt saruk forrasztgatása után/ csak a forrasztott kötés a kötés!!/ helyre állt a rend. Nem szeretem az elektronikát mert nem látom mikor merre megy!!!

      Komment


        Aranyat szereztem ma
        Van felénk egy cipész, bőrvarró, szkenelő, nyomtató maszek
        Nyomtatni voltam nála és beszélgettünk, gyorsan motorra terelődött a szó. Nincs véletlenül cipész szege?
        De van! Kiválogattam a legvékonyabbakat 6db-ot
        Tudjuk ugye mire jó ez?

        Komment


          Két dologra is : első mire Józsi barátom is használja a második aligha nem bowdent szeretnél forrasztani.

          Komment


            Cipész szeg sokféle van,a faszegtől a patkószegig.Amiről szó van az gondolom a tex,vagy a stifni.A tex egy valami ovális folyamatosan vékonyodó szelvényű,tűhegyes a másik felén fejjel,a stifni négyzetes szelvényű,fejnélküli,enyhén szűkülő szelvénnyel,de nem tűhegyes.Az utóbbit már régen nem lehet kapni.A texet bowdenforrasztásnál is jól lehet használni,a dión áttolt és széthajtott bowdenszálak közé kell ütni,mintegy beékelve ezzel a bowdent a dióba,majd forrasztani.

            A texet én leginkább kalapácsnyél ékelésre használom,annyit verek bele,amennyit bevesz,minden beütés után a szegek fejét le kell csípni.

            A bowden ékelését a fenti módon,egy öreg motorostól tanultam,akit Farkas Józsefnek hívtak és gyerekként elég sok időt töltöttem a műhelyében,mindig szívesen tanítgatott.A kalapásfej ékelése,Apámtól ragadt rám.

            Üdvözlettel:Che

            Komment


              Én úgy vagyok mint a viccben a cigó gyerek én már láttam is a Józsi által gyártott kalapácsot. Nem tévedés az már tényleg egy MŰ.Majdan Keszibe légyszives hozzál el egyet sátor cövek leütőnek! Nem fényezni akarom de ki látta osztani fogja a véleményem. Nem egy darab fa a nyele már annak is rituáléja van. Egy esetleges előzetes kép?

              Komment


                Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Amiről szó van az gondolom a tex,vagy a stifni.
                Akkor ez egy harmadik fajta. Nagyon vékony négyszög profil, tűhegyes és feje van

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X