Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tranzisztoros ("Gyula bá"-féle) gyújtás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Üdvözölek
    Árokparti javitás nekem is ismerős csak 45éve olajos a kezem de egy próbát meg ér és 20000-25000km elmegy az türhető
    hány megszakitó kell sok után gyártott vacakból mert eredeti csak a mesébe van és az is 10000km és csere ha nem akarsz
    árokpartján bütykölni.

Üdvözölek Benneteket
    csak javitott GYulabá a dolgokon puhább anyagból van a tárcsa gond nélkül be préselődött a nyák alá nem kellet semmi
    aztán ahogy mondják a puding próbája az evés.
    üdv winetu.
    korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

winetu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      a tárcsa gond nélkül be préselődött a nyák alá nem kellet semmi
      Bepréselődni nekem is be préselődött normálisan de a maradék 1.5mm-t nem volt hova préselni. Pedig nekem az újabb tipus van a gyújtásból. Azóta olvastam egy harmadik ilyen esetről is ahol beleért a tárcsa.

Komment

hány megszakitó kell sok után gyártott vacakból mert eredeti csak a mesébe van és az is 10000km és csere ha nem akarsz
        árokpartján bütykölni.
        Van készletem bőven megszakítóból is, kalapácsból is. Marad a mechanikus, már csak a gyári hűség miatt is.
        sepy, mátéapu és wsievers kedvelte ezt.

Komment

Üdvözölek
          neharagudj zavarlak de az hozzá szólásból ugy érzem otthon vagy gyujtás témában Gyula Bá féle gyujtás akérdés.
          át raktam másik cz-175re semijen módon nem tudom be állitani két napig játszotam vele eredmény kipugóba durogás
          ha tudnál valamit ebben a dologban segiteni vagy más veterános kolléga megköszöném.
          üdv winetu.

Komment

neharagudj zavarlak de az hozzá szólásból ugy érzem otthon vagy gyujtás témában
            Szia Winetu!

Nem tudom, hogy nekem írtad-e a kérdést, de megpróbálok válaszolni. A Hall-jeladónál nagyon fontos a hézagolási méret ami a Hall-IC és a jeladó tárcsa között értendő. Ennek értékét pontosan nem tudom. Érzésem szerint 0,5-1 mm között lehet. Ha ez a hézag nagyobb, vagy a jeladó tárcsa oldalirányban üt, akkor előállhat ez a jelenség.

Azt írod, hogy a kipufogóba durrog, ami utógyújtásra utal. Lehet, hogy előre hátra lötyög a tárcsa, mert nincs jól rögzítve. Így folyamatosan változik a gyújtásidőpont. (Ugyanez a helyzet akkor, ha a hagyományosnál lelazul a megszakító és előre-hátra kóvályog.)

Ezt találtam a Hall-jeladós gyújtásokról: Lada Bar
            Elég korrekt cikk.

Szocimotoros részletekbe menően ír róla: SzocimotoroSOKK - cikkek

És egy egész arzenál a Müllertől: https://sites.google.com/site/muelle...nics/gyujtasok

Ezekből talán sikerül valami okosat kisütni. Ez utóbbit kinyomtattam és el fogom olvasni odahaza.

Magam részéről jobbnak tartom azt a megoldást, amikor a megszakítók a helyükön vannak és csak a bázisáramkört szaggatják, a tranzisztorok, meg kapcsolják a primer feszültséget. (lásd: http://tctech.hu/auto/tuning/elektrogy.htm )Ekkor a megszakítókon csak egészen kis áram folyik, ami nem okoz beégést. Ha pedig bemondja az elektronika az unalmast, akkor eredeti huzalozással a rendszer percek alatt visszaállítható.

Remélem tudtam segíteni. Üdvözlettel: CZsolti
            Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2013 jan. 15, 10:46.
            Titus és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Ezeket a gyújtásokat én is megnéztem, és töredéke az eddig látott gyújtásoknak

Írtam neki, hátha összedob az Izs-re is egyet, ha már MZ Ts-re, Simson AWO-rs, és hasonlókra van.
              smuk73 kedvelte ezt.

Komment

Vissza írt az ember, 18000 kompletten akár 6V, akár 12 V-ról is van szó.
                soveny kedvelte ezt.

Komment

Tisztelt Uraim!
                  Véletlenül keveredtem a fórumra ui. nem vagyok veterános, mindössze veterán motoros (Jawa).
                  Végig olvasva a fenti hsz.-eket, volna egy néhány megjegyzésem:
                  - Tequila (..dec.28.) írja: "... külön kellett gyártatnom távtartót ..." - nem kellett volna, ha megkérdezi a "gyártót", vagyis engem, "... kell (ett volna) átpréselni .." valamit nagyon nem értett, nem kell semmit átpréselni (nem kérdezett meg), "... a nyáklemez meghajlott a hőtől ..." - biztos, hogy a hőtől? (az üvegszálas anyag max. elég de nem hajlik hő hatására).
                  -dkari írja (.. dec.30.) "... legalább is a 638-as hoz nem tökéletes ..." - sajnos az összes Jawa-CZ típusnál előforduló gyári tűrésből adódó gondról van szó, tehát nem a 638-ra jellemző, hogy a forgórész "kijjebb" áll a normálisnál, van rá megoldás csak meg kellett volna kérdezni a készítőt.
                  - winetu arról panaszkodik (.. jan.14), hogy nem tudta beállítani a gyújtást. - Én csak azt kérdezném, miért itt kér tanácsot és miért nem engem kérdezett meg?
                  Amúgy bárkinek van kérdése a rendszerrel (gyújtó) kapcsolatban szívesen állok rendelkezésére.

Komment

Kedves Gyula-bá !

Örülünk hogy itt vagy, és kérünk látogasd minél gyakrabban az oldalt. Biztos hogy lesz bőven kérdés.

Komment

Gyula-bá eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      -dkari írja (.. dec.30.) „... legalább is a 638-as hoz nem tökéletes ...” - sajnos az összes Jawa-CZ típusnál előforduló gyári tűrésből adódó gondról van szó, tehát nem a 638-ra jellemző, hogy a forgórész „kijjebb” áll a normálisnál, van rá megoldás csak meg kellett volna kérdezni a készítőt.
                      Szerencsére megoldódott könnyen az ügy De ha tudsz ezekről a tűrésekről akkor jelezhetnéd a leirásban. (mint ahogy a mogyorós zacskóra rá van irva: Nyomokban mogyorót is tartalmazhat)
                      És igy elkerülhetőek a félreértések.
                      Minden esetre köszönöm a gyújtást, ár-értékben és használatban eddig kiváló!

Komment

Hogy "megmagyarázzam a bizonyítványt", amikor megterveztem a rendszert döntenem kellett, hogy bevállalom az esetleges gyártási pontatlanságból, az esetek kb. 20 százaléka, adódó egyszer megoldandó problémát (súrol a jeladó, felhívom a figyelmet a lehetőségre, bővebb infó itt: JAWA-sokk ), vagy a későbbiekben, nehezen orvosolható a csapágyak kopásából adódó pontatlan élőgyújtást "vállalom", az "örökkévalóság" jegyében elsőt választottam.

Komment

Az előző h.sz.-ban sajnos linket nem tudtam tenni mert az oldal ezt, kirekesztő módon, nekem nem teszi lehetővé.

Komment

Nem kirekeszt, csak minimum 5 hsz. után enged linket beszúrni.

Komment

Gyula-bá eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              nekem nem teszi lehetővé.
                              Akkor én pótlom:Feszerelés

Komment

supermax eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Nem kirekeszt, csak minimum 5 hsz. után enged linket beszúrni.
                                - igen ez a kirekesztés, ha nem írtál 5 (X) db h.sz.-t akkor nem, miért? Menyivel vagy rosszabb (vagy jobb) mint a többi hozzászóló?

madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Akkor én pótlom:....
                                - a linket innen is ki kellet vennem, baromság!
                                Köszönöm. Köszönöm. Köszönöm. , nem dadogok csak egy újabb korlát (20 karakter), miért?

Ha az üzemeltetőnek az a célja, hogy idegesítse a hozzászólni szándékozót akkor nem sokáig fogok a kedves fogadtatás ellenére sem ide látogatni!
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Gyula-bá; 2013 ápr. 26, 19:20.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X