Köszönöm, megpróbálom kitakarítani a tankokat. Remélem a citromsav megfelelő munkát végez.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Lyukas tank javítása
Collapse
X
-
citromsav megfelelő munkát végez.OdinHEM, RedBull477 és 2 további látogató kedvelte ezt.
- 4 likes
Komment
-
Sziasztok!
Sajnos Czetkám tankja a következő helyen elég tisztességesen megrepedt, ahogy lötykölődik benne, ereszti a benzint. Érdekesnek találom az elhelyezkedését, én hamarabb számítottam volna rá a felfogató fül környezetében. Talán az erős rozsdásodás és a más jellegű rezonancia okozta (fúrás után egészen megváltozott a motor járása), tervben is van egy újrafényezés a további rohadás elkerülése végett.
Milyen módszert javasoltok a javítására? Nekem először a rézforrasztás jutott eszembe ami talán kíméletesebb módszer, ám ennek nem ismerem a pontos menetét. Remélem még menthető.
A tank egyébként belülről fémtiszta, több mint egy éve citromsavas vizes módszerrel távolítottam el belőle a rozsdát, nem vontam be belülről, benzinnel feltöltve tiszta maradt.
2 képek
Komment
-
Atti barátom tanácsára forrasztóónos megoldással javítottam közel 100m/m-es repedést a tank alján:a fényezés megóvása is célom volt....Mivel festeni akarod a tankot látszik több helyen a hólyagocska az mind rozsda,úgy tűnik egy előző sérülés van lefestve mindenképp fémtisztára való,csiszolást , homokfúvást javaslok és utána meglátszik mi a célszerűbb a javításra.Ultimate8 kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Szép kis repedés! Ezt mér szerintem is érdemes foltozni. Viszont, mivel fényezni is akarod szerintem sok lehetőséged van. Akár CO-val is végig lehet hegeszteni szerintem.
A művelet után pedig érdemes belülről bevonni a tankot.
Nekem hasonló helyen repedt meg a Pannóniám tankja, csak hátul.
Nálam az airbrush festés miatt a hegesztés-forrasztás kizárt volt, szóval US standard-ot megvettem és azzal vontam be belülről a tankot. Azóta se rozsda se szivárgás.
- 2 likes
Komment
-
Idézni sajnos nem sikerült több embertől, ezért így válaszolok:
mátéapu:
Mindenképpen tervezem a rozsdás részek kicsiszolását és lekezelését valamivel a fényezésig, mivel arra még nem mostanában fog sor kerülni. Most valami ideiglenes megoldás is megtenné, mert járatni szeretném befelé a motort.
heeegany:
A belső bevonás jó ötlet, akkor nem lenne probléma további repedés megjelenése esetén.
zahi:
Gondolkoztam másik tank beszerzésén, mert lehet, hogy ez más helyen is el fog repedni, vagy nem sikerül olyan jól a javítás. Egy donor motorra gondoltam, mert pl fék- és kuplungkart, kezelőszerveket is keresek.sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Másik tank jobb lenne . Ha eltávolítod a festéket sajnos rosszabb kép tárul eléd. Az a gitten lévő kereszt irányú repedés takargathat még meglepetést. Ha megcsiszolod lyukas lesz. az már nem felületi rozsda sajna. Az írásodból arra következtetek, hogy felújítás óta nagyobb lett a rezonanciád. Ez két kérdést vet fel vagy nem lett a főtengely rendbe téve / maradt a régi állapotába / vagy rosszul sikerült a centírozása Bocs kiegyensúlyozása / ezt te érzed és tudod. Hosszú a repedés és a belső részen kevés lesz a műgyanta ereje javítás nélkül persze ez csak az én feltevéseim.
- 2 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMásik tank jobb lenne . Ha eltávolítod a festéket sajnos rosszabb kép tárul eléd. Az a gitten lévő kereszt irányú repedés takargathat még meglepetést. Ha megcsiszolod lyukas lesz. az már nem felületi rozsda sajna. Az írásodból arra következtetek, hogy felújítás óta nagyobb lett a rezonanciád. Ez két kérdést vet fel vagy nem lett a főtengely rendbe téve / maradt a régi állapotába / vagy rosszul sikerült a centírozása Bocs kiegyensúlyozása / ezt te érzed és tudod. Hosszú a repedés és a belső részen kevés lesz a műgyanta ereje javítás nélkül persze ez csak az én feltevéseim.
A főtengely ki lett egyensúlyozva, tűgörgőzve, csapágyazva, hajtórúd szemek újraperselyezve. Az jól sikerült, rezonancia a fúrás előtt és után is volt, én azért is írtam, hogy a rezonancia "jellege" más, mert úgymond keményebben jár a motor, illetve nincs erősen terhelve, húzatva, néha besokall a dúsabb keverék végett. Erre értettem.
Kezdek hajlani az új tank beszerzése felé, addig pedig ideiglenesen kitölteni a rést.
- 2 likes
Komment
-
Ultimate8 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKezdek hajlani az új tank beszerzése felé, addig pedig ideiglenesen kitölteni a rést.sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAddig megteszi a gyurma is heeegany tud erről bővebbet.
Mint írtam nálam bajosabb volt a helyzet, de először én is gyurmával javítottam aztán vagy egy évet bírt mire megint elkezdett szivárogni. Akkor kapott bevonatot belülről.
Eleinte sokalltam a tankfesték árát, ezért javítottam inkább. Más nem volt aki társult volna fele pénzért. Aztán szereztem a TL-emhez is tankot, úgy meg már két tankot meg tudtam csinálni. Kettőre leosztva meg már azért jobb a helyzet.
Viszont nemrég írtam erről valamelyik témában, van itt nem messze egy bolt ahol árulnak benzinálló alapozó festéket. A kívánt színre tudják kikeverni. Én a blokkot festettem le azzal (szép selyem fényű festék) de van pár ismerős aki tankot festett vele belülről. Árban nagyságrendekkel olcsóbb, és a boltos szerint ez ugyan az az anyag mint az US standard tankfesték. Csak abba ezüst színű pigment van.
Komment
-
Ultimate8 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA főtengely ki lett egyensúlyozva, tűgörgőzve, csapágyazva, hajtórúd szemek újraperselyezve. Az jól sikerült, rezonancia a fúrás előtt és után is volt, én azért is írtam, hogy a rezonancia "jellege" más, mert úgymond keményebben jár a motor, illetve nincs erősen terhelve, húzatva, néha besokall a dúsabb keverék végett.
A karburálásod OK ? , nem sokall a gép túlzottan ? gyertyakép ??? Gyertya nem magas höértékű ?Gyujtás a helyén ?
Szerintem jobban jársz egy másik tankal , (a képek alapján meg pláne) , mert másképp folyamatosan ott jár majd az eszed motorozás közben , hogy : "ugyan mikor adja fel a forrasztás, festés , ...etc.... ,és lehet újra fényeztetni , és még a tököm is benzines lesz ..."
- 2 likes
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIgen, valóban hasznos dolog a benzin álló gyurma. Autós boltokban lehet kapni. Benzintank gyorsjavításra találták ki.
heeegany kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment