A tank folyásrol, SOS megoldás
Anno mentünk Jugóba és pár nappal elötte eresztett tankom, elpolirozta a krómzó az összeresztéseknél
Öreg barátom mondta, tessék Flóra szappannal jól bekenni és vinii egy darabot is. Végig kibírta az utat a szappan "tömítés". Ez 1972-ben volt, még nem léteztek csodaszerek
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Lyukas tank javítása
Collapse
X
-
A tank folyásrol, SOS megoldás
Anno mentünk Jugóba és pár nappal elötte eresztett tankom, elpolirozta a krómzó az összeresztéseknél
Öreg barátom mondta, tessék Flóra szappannal jól bekenni és vinii egy darabot is. Végig kibírta az utat a szappan "tömítés"
1972 , akkor még nem voltak csodaragasztók minden sarkonUtoljára szerkesztve a következő által: horex; 2018 jún. 25, 18:15.
- 2 likes
Leave a comment:
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemegnézem , akkor az ott nagyon be van nőve ...Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2018 jún. 22, 19:18.
- 1 like
Leave a comment:
-
A cső bele van préselve a lyukba. Viszont a cső körül a lyuk nagyobb átmérőjű. Na ott folyik be a benzin tartalék üzemben
Lentebb persze kisebb átmérőjű lesz a lyuk, azért szorul meg benne a cső.
Vízzsák kulcs fasza?
- 3 likes
Leave a comment:
-
értem amit mondasz , de két csap van a kezemben és nincs rajtuk az a --kis sima lyuk --
hidd el láttam már néhány mkp csapot , az mind úgy volt ahogy mondod -----de ezeken nincs
Megint nekem jutott valami a gyáróriás néhány hétfői ,-vagy pénteki gyártmányából ???? na , de mindjárt kettő
Leave a comment:
-
Emlékeim szerint van egy rézcső és mellette egy sima lyuk. Normál esetben a csövön megy a benzin amire egy drótháló is van húzva. tartaléknál pedig alyukon az utosócsepp is tud távozniezt viszont nem fedi a szűrő tehát visz mindent mint az aduász
A magyar lelemény ezt a csövecskét le szokta fűrészelni és a szűrőt eldobni, mert szerte a magyar karburátort pucolni.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Ide írom , mert a benzincsap tank része ...
Szóval , 30 percig forgattam a kezembe , néztem , bámultam , beledugtam az összes lyukába drótot , lámpát ....... meg minden ami eszembe jutott . De nem jövök rá , hogy a tartalék benzin hogy megy be a csapba aztán onnan tovább ....
Esetleg hülye vagyok , vagy a panyó valami földön kívüli technológiát alkalmaz , nem tudom .
Valaki nyissa már fel a szemem ....
Leave a comment:
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSok adalékanyag nem véletlenül van benne. Van ami javít a tulajdonságain.
Leave a comment:
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmi azt jelenti,hogy amire rákentük nem volt jó alap
Sok adalékanyag nem véletlenül van benne. Van ami javít a tulajdonságain.
Leave a comment:
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzépen lassan átszivárog alatta a benzin...Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2018 máj. 21, 16:03.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Ultimate8 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉn azt gondoltam hogy egy rúd tartalmazza,
Würth-ös vasgyurma egy rúdból áll. De ha elvágod akkor látni hogy a közepe más színű. Az a másik komponens. Azt csak levágod és összegyúrod. Csak az nem benzinálló...
Annó vagy 3 féle vasragasztót is kipróbáltam. Volt ami egyáltalán nem bírta a benzint. Volt ami meg kemény maradt, csak leesett a felületről...
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésealapot kellene használni
Leave a comment:
-
Minden komolyabb ragasztó alapja a kétkomponensű EPOXI-gyanta az alapot kellene használni:abban még semmi lassító vagy idegen anyag nincs:és ragasztásra való.....én a Tescóban akciósok között kutatva szoktam venni egy ragasztásra valót,így nem romlik meg a többi az utolsó 300-ft volt...A gyurmás , nagyobb hiányok kitöltésére való , inkább pótlásra mint ragasztásra.Nem olvashattam még a belső tankfesték összetevőit,de biztos vagyok benne az epoxi hígabb változata...
- 1 like
Leave a comment:
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ennél a két komponens külön rúdban van vagy a rúd belseje a másik komponens?
Amit én használtam azon talán olyasmi volt hogy 15 perc után forgácsolható, megmunkálható. Az kötött is gyorsan.
Viszont kérdés hogy milyen kesztyűt használtál. Nem kizárt hogy a kesztyű anyagát kezdte el marni a cucc és azért ragadt hozzá.
Néztem is, hogy direkt két kisebb adag van, biztos hogy ne száradjon ki ha nincs elhasználva az egész mennyiség, így kis se bontottam a másik rudat... Mondanom sem kell, nemrég ki is mentem gyorsan a műhelybe meggyőződni a dologról.
Hát bizony... ezt nevezik szarvashibának.
Még szerencse hogy az eddig felvitt adag egymagában nem köt meg, holnap megcsinálom - mostmár rendeltetésszerűen használva.
- 3 likes
Leave a comment:
-
Ultimate8 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLegutóbbi hozzászólásom óta megtörtént a tank beragasztása, bár nem sikerült tökéletesre, így a képeken már a második próbálkozás látható. Problémám volt akkor is, és most is hogy nem keményedett ki a gyurma, ezzel egyelőre még várok. Nem tudom kinek mi a tapasztalata. Kb. 2-3 percig gyúrtam össze, tovább nem lehetett mert nagyon elkezdett ragadni a kesztyűre. Ettől függetlenül szerintem jó lesz, a repedés területét kitömíti.
Amit én használtam azon talán olyasmi volt hogy 15 perc után forgácsolható, megmunkálható. Az kötött is gyorsan.
Viszont kérdés hogy milyen kesztyűt használtál. Nem kizárt hogy a kesztyű anyagát kezdte el marni a cucc és azért ragadt hozzá.
Leave a comment:
Leave a comment: