Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Katonai járművek festése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Katonai járművek festése

Kedves bajtársak! Egy kis segítségre lenne szükségem. Érdekelne, hogy honnan tudnék olyan matt zöld festéket szerezni, amit a magyar honvédség gépjárművein használtak? Gondolom hogy magyar gyártmány lehet, hátha van itt olyan, aki festett a honvédségnél járműveket, és tudja a festék márkáját, vagy ne adj Isten, a színkódját. Jah és a festékfelvitel autentikus módját...
    Gergőke kedvelte ezt.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Ez jó kérdés. az a baj hogy a eredeti honvédségi festék anyaga igen nem idő álló volt. Mivel én is nagyon nyomoztam utána két variációban tudok segíteni
    Az egyik a pur festék a standoxtól ami igen erős pigmentált festék jól takar,vagy a
    Kapcsolat - Tikkurila | Tikkurila - A Tikkuriláról
    Itt lehet kevertetni olyan festéket ami alapjában matt, és nem fehéredik ki két év múlva. Az ára nem is drága 6 ezer körül mozog /L.
    Csak arra kell vigyázni hogy a magyar katonai zöld idő után lett matt, mert az idő kikezdte. Amúgy határesete volt a selyem fényűnek, festettem eleget csepelt zöldre a seregbe. de még utána nézek akad még szín minta ha érdekel.

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kedves bajtársak! Egy kis segítségre lenne szükségem. Érdekelne, hogy honnan tudnék olyan matt zöld festéket szerezni, amit a magyar honvédség gépjárművein használtak? Gondolom hogy magyar gyártmány lehet, hátha van itt olyan, aki festett a honvédségnél járműveket, és tudja a festék márkáját, vagy ne adj Isten, a színkódját. Jah és a festékfelvitel autentikus módját...
    wsievers kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok. Valamelyik militari hirdető ( Vetrán Apró ) eladó autója mellé ( Csepel műhelykocsi ? ) eredeti festéket ajánlott. Néhány telefonos hívást - " nyomozati célból " - biztos megérne. Veterános üdvözlettel.

Komment

Sziasztok

Én hirdettem a festéket,sajnos most nincs (forrás) ha lessz festek 30L a kiszerelés és 50e-Ft az Ára.Megbontani nem tudom,.Azt kell tudni rola,hogy matt zöld és a mai napig ezt használják a Nato szerzödött Harcijármü felujitoban.Röviden ennyi,ha tudok megint szerezni akkor azonnal beirok,max össze álltok páran és elosszátok.

Komment

Szervusztok, a matt NATO-zöld festék engem is érdekelne egy katonai Land Rover 109-es javításához.

Komment

Ennyit tudtam meg:

Ral 6014 Gelboliv Bundeswehr által a járművek és hadifelszerelések festésére használt "NATO-olajzöld". *
            Ral 6003 Olivgrün a Magyar Honvédség jelenlegi festésének színe.*
            Ral 6025 Farngrün Ez egy orosz katonai zöld szin, Pl. a MIG-29 kerekének tipikusan ez a színe(ilyenre fújtam a gépet)
            A régi magyar zöld festékröl pedig ennyit: A Budalakk gyártotta, jelenlegi neve Trinát azt viszont nem tudom,h ennek a gyártónak a jelenlegi színei fedik-e az akkori szinskálát-Tehát nem jutottam túl sokra.
            soveny és UK kedvelte ezt.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Anno Mi úgy csináltunk matt festéket, hogy a kikevert anyagba / színbe hintőport ( nem röhögni ) kevertünk annyit amennyit kell. Szépen a fényestől a selyemfényűn át a mattig el lehet menni.
              wsievers és soveny kedvelte ezt.

Komment

Egrokorr Zrt. Érd,Fehérvári út 63-65. 06-23/521-270
                Műszaki adatok:

Felépítés: Műgyantát, környezetbarát korróziógátló pehely-pigmenteket és dekoratív színes pigmenteket tartalmazó festék. BTO 2430122500 Választék: zöld RAL 6031-F9 olív RAL 6014-F9 barna RAL 8027-F9 fekete RAL 9021-F9 Alkalmazási terület: Kétéltűek, teherautók, rakétaállványok és egyéb harci eszközök, járművek IR festésére szolgál.

Próbáld meg ezt! Üdv: H-7

wsievers és Tamás78 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X