Kedves bajtársak! Egy kis segítségre lenne szükségem. Érdekelne, hogy honnan tudnék olyan matt zöld festéket szerezni, amit a magyar honvédség gépjárművein használtak? Gondolom hogy magyar gyártmány lehet, hátha van itt olyan, aki festett a honvédségnél járműveket, és tudja a festék márkáját, vagy ne adj Isten, a színkódját. Jah és a festékfelvitel autentikus módját...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Katonai járművek festése
Collapse
X
-
Ez jó kérdés. az a baj hogy a eredeti honvédségi festék anyaga igen nem idő álló volt. Mivel én is nagyon nyomoztam utána két variációban tudok segíteni
Az egyik a pur festék a standoxtól ami igen erős pigmentált festék jól takar,vagy a
Kapcsolat - Tikkurila | Tikkurila - A Tikkuriláról
Itt lehet kevertetni olyan festéket ami alapjában matt, és nem fehéredik ki két év múlva. Az ára nem is drága 6 ezer körül mozog /L.
Csak arra kell vigyázni hogy a magyar katonai zöld idő után lett matt, mert az idő kikezdte. Amúgy határesete volt a selyem fényűnek, festettem eleget csepelt zöldre a seregbe. de még utána nézek akad még szín minta ha érdekel.
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKedves bajtársak! Egy kis segítségre lenne szükségem. Érdekelne, hogy honnan tudnék olyan matt zöld festéket szerezni, amit a magyar honvédség gépjárművein használtak? Gondolom hogy magyar gyártmány lehet, hátha van itt olyan, aki festett a honvédségnél járműveket, és tudja a festék márkáját, vagy ne adj Isten, a színkódját. Jah és a festékfelvitel autentikus módját...wsievers kedvelte ezt.
- 1 like
-
Sziasztok
Én hirdettem a festéket,sajnos most nincs (forrás) ha lessz festek 30L a kiszerelés és 50e-Ft az Ára.Megbontani nem tudom,.Azt kell tudni rola,hogy matt zöld és a mai napig ezt használják a Nato szerzödött Harcijármü felujitoban.Röviden ennyi,ha tudok megint szerezni akkor azonnal beirok,max össze álltok páran és elosszátok.
Komment
-
Ennyit tudtam meg:
Ral 6014 Gelboliv Bundeswehr által a járművek és hadifelszerelések festésére használt "NATO-olajzöld". *
Ral 6003 Olivgrün a Magyar Honvédség jelenlegi festésének színe.*
Ral 6025 Farngrün Ez egy orosz katonai zöld szin, Pl. a MIG-29 kerekének tipikusan ez a színe(ilyenre fújtam a gépet)
A régi magyar zöld festékröl pedig ennyit: A Budalakk gyártotta, jelenlegi neve Trinát azt viszont nem tudom,h ennek a gyártónak a jelenlegi színei fedik-e az akkori szinskálát-Tehát nem jutottam túl sokra."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
Egrokorr Zrt. Érd,Fehérvári út 63-65. 06-23/521-270
Műszaki adatok:
Felépítés: Műgyantát, környezetbarát korróziógátló pehely-pigmenteket és dekoratív színes pigmenteket tartalmazó festék. BTO 2430122500 Választék: zöld RAL 6031-F9 olív RAL 6014-F9 barna RAL 8027-F9 fekete RAL 9021-F9 Alkalmazási terület: Kétéltűek, teherautók, rakétaállványok és egyéb harci eszközök, járművek IR festésére szolgál.
Próbáld meg ezt! Üdv: H-7
- 2 likes
Komment
Komment