Üdv !Visszatérő probléma a tank tisztítása.Olyan anyag kell ami kíméletesen tisztít, nem korrozív.Nem marad utána semmi.Egyszóval penge.Nem hígító meg észter meg kígyónyál.Ez kell nekünk:mol ecoclean.Ez az ipari brigéciol.Beletesz, állni hagy,Forró vízzel átöblít.Csili vili.Hol lehet kapni?Valamelyik forgalmazónál-gondolom.Én úgy kaptam ajándékba.Csináljuk.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Üzemanyag tank tisztítása
Collapse
X
-
Hát gondolom MOL Benzinkúton, vagy viszonteladóinál
és mivel a gugli a barátunk, láss csodát
MOL - Adalékanyagok és egyéb termékeksoveny kedvelte ezt.
- 1 like
-
Amikor a Pannonia hozzám került, min. 5 liter benzin kellett ahhoz, hogy csepegjen belőle a csapnál. Kiöntöttem belőle a nemtommit, egy fél lapát zúzott kavicsot tettem bele, és egy üveg sima brigeciol-t. Lezártam alul-felül, és letettem a műhely padlójára. Ezután egy hétig akár hányszor elmentem mellette, megráztam, majd máshogy raktam vissza a földre. Kb. egy hét után kimentem a helyi mosóra, ( ahol a szennyvizet szakszerűen kezelik) majd kb. 800 forintnyi egységből magasnyomású mosóval kimostam belőle a nemtommi maradékát. Így is csilli-villi lett.Titus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok!
Én egy Fiat 126-os tankját szeretném kitisztítani. A szokásos trutymó lerakódás van benne. Ami miatt az én problémám kicsit más, hogy a festése belülről ép, csak a vastag lerakódást kellene tudnom szépen kitisztítani. Éppen ezért kavicsot, csavart, üveget nem szeretnék beletenni. A Brigéciol lehet erre megoldás mindenféle adalék nélkül?
Komment
-
kÍVÁNOM nEKED, HOGY A " TRUTYI" ALATT IS ÉP FESTÉST TALÁLJ BÁR ERRE KICSI AZ ESÉLY. Mivel lehet jó a festés így esetlegesen jó lehet a Sterimobos forró vizes mosás is első próbára utána jöhet a Brigéciol gondolom én. A gyakorlat fogja felül írni.Persze a szintjelzőt először vedd ki nehogy megsérüljön.
Komment
-
Amit én ismerek üzemanyagtank tisztításra simsonos körökből, az a citromsav, és a kóla.
Mindkettő beszerezhető gyakorlatilag bármilyen boltban, és mindkettő képes fémtisztára tisztítani a tankot. Én személy szerint még egyiket sem alkalmaztam, de majd ha lesz rá alkalmam a citromsavat fogom szerintem kipróbálni. Esedékes lenne, mert bár a tankom kb. háromnegyede tiszta belül, mégis a beöntőnél elég csúnya és rozsdás.
Komment
-
Sziasztok!
Örülök hogy van ilyen téma, megosztom én is tapasztalataimat hátha segitek valakinek
Én a következő módon takaritottam ki a tankokat:
1. lépés:-1deci benzin be, tankot összerázni,ez a legnagyobb rozsdafoltokat leszedi,az esetleges koszt,és szutymákot pedig ki tudod lötykölni vele.
2.lépés:-Csavarral,Rozsdamaróval vadul rázom, kb 30 percig, majd kiöntöm a megmaradt barna lét.
3.lépés:-Coca Colával szoktam feltölteni, ha nagyobb a tank tölthetősége, és nem akarok 3 ezer forintot kiadni az üditőért, akkor félig töltöm, és naponta átforgatom.Ezt hagyom ázni 4 napot.Ha kész kiöntöm a cumót, és ismét 1dl benzin használatával, az esetleges bent maradt cukrot, és rozsda maradványt kiöntöm, majd hagyom szellőzni.
4.lépés:-Célszerű belülről kifesteni, hogy az egyéb rohadást megakadályozzuk.Én bementem a helyi festékboltba és ezzel a mondattal nyitottam: Kezit csókolom, a legdrágább benzinálló festéket kérem!Kaptam is Trinát festéket, 3690 forint 250ml azzal festettem ki.Parafa dugót méretre faragtam, majd eltömtem vele a tank nyilásait.Finoman öntöttem majd lötyköltem, öntöttem lötyköltem, amig ugy nem éreztem hogy minden hova eljutott a festék.És kész !
Remélem tudtam valakinek segiteni
- 2 likes
Komment
-
Remélhetőleg hosszútávon is bírja a benzines áztatást.Keriadam eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKaptam is Trinát festéket,
Nekem ez a feladat még hátra van a Trophynál. Az okoz némi fejtörést, hogy az aljában vastagon van valami áthatolhatatlan, agyagszerű lerakódás.
- 2 likes
Komment
-
ApaE -
Dettó ugyanez van a 634.01 esem tankjában. Minden beleragad. Most fel van díszítve a tankom alja 6-os anyákkal és greslap darabokkal. És semmi nem oldja, még a hideg zsíroldó sem segített, még jobban felpuhult tőle.(bezzeg a festéket megmarta rajta). A legnagyobb gond, hogy szép tokaji aszú színre befogja a benzint, ami aztán a karburátorban mindent összeragaszt.Az okoz némi fejtörést, hogy az aljában vastagon van valami áthatolhatatlan, agyagszerű lerakódás."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
Milyen oldószerekkel próbáltátok?agyagszerű lerakódás.
Etenol? Hígítók?
Ha egyik sem akkor én összekevernék mindent amit találok (benzin, etenol, niró, lakbenzin, szintetikus hígító, aceton, terpentin... már volt hogy ez a kombó bejött egy olyan foltnál amit külön-külön semmivel nem sikerült leszedni)
Aztán még ezek mellé valami darabosat(bármi amiről már fentebb szó volt) és alapos ledugózás után az egész mehet a betonkeverőre
- 2 likes
Komment
Komment