Üdv !Visszatérő probléma a tank tisztítása.Olyan anyag kell ami kíméletesen tisztít, nem korrozív.Nem marad utána semmi.Egyszóval penge.Nem hígító meg észter meg kígyónyál.Ez kell nekünk:mol ecoclean.Ez az ipari brigéciol.Beletesz, állni hagy,Forró vízzel átöblít.Csili vili.Hol lehet kapni?Valamelyik forgalmazónál-gondolom.Én úgy kaptam ajándékba.Csináljuk.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Üzemanyag tank tisztítása
Collapse
X
-
Hát gondolom MOL Benzinkúton, vagy viszonteladóinál
és mivel a gugli a barátunk, láss csodát
MOL - Adalékanyagok és egyéb termékeksoveny kedvelte ezt.
- 1 like
-
Amikor a Pannonia hozzám került, min. 5 liter benzin kellett ahhoz, hogy csepegjen belőle a csapnál. Kiöntöttem belőle a nemtommit, egy fél lapát zúzott kavicsot tettem bele, és egy üveg sima brigeciol-t. Lezártam alul-felül, és letettem a műhely padlójára. Ezután egy hétig akár hányszor elmentem mellette, megráztam, majd máshogy raktam vissza a földre. Kb. egy hét után kimentem a helyi mosóra, ( ahol a szennyvizet szakszerűen kezelik) majd kb. 800 forintnyi egységből magasnyomású mosóval kimostam belőle a nemtommi maradékát. Így is csilli-villi lett.Titus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok!
Én egy Fiat 126-os tankját szeretném kitisztítani. A szokásos trutymó lerakódás van benne. Ami miatt az én problémám kicsit más, hogy a festése belülről ép, csak a vastag lerakódást kellene tudnom szépen kitisztítani. Éppen ezért kavicsot, csavart, üveget nem szeretnék beletenni. A Brigéciol lehet erre megoldás mindenféle adalék nélkül?
Komment
-
kÍVÁNOM nEKED, HOGY A " TRUTYI" ALATT IS ÉP FESTÉST TALÁLJ BÁR ERRE KICSI AZ ESÉLY. Mivel lehet jó a festés így esetlegesen jó lehet a Sterimobos forró vizes mosás is első próbára utána jöhet a Brigéciol gondolom én. A gyakorlat fogja felül írni.Persze a szintjelzőt először vedd ki nehogy megsérüljön.
Komment
-
Amit én ismerek üzemanyagtank tisztításra simsonos körökből, az a citromsav, és a kóla.
Mindkettő beszerezhető gyakorlatilag bármilyen boltban, és mindkettő képes fémtisztára tisztítani a tankot. Én személy szerint még egyiket sem alkalmaztam, de majd ha lesz rá alkalmam a citromsavat fogom szerintem kipróbálni. Esedékes lenne, mert bár a tankom kb. háromnegyede tiszta belül, mégis a beöntőnél elég csúnya és rozsdás.
Komment
-
Sziasztok!
Örülök hogy van ilyen téma, megosztom én is tapasztalataimat hátha segitek valakinek
Én a következő módon takaritottam ki a tankokat:
1. lépés:-1deci benzin be, tankot összerázni,ez a legnagyobb rozsdafoltokat leszedi,az esetleges koszt,és szutymákot pedig ki tudod lötykölni vele.
2.lépés:-Csavarral,Rozsdamaróval vadul rázom, kb 30 percig, majd kiöntöm a megmaradt barna lét.
3.lépés:-Coca Colával szoktam feltölteni, ha nagyobb a tank tölthetősége, és nem akarok 3 ezer forintot kiadni az üditőért, akkor félig töltöm, és naponta átforgatom.Ezt hagyom ázni 4 napot.Ha kész kiöntöm a cumót, és ismét 1dl benzin használatával, az esetleges bent maradt cukrot, és rozsda maradványt kiöntöm, majd hagyom szellőzni.
4.lépés:-Célszerű belülről kifesteni, hogy az egyéb rohadást megakadályozzuk.Én bementem a helyi festékboltba és ezzel a mondattal nyitottam: Kezit csókolom, a legdrágább benzinálló festéket kérem!Kaptam is Trinát festéket, 3690 forint 250ml azzal festettem ki.Parafa dugót méretre faragtam, majd eltömtem vele a tank nyilásait.Finoman öntöttem majd lötyköltem, öntöttem lötyköltem, amig ugy nem éreztem hogy minden hova eljutott a festék.És kész !
Remélem tudtam valakinek segiteni
- 2 likes
Komment
-
Keriadam eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKaptam is Trinát festéket,
Nekem ez a feladat még hátra van a Trophynál. Az okoz némi fejtörést, hogy az aljában vastagon van valami áthatolhatatlan, agyagszerű lerakódás.
- 2 likes
Komment
-
ApaE
-
Az okoz némi fejtörést, hogy az aljában vastagon van valami áthatolhatatlan, agyagszerű lerakódás."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
agyagszerű lerakódás.
Etenol? Hígítók?
Ha egyik sem akkor én összekevernék mindent amit találok (benzin, etenol, niró, lakbenzin, szintetikus hígító, aceton, terpentin... már volt hogy ez a kombó bejött egy olyan foltnál amit külön-külön semmivel nem sikerült leszedni)
Aztán még ezek mellé valami darabosat(bármi amiről már fentebb szó volt) és alapos ledugózás után az egész mehet a betonkeverőre
- 2 likes
Komment
Komment