Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Üzemanyag tank tisztítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Különböző bázisú anyagokat nem nagyon érdemes keverni, erre figyelj. Trinátot miért nitro-val higítod? Nem szintetikus kell hozzá inkább?

(felniket szoktam trináttal festeni, egész jól bírja, ha jól alá van alapozva)
    Egy ismerős mondta ezt, szebb lesz a fénye. Persze csak akkor ha nem vesznek össze (de ezt már kipróbáltam. Igaz csak ecsettel kenve, de normálisan megszáradt) A benzintankom javításából meg maradt egy kis 2K lakkom, ami 1-2 hónap alatt teljesen bedöglik, szóval van mivel kísérletezni. (persze hűtőbe tovább bírná, csak a család nő taglai kitérnének a hitükből ha ott meglátnák a 2K lakkot...)

A Trinát zománcnak pedig szebb lesz a fénye ha nitróval hígítod. Főleg ha az utolsó réteget még átködölöd finoman nitróval. (én úgy szoktam hogy a pisztolyból kiöntöm a festéket ha megvan az utolsó réteg is, aztán bele egy kis nitró és azzal átfújom még egyszer. Ettől fényesebb lesz egy kicsit).
    A boltba volt hogy furcsán nézett rám az eladó amikor vettem trinátot meg hozzá nitrót, aztán mondta hogy de ez ehhez nem jó Pedig jó hozzá

Természetesen alapozó nélkül nem fújom semmire. Komoly gond még nem volt vele. Bírja a magas nyomású mosót is.

Komment

Nekem eddig a saját hígítójával is fényes lett a "fényes" trinát. Arra bőségesen jó, amire való. Tankot, vagy hasonló alkatrészt azért nem festenék vele.

Tervben van egy full matt fekete moci építése, ehhez is inkább maradok a 2k autófestékeknél.

Komment

Nekem az egész motor azzal van lefújva.
        Persze a tankon van 2K lakk. A benzint annyira nem bírja sajnos, de a blokkból szivárgó olajat, valamint a légszűrőből jövő olajos-benzines vackot gond nélkül bírja.

Komment

Régebben fújtam én is pár dolgot trináttal, de ezek az újabb festékek elkényelmesítettek. Nyugodtan lehet vastagabb réteget fújni velük, nem folyik meg. Fújáskor fel lehet tölteni simára, nem kell várogatni és reménykedni, hogy terüljön. Amikor már azt hinné az ember, hogy ez most már biztos megfolyik, még mehet rá egy réteg. Ha a trinátot megsokallod kicsit, rögtön folyik.

Komment

Az ém időmben a menő anyag a Standox és Glasürit 2 K-s festékek voltak. Még a Velorexem és a Lada 1300 is Standox-szal volt festve. Két festő barátom kikkel össze dolgoztam ezekkel festettek természetesen meg volt a teljes rendszerük és Ők keverték a szineket. Jó minőségű lakkot !, és festéket érdemes használni . A különböző zománc festékek a kerítésre valók nem járműre!

Komment

Nekem eddig a saját hígítójával is fényes lett a „fényes” trinát.
              Hígító nélkül még fényesebb!

Forró vízben melegítve a festék meghígul és és jól simul.Télen jöttem rá,mert nagyon kellett hígítani és mindig megfolyt.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Kinek-kinek lehetőségei,+ pénztárcája. A saját alkotás öröme nem elhanyagolható. A többi részletkérdés. Ragozni lehet tovább is,de minek? 5 pisztolyt használok,minden bevonathoz mást+a többi... Tudom becsülni azokat,akik lelkesek s a kevésből is tudnak alkotni. Sok sikert nekik!

Komment

Az a legdrágább, ha egy kis spórolás reményében pár forinttal olcsóbb anyaggal nekiállsz, és a végén jól el van baxarintva. Lehet előről kezdeni, vagy évekig nézegeted a rondát. Inkább gyűjteni kell hozzá egy kicsit, és egy igazán odavaló anyaggal/alkatrésszel kell dolgozni. 1x. Jól. (szerintem)

Komment

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Az a legdrágább, ha egy kis spórolás reményében pár forinttal olcsóbb anyaggal nekiállsz, és a végén jól el van baxarintva. Lehet előről kezdeni, vagy évekig nézegeted a rondát. Inkább gyűjteni kell hozzá egy kicsit, és egy igazán odavaló anyaggal/alkatrésszel kell dolgozni. 1x. Jól. (szerintem)
                    Jójó, de ha a pénz kevés, a motor meg főleg használatra készül és nem szobadísznek, ráadásul és olyan fajta ember vagyok akinek ha a kedve úgy tartja átalakítja a gépet. Így meg kicsit drága lenne a minőségi festés.
                    Ha minden jól megy jövő héten szedem szét a motorm, utána járok hogy alacsony fordulaton miért nincs semmi ereje, aztán beépítem az új, japán kuplungot aztán lekapom a hátsó sárvédőt, arrébb teszek rajta pár furatot, meg csinálok még pár újat aztán ahol szükséges alapozás, késtapasz, csiszolás és mehet rá ismét a trinát.
                    Ha meg valami drága festékkel lenne lefújva hát lehet hogy nem lenne szívem hozzápiszkálni. (pedig valahogy fel kell eszkábálni a csomagtartót kesziig, méghozzá úgy hogy akár a motort is meg lehessen emelni a csomagtartónál fogva. 2db 15X2-es saválló cső remélem elég erős lesz.)

Komment

Szeretném kérdezni a tank belsejének festése, hogy áll?, mi a tapasztalat a benzinnel mennyire tartós. Nem szárazon tárolva! Ez " Örök témánk" és a mai benzint használva az is marad! Dongós mi a tapasztalat??.

Komment

a napokban fogok tartályt festeni belülről. Lesz maradék anyagom,ami ha beszárad,fájna a szivem érte. Por 15 . Ha valaki jelentkezik tiszta tartállyal,szivesen segítek.

Komment

de jó lenne ha nem 200 km lenne köztünk

Komment

Click image for larger version

Name:	tartály 001.jpg
Views:	1
Size:	194.0 KB
ID:	144572Click image for larger version

Name:	tartály 002.jpg
Size:	193.4 KB
ID:	144573Click image for larger version

Name:	tartály 003.jpg
Size:	194.1 KB
ID:	144574Ezt kell lefestenem... szép legyen. Lakatosmunka kész. Megsaccoltam 30 lyukat...47van.

Komment

Légyszives ne sértegesd a lakatosokat mert ez a munka még egy tanulónak is gyenge szintű!No erre érvényes a Hofi mondása:" Kinek nem inge ne vegye magára de akié az őtözködjön mán föl!". És ezután jön még a gazdi elképzelése " legyen gyönyörű".Részvétem!

Komment

Légyszives ne sértegesd a lakatosokat
                                Nem sértegetek..szándékosan főként nem. Amikor megláttam,akkor is csak azt mondtam:hűűűha..... Mit szeretnétek?

- - - Updated - - -

gazdi elképzelése „legyen gyönyörű”.
                                Igen. De nem igértem meg,hogy hétvégére kész lesz..

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X