Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Rozsdaoldás-foszfátozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Sziasztok/ Szép jó estét!
    Új egyén vagyok itt a fórumon,de nem bántam meg,hogy ide írányitotak.
    Édesapámnak szeretném felújítani a méh-től megmentett planéta 3-asát. Gondban voltam a rozsdákkal gondoltam beleolvasok ide hátha van valami jó ötlet. És lám annyi van, előre is köszönöm. Még nem döntöttem el melyiket vettem be a vázra és az egyéb felületekre,de remélem sikerül
    Köszönöm
    korompaiistvan, sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen a választ, "márkatárs"

Komment

ifjzambogyuri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Még nem döntöttem el melyiket vettem be a vázra és az egyéb felületekre,de remélem sikerül
        Nálam végül a reszelő és a Hammerite vált be a legjobban. Szintereztetni nem mertem, mert féltem, hogy a magas hőbevitel esetleg elhúzza a vázat. Másoknak bejött a dolog, de én a sajátomat nem mertem kockáztatni. A felület egyébként szép fekete lett és az ecsetnyomok sem látszanak.

Az akrylspray sajnos tényleg nem bírta az ütődést, így inkább - fájó szívvel - lecsiszoltam fémig. Utána Hammerite 2 rétegben. Nekem tetszik.
        Titus kedvelte ezt.

Komment

Lehet hogy fényévekre le vagyok maradva... Hammerite nem csak kalapácslakk kivitelben van?
          (Bocs, utoljára akkor festettem Hammerite-tal, amikor bejött, úgy 15 évvel ezelőtt)

Komment

Kedves Demeter! Én miután a rozsdás részeket megkapargattam ezután kenegettem utána lehet csiszolgatni -elég sziszi -fuszi meló és utána hőálló spray következett legalább 2 rétegben. Nekem tetszik az eredmény és bírja a strapát. ÉS MINDEZT A HENGERREL követtem el nem a vázzal!!. Nekem a vázam még eredeti igaz a télen nekem is csinélni kell vele valamit mert annak a külleme kilóg a sorból.Ezért van mindíg melón egy öreg vassal mert ha az egyik részét megcsináljuk és szép lesz a szemünk" teremtését" mindíg meglátunk egy újabb bibit.
            CZsolti és Titus kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Lehet hogy fényévekre le vagyok maradva... Hammerite nem csak kalapácslakk kivitelben van?
              Már kapható fényes és selyemfényű kivitelben is. Én a fényes feketét és a fényes ezüstöt próbáltam eddig. A küllőimen nagyon jól mutat és a vázon is tartós. Ha ráütök kalapáccsal, akkor nem pattan le. Lemezdarabbal is próbáltam megkarmolni (úgy, ahogy egyébként is előfordulhat a napi használat során) és csak a tetejét karmolta meg. Simán fel tudtam polírozni az autófényező szerrel.

Ja igen. Létezik a kalapácslakk verziója is.
              OdinHEM, Titus és sepy kedvelte ezt.

Komment

Ez igen jó hír! A hagyományos festék spay-k bizony nem jók az erősebben igénybevett részeken! Váz, lengőkarok, amit sokszor bizony a sár mos, kavicsok vernek...
                Lehet a sárvédők is ilyet fognak kapni, jóféle fényes feketét!

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Létezik a kalapácslakk verziója is.
                Az pedig jó Berva felújításhoz
                (Nem tudom annak idején kinek juthatott eszébe a mérnökök közül, hogy ez a szép kismotor kapjon kalapácslakk festést )
                Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2013 nov. 09, 06:49.
                OdinHEM és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Nem tudom annak idején kinek juthatott eszébe a mérnökök közül,
                  Nem kell ahhoz mérnök. Bőven elég a "gazdaságos szemléletű" termelésirányítás. Ami éppen be van keverve, azzal fújjuk. Sajnos mg-i gépgyártásban napi szinten harcolok ezzel.
                  dongos78 kedvelte ezt.

Komment

És ezt a foszfát réteget akkor nem kell lecsiszolni? mert nálam (felni belseje) olyan érdes felületű lett sokkal simább volt az első adag marózás után, lehet sokat kentem rá?

Komment

gabson eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      És ezt a foszfát réteget akkor nem kell lecsiszolni?
                      A foszfát egy alapréteget képez. Tilos lecsiszolni. Erre kenhetsz alapozót és fedőfestéket. Vannak olyan foszfátozók, pl. a Loctite 7500 és 7505, amelyek átalakítják a rozsdát. (Egyébként ilyen az RO 55 is, de annak csúnya a felülete, a Loctite-é pedig szép matt, illetve selyemfényű fekete, ami önmagában is dekoratív.)

Komment

Bocs Zsolti de nekem az a tapasztalatom az Ro55-el ,hogy le kell csiszolni mert erre festeni öngyilkos dolog! Ezt már részleteztük ez az anyag a festők réme. Csak a rozsdára kenhető és ha nem csiszolod le az rossz a felület / rücskös/ a másik baj,hogy tovább dolgozik a festék alatt és csak idő kérdése mikor fog a festék lejönni.Ezt kasznis gyakorlatból mondom nem a termék oldalán leírtak alapján!. A Loctite az más téma és azután nem olyan a felület sem, azt nem kell lecsiszolni de azt ne képzelje senki ,hogy a vastag rozsdát letakarítja és csiszolni sem kell.

Komment

Igen úgy néz ki mintha nagyon vízköves lenne az egész, és nem is fém lenne már hanem kőzet..pff. :S

Komment

Erről beszéltem ez olyan mint rézzel való forrasztáskor a bórax ha nem távolítod el ledobja a festéket.

Komment

Oké, RO 55 tekintetében igazatok van. Azt tényleg csiszolni kell. Ezért nem is szoktam használni. Maximum kerítésnél.
                              sepy kedvelte ezt.

Komment

Már választ is kaptam a következő kérdésemre
                                Most vettem 4 lemezfelnit a kocsihoz. Meguntam az őszi-tavaszi időpont kérést-sorban állást a gumisnál, így magam tudom cserélgetni, aztán év közben ráérek elvinni centíroztatni meg átnézetni. Olcsón hozzájutotam, viszont igényeltek némi törődést, ugyanis iszonyat rozsdásak voltak, különösen a belső felükön. Drótkoronggal megdolgoztam őket, csináltam rozsdafelhőt a műhelyben
                                Majd vettem ferrokémia rozsdaátalakítót (Korant). Lekentem vele többször is. Látszik, hogy tényleg megdolgozta a rozsdát. "Gyönyörű" lilás, feketés felületet kaptam. Aztán egy kicsit tanácstalanul álltam, hogy ezt most megint csiszoljam vagy sem, mivel teszek jót? Egyelőre hagytam, de azt hiszem lesz még vele dolgom...
                                A másik baj, hogy "ha már van rozsdaátalakítónk, nézzünk csak a kocsi alá, hátha..." felkiáltással megemeltem az autót, és alákúsztam, alaposabban átvizsgáltam. Büszke voltam az autómra, hogy 18 évesen csak a csomagtartó fenéklemezen van némi felületi rozsda. Aztán megkopogtattam a küszöb alját.... hát.... nem volt szép amit hallottam, láttam! És jön a tél, hó, sós lé. Most hirtelen nincs "kedvem" elvinni kasznishoz, ki kell találnom valami ideiglenes, költségkímélő védelmet a küszöbre legalább tavaszig. Van valami megoldás, amit tudtok javasolni? (Legalább ne follyon be a sós lé a küszöbbe) Donald rágót rágjak össze és tömködjem bele?
                                CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X