Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterán járművek krómozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Kedves UK! Én személy szerint osztom Veled a véleményem! A munka minősége nem a vállalási díj nagyságát kell ,hogy tükrözze hanem a munkát végző szakmai inteligenciáját. Igaz erről ma egyre kevesebbet hallani. Azt minden munkájára igényes embernek tudnia kell, hogy a jó hír évekbe telik mire elterjed a köztudatba a rossz pedig mint a futótűz úgy terjed. Annak idején én nem hirdettem magam és volt olyan ember ki fél évet várt rám,hogy megcsináljam a totálisan összetört autóját a műszaki Vizsgabiztosnak a tulaj bizonygatta milyen volt előtte. Valamit munkájára igényes és kellő szakmai és nem utolsó sorban kellő technikával rendelkező szaki tudja,hogy " mit ér a munkája". A régi mondás itt is érvényes "Olcsó húsnak híg a leve". Hiába az ismeretség ha hiányos a szakmai vagy technikai felkészültség rakhatja az ember a pénzt kézbe, zsebbe az kidobott zseton lesz. Ebből pedig mostanában egyre kevesebb van. Üdv. Sepy.
    UK és Che kedvelte ezt.

Komment

nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Zsíroldás, szennyeződések eltávolítása vegyi útonRozsdamentesítés (szerintem a homokszorás a legjobb „ésszel”)Személyesen tessék elvinni a „csiszolóhoz” és az elkészült munkát ellenörzés utánSzemélyesen a „Krómozó” kezébe adni!
      Ez így elég gáz ---egy darab vas krómozása az "egy ember " feladata . Én zsirtalanítok , Lajos homokol , Géza csiszol , a Feri meg krómoz .Ebből nem sül ki jó . A homokolás pedig csak azon a felületen lehet egészséges, amit utánna nem kell megcsiszolni , pl. :egy lökhárító belseje .

A bizalmas " személyes kapcsolat" pedig nagyon hajaz a paraszolvenciára --aztán mivel ugye mindenki azt szeretné hogy szebb legyen mint a haveré (akinek esetleg csináltak valami kicsi hibát ) ezért még adok egy kicsit többet dugiban a mesternek hogy az enyim szebb legyen ! Aztán az enyimre is sikerül egy még kissebb hiba --de a következő én haverom , még ezt se szeretné......
      Aztán felkúszott a bizonyos tipusu motor ára .....
      sepy, soveny és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szevasz! Alapvető, és talán a legszebb felület elérésének módja ha a rézzel bevont felületet csiszolják tutira, persze ha alatta szintén hibátlan volt a réteg, akkor van értelme. Ugyanis a krómozott felületet már nem lehet nagyon igazgatni.A réz csiszolással lehet elérni a tökéletes felületet , úgy tudom. ApaE írt ebben a részben pont erről kicsit régebben, kellő részletességgel.
        sepy kedvelte ezt.

Komment

Kipufogó felujjitása

Nem tudom hogy ebbe a témába volt e már kérdés,nem néztem meg ha igen bocsi.Az lenne a kérdésem hogy a dobon és a könyökön lévő tűhegynyi krátereket krómozásnál el tudják-e tüntetni vagy megmaradnak.Eddig ezért nem krómoztattam mert venni akartam újakat,de már látom hogy nem lesz rávaló igy hát marad a felújitás.

Komment

Jó vastag alárezezéssel el tudják tüntetni. Kérdés hogy még hol csinálnak ilyet.

Komment

csacsa73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              tűhegynyi krátereket krómozásnál el tudják-e tüntetni vagy megmaradnak.
              Nem csak azok maradnak meg, hanem még olyanok is lesznek, amit te nem is látsz!

Ha alá is rezeznek, az legfeljebb lehelet vékony lessz, attól nem fog eltünnia sajnos.

Komment

nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ha alá is rezeznek, az legfeljebb lehelet vékony lessz, attól nem fog eltünnia sajnos.
                Ez tévedés ! Ahová én küldöm a cuccaimat krómoztatni (szlovákiába) ott addig rezezik és csiszolják fel újra még minden esetleges rozsdakráter el nem tűnik és után krómozzák,nagyon igényes és gyönyörű munka csak marha drága...
                A Pannónia és egyéb kétütemű motoroknál a probléma inkább ott van h szét kell vágni a dobot és makulátlanra ki kell takrítani mert különben a galván fürdő közelébe sem viszik !

Egy új kipufogó garnitúra egyébként mennyibe kerül manapság? mondjuk egy sima T-1 garnitúra, könyök,dob,furulya, sa két dob közé a bilincs ???

Komment

Cooter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Egy új kipufogó garnitúra egyébként mennyibe kerül manapság? mondjuk egy sima T-1 garnitúra, könyök,dob,furulya, sa két dob közé a bilincs ???
                  Krómozatlanul 20 körül van.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Krómozatlanul 20 körül van.
                    ez egy teljes motorra való szett vagy csak egy oldal? és honnan lehet beszerezni ilyen utángyártott még krómozatlan kipu szettet?

Komment

Egy nyíregyházi ember gyártja a veteranapron fent van.

Komment

Cooter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        ez egy teljes motorra való szett vagy csak egy oldal? és honnan lehet beszerezni ilyen utángyártott még krómozatlan kipu szettet?
                        Egy pár dob, furulyákkal együtt.

Komment

Köszi a választ már csak azt a nyiregyházi urat kéne megtalálni mert én hiába néztem a veterán aprón.

Komment

csacsa73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            már csak azt a nyiregyházi urat kéne megtalálni
                            http://veteran.forum.hu/beszelgetese...gyartoja-3050/

Ha névre, címre rákeresel, meglesz a telefonszáma is.

Komment

Szervusztok!
                              Egy Cz kipufogóját szeretném felújítani, krómoztatni. A kipufogót mostanában hoztam vissza homokfúvásból. Főleg a kipufogó könyökön de lényegében az egész kipufogón meglehetősen egyenetlen a felület. Az említett kráterek stb... Újonnan egy kipufogó ára 50e forint lenne. Én csak annyit szeretnék megtudni, illetve kérdezni, hogy krómoztassak + a vele járó huzavona, vagy jobban járok ha inkább megveszem, bár az árára való tekintettel nem nagyon fűlik hozzá a fogam...

Komment

Ha most egyenetlennek néz ki a felülete a kipuff.-nak nincs értelme a krómozásnak mert az csak kiemeli a hibákat, még jobban látszanak a kráterek és az esetleges horpadások. Vagy keressél egy olyan használtat melyen nincsenek horpadások és kráterek és azt krómoztasd le.Még mielőtt meg kellene keresni a fogorvost!!.
                                Titus kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X