A papírja elvileg megvannak a motornak, de csak elvileg. Tehát ha 50-60 körül van egy aránylag jó állapotú vagy legalábbis egyben van a motor csak esztétikai hibái vannak akkor érdemesebb megvenni és arról leszedni a szükséges alkatrészeket. Mint külön külön megvenni azokat. Igazűból erre voltam kíváncsi, hogy mi az az ár amiért még jó vétel lehet egy donor. Köszönöm a válaszokat.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Szerelés
Collapse
X
-
Azt, hogy "elvileg" megvannak a papírjai, nem egészen értettem, de nem is ez az érdekes...
Szerintem egy donor motor akkor éri meg, ha nincsen lestrapálva, ugyanis az a tapasztalatom, hogy egy lestrapált motoron jellemzően pont azok az alkatrészek nem használhatóak, ami neked kell. Egy használt alkatrészt kicserélni egy másik használtra?
Ha viszont tényleg jó állapotban van (beleértve a kerekeket, kipufogókat, lámpákat, karburátort, km órát), akkor simán megér 50-60-at.
- 2 likes
Komment
-
Csak ennyi pénzért a neten nem találtam sajnos. A papírjai úgy vannak meg elviekben, hogy szegény jó mamámé volt a motor. Ki nem dobta szerintem a papírjait. Apum mondta, hogy megvannak a papírjai. Szerintem ő is 20 éve láthatta ezeket a dokumentumokat. Szóval vagy megvannak valahol vagy sosem lesznek meg. Azon agyalok, hogy utángyártott új alkatrészek és börzéről vagy netről vásárolt alkatrészekből vagy fél Pannóniából kellene dolgozni.
Komment
-
...Így már érthető! A családon belül jó eséllyel összerakható a tulajdoni lánc póthagyatéki eljárással és némi utánjárással!!!
Fel kellene "leltároznod", hogy mi cserélendő a motorodon, meg azt is, hogy ehhez viszonyítva mi használható a másikon!
És ehhez kell még hozzátenni a börze és motorosbolt árakat, nem felejtve, hogy az alkatrészeknek utánajárás rengeteg utazási, ill. postaköltséggel is jár!CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Gyorsabban jut hozzá alkatrészenként ahhoz ami kell. Ezért megvenni egy másik motort nem feltétlen jó ötlet, mert beleeshet az ember abba a hibába hogy ha már ez is itt van ez se legyen már ilyen csúf... Legalább is én így jártam, meg a másik ha már valamit megszerzek nagyon nehezen szabadulok tőle.
Vannak veterános úri emberek akik rengeteg felújított akár még eredeti alkatrészt is forgalmaznak pl Fóti úr. Érdemes velük is felvenni a kapcsolatot alkatrész ügyben.
A másik ha te nem vagy biztos abban hogy minek kell rajta lenni az adott típuson akkor, ha lefényképezed pár szögből hogy mindent lehessen látni esetlegesen a kényes részek kitakarva /vázszám, motorszám/, akkor itt a fórumon biztos, hogy lesz segítség a hiányzó alkatrész listához és nem kell egy komplett másik motort venni.
- 3 likes
Komment
-
Úgy döntöttem, hogy elsőként újakat veszek(utángyártott vagy gyári mindegy).Kecskemét közelében van egy úriember akitől régen a Pannóniához gumi alkatrészeket vettem és kiderítettem, hogy szinte mindent árul. Neekem megvannak a felnik, meg az agyrész, kivéve a küllők. Most ha veszek csak küllőket amik krómozva vannak plusz anyákat. Elviszem krómoztatni utána befűzetem meg centíroztatom a kerekeket meg üzemanyag ottvagyok, hogy többet ér egy vadonatúj komplett kerék. Ha veszek használt cuccokat azokat is fel kellene újítani mivel célom az, hogy szép közel tökéletes eredeti állapotában pompázzon a gép.
Amúgy láttam már hirdetéseket, hogy kitakarják a motorszámot meg vázszámot.Miért? Lényegtelen kérdés csak nem értem mivel úgysem lehet vele visszaélni.
Komment
-
Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmúgy láttam már hirdetéseket, hogy kitakarják a motorszámot meg vázszámot.Miért? Lényegtelen kérdés csak nem értem mivel úgysem lehet vele visszaélni.
Biztos vagy benne .. ?
Komment
-
Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmúgy láttam már hirdetéseket, hogy kitakarják a motorszámot meg vázszámot.Miért? Lényegtelen kérdés csak nem értem mivel úgysem lehet vele visszaélni.
- 2 likes
Komment
-
ApaE
-
ApaE
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKedves Béla! Én mielőtt még egy alkatrész gyűjteményt hoznál létre javaslom a papír oldalát tedd rendbe elsődlegesen. Mert ha nem kerül elő másként kell kezdeni. A" lehet" nagyon sokba kerül ha nem lesznek papírok.
Komment
Komment