Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Aluminium marás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    bármikor otthagyta a 350-est
    477 képes rá, ez nem nagy csoda...közelebb áll a versenygépekhez, mint a 350-es. Ezért is szeretnék majd 1-et én is. Vagy olajszivattyút a 634-esemre.
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 dec. 31, 15:37.
    "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
    "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Wsievers remélem,hogy összejön Neked is. Ha sikerül az enyémre hozatni egy másikat arról küldök képet de szerintem tudod Te is / Mikuniról/ van szó melyet gyártottak a 477 és 488-as tipusokra a bal oldali deklivel együtt.

Komment

Szervusztok!
        A tanult szakmám szerint mechanikai műszerész vagyok. Sajna nekünk már nem volt lehetőség marást tanulni gyakorlatban, mert a suli nagyon kevés anyagival bírt. Azonban sokat reszeltünk alumínium anyagokat. Volt keményebb, puhább, rideg, és "nyúlós" anyag minőségű. Az igazság az, hogy a kenést elspórolni nem szabad! Petróleum nem volt nekünk engedélyezve a tűzveszély miatt, de híg emulziós levet kaptunk. Fúráshoz igen , esztergáláshoz már nem! Valóban jó lenne tudni mi a materiális befoglaló mérete a munkadarabnak! Ha megengeditek az okoskodást, akkor elárulok egy régi trükköt! Én lusta voltam a reszelgetéshez. A fúrógépbe befogtam a fúrószárat és a pontozott helyen elkezdtem a fúrást. Ha ez meg volt, akkor "bedugóztam a furatot, azonos anyaggal. Aztán bejelöltem a következő furatot, de nem furat távra, hanem közelebb! Ez azt jelentette, hogy a furatok közti "hús" el fogyott. Amikor ez meg volt folytattam tovább a folyamatot. A végén ki ütögettem a maradék anyagot, ami a dugóból maradt. Nem buzdítani akarok senkit a "lustaságra"! Csak ez nekem bevált, de csak akkor, amikor azonos anyagminőségű volt a dugó és a munkadarab! Reszelni így is kellett, de a gép dolgozott inkább, mint én. Persze reszeltem és csiszoltam így is.
        Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2014 jan. 14, 00:37.

Komment

dremel gépekkel és a hozzájuk való marófejekkel is csodákat lehet művelni ezeket kb napi szinten használom a műhelyemben (ötvös) és eddig nem nagyon volt olyan amire nem találtam a készletben némi utánajárással szerszámot ( ha kellett előfúrtam) ha pedig maró kell akkor ajánlom figyelmedbe a Nóniusz boltot ott eddig még semmilen lehetetlen mérettel se néztek ránk a kollegákkal bután (1103 Budapest, Noszlopy utca 16/B) legyen az fúró, maró dörzsár stb... ha nincs dremel géped akkor ajánlom figyelmedbe a dremel 3000res gépet ez ostorral 20-22ezer pénz, viszont évekig bírja a napi szintű nyúzást és az alkatrészellátása is remek. a fúrkáláson túl házibarkács ( ha elég Xmm pontosan dolgozni) megoldásoka egy satus állványossal is el lehet mókolni jó szerszámmal a hüje(máris) is tud dolgozni felkiáltással, ha pedig pontos kell keress a környéken egy marós/esztergás kisöreget aki szeretés hajlandó dolgozni egyedi darabokkal is. Én pont emiatt szívom a fogam évek óta mert az itteni szakiknak büdös a munka (ha lenne heli illetőségű akit még nem találtam meg akkor ájembocsi)

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X