Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Festés
Collapse
X
-
Csalóka a fénytörés miatt, így oldalról a bal kettes egész jól néz ki. Ezt utána egy jó minőségű lakkal lehet lefedni?. Így gondolom sérülékeny lenne. Milyen fokú előkészítést igényel és mit tud takarni?, gondolok itt felületi hibák eltüntetését meglehet oldani? Esetleg teljesen hibátlan felületet igényel?.
Komment
-
Fekete alap tökéletesre fújt lakkal. Hozzáérni nem szabad.ha áttőrlöm és az karcot hagy..(még ha nem látom is) a chrómfesték kihozza. Négy rétegben fújva 4-5 erős szárazruhás törléssel lejön a festék. 6 rétegben is csak ködszerűen vékony. A fekete alap azért kell,mert annak a tükrösségét ereszti át.. Elég macerás alkalmazni. 24 óra száradás után 5x ködölve,majd egy teljes réteggel fedve kell lakkozni. A lakkot hígítani nem szabad,mert mattítja a festéket. Röviden ennyi..
- - - Updated - - -
Az első képen lakkozva,a 2.-3. kép lakk előtti.emu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Szeretném tudni,hogy mi ennek a krómfestéknek az oldószere,
- 2 likes
Komment
-
Rozsdál(t) a Merci?
Ma én is haladtam anyám kocsijával. Végül nem nézegettem a sárvédő mögé, inkább lekaptam az egészet. Rozsdás is volt a belseje. Szóval rozsda átalakító, alapozó, agy kis festék... A külső részét meg lemezig csiszoltam. Az ajtóval is foglalkoztam közbe. A felrepedt részeket lepattintottam, aztán csiszoltam körbe az egészet lamellással. Szerencsére rozsdának semmi nyoma nem volt a repedés alatt. Az alapozó réteg nem sérült.
Aztán először üvegszálas gittet kapott, aztán finomabbat. Csiszolás után lefújtam szórógittel, aztán rám sötétedett, szóval egyenlőre úgy maradt.
Legközelebb csiszolás, ha kell még 1-2 réteg szórógitt, aztán megpróbálkozok a festéssel. És remélem hogy nem cseszem el
- 5 likes
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseApró sérülések voltak. Idáig jól csináltad,ha nem lesz túl szép a festés akkor összepolírozod. (egyébként is kell, de szépnél kevesebbet)
(volt vagy egy hónapja lidülös akciós. Pneumatikus ketyere, akartam is venni, csak sajna nem csütörtökön mentem a csütörtökön kezdődő akcióra... )
Komment
Komment