Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Helyzet jelentés Cz -sek nek!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szerintem ez a szivattyú nem igazán nyomással dolgozik. A cső vége(szívótorok) elég nyitott.Ott épp csak szivárog az olaj.

Komment

a kijelző felrakható a kormányra! Bár működik rendesen jelenleg a szivattyú de az ördög nem alszik!.
      Ez tipikusan az az eset, mint a sorompó. "Ha jön a vonat, úgy is elzárja az utat, nem? ". Amíg nem áll be a motor, addig jó a szivattyú. Ha beállt, akkor rossz a szivattyú. ;-)

- - - Updated - - -

nem igazán nyomással dolgozik.
      Akkor marad az ima, és a vak szerencse. :-)

A tartályba kell tenni egy üres jelzőt. Mást nagyon nem érdemes vele vacakolni.

Komment

Akkor marad az ima, és a vak szerencse. :-)
        Imából -mostanában- van elég szerencse meg....nos, azt mindenki maga tudja

Komment

A tartályba kell tenni egy üres jelzőt. Mást nagyon nem érdemes vele vacakolni.
          Ez így nem rossz ötlet, de mi van akkor, ha a szivattyú "elfelejt szállítani.? Én a szívóágba tennék érzékelőt. Ez el lehetne akár egy pici puffertartályba helyezni, amibe először beszívná az olajat és akkor jelezne a rendszer, ha ebből kifogyott az olaj. Ezt a tartályt minél közelebb kell tenni a szivattyúhoz. Csak ötletelek én is. (Csak rajtam ne ragadjon: Ötlet Elek )
          OdinHEM és sepy kedvelte ezt.

Komment

Lehet az Ötlet Zsolt ki egyet lőtt és 5 lett! Köszi az ötleteket , valahol megérkezik a megoldás is! A tartály 1 literes ami kb. 800km-re elegendő a szintjelző figyelése pedig megszokás kérdése! mit úgy is figyel az ember fia" Sándor ". Én inkább akkor leszek nyugodt ha arról kapok visszajelzést, hogy nyom a szivattyú. Ez egy dugattyús szivattyú mely nyom a fordulatnak függvényében. A nyomás nagyságát nem mértem de látható ha le van véve a cső vége ahogy mozog a dugattyú és nyom. Tehát darabos a nyomás " lökés szerű". A szívó csőben a csatlakozásnál egy golyós szelep van beépítve a henger tövénél. A motor szívása besegít mert arra nyit de a karburátor irányában fellépő / vissza felé áramló " lengő mozgást kizárja mert zár a golyós szelep. Szeretném felhívni a márkatárak figyelmét, hogy ezt a csatlakozó golyós szelepet az ügyeskedők valami módon le tömítették általában bele csavartak egy valamilyen hosszúságú csavart és itt a baj. Én is a 3. szelepet tudtam beépíteni mert a bele tekert csavar miatt tönkre ment!
            OdinHEM és joker kedvelte ezt.

Komment

inShop webáruház > Differenciál nyomásérzékelő MPX 2010 DP

....esetleg ?

Ha pedig ez drága és bonyolult - mondok egy olyant....

A szívó ágat fel kell vezetni a műszerfalra , ahol egy nagyon kontrasztos szinű háttér elé egy üfegcsőből hajtott kis "omegát " kell készíteni ami függőleges helyzetben van . és kész .
              ha tudnék ide rajzolni biztos egyszerübb lenne de talán értelmes így is .
              Szóval mondjuk egy 60 mm átmérő műszer amit kiherélünk , csinálumk egy sima "számlapot " és elétesszük a kis cső omegát aztn J-B oldalon be-kivezetjük és kész . rá a krómkarika + üveglap és kész a műszer .

Fejlesztés !!!! -nem kell "omega "--ha ki-be vezetés kényelmesebb ----elég egy fordított U betü is ---csak naggyából függőben áljon .

Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2015 jún. 25, 16:54.
              Atti69 és sepy kedvelte ezt.

Komment

Ebben csak akkor látod, hogy mozog az olaj, ha levegős (buborékos). Ha nem levegős, akkor nem látod meg csövön keresztül, hogy mozog, vagy nem.

Mi lenne, ha egyszerűen a tankba öntenénk az olajat? ;-)
                dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Gesszti! Eddig jó magyar" megoldásként abba lett téve csak ha pontosat akarsz akkor előre megadott mennyiséget teszel a tankba és úgy rá a benzint de ez ha bele gondolsz nem tökéletes. Mindíg nem tudsz és nem is jó egy kannát cipelni. A másik nem a teljesítményhez van beállítva az olaj szükséglet, alapjáraton is annyi mint hegymenetbe és ez a fő mozgató rugó. Gondolom az Mz- be is keveréket kell készíteni ezért ismerős a dolog. A Sport CZ- nek van szivattyúja csak a szintjelzőn kívül csak a csövet lehet nézni van-e olaj más ellenörzése nincs és ezen agyalunk. Kösz Srácok meglesz a megoldás hamarosan. Jóker a megoldásod is felvetődött az elképzeléseim között de egyenlőre a macerásabb csővezeték miatt félre tettem bár az lenne talán a legbiztonságosabb hisz az a legegyszerűbb! Egy világító háttérrel éjszaka is látható lenne!

Komment

A Trabiban volt egy átfolyásmérős fogyasztásjelzős műszer, aminek a jeladója egy kicsi zárt "mókuskerék" volt. Én valami ilyesmit tennék a nyomóág csövébe és figyelném a fordulatszámát. Akár egy egyszerű forgásérzékelővel, ami fordulatonként villanna. Ha kimarad a szállítás, akkor a villanások ritkábbá válnának, vagy elmaradnának. Ez már elég figyelemfelkeltő.

Kíváncsi volnék elektrotechnikában jártas tagjaink véleményére is az ötletemről. Ötletdíj Keszin személyesen.
                    sepy kedvelte ezt.

Komment

gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ebben csak akkor látod, hogy mozog az olaj, ha levegős (buborékos). Ha nem levegős, akkor nem látod meg csövön keresztül, hogy mozog, vagy nem.
                      lehet , de én azért gondoltam a fordított "U" formát , mert ha nem megy a szivattyu , akkor esetleg visszafolyik a szívóág , és az látható .

...de ott az eletronos kütyü ...
                      CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Trabiban volt egy átfolyásmérős fogyasztásjelzős műszer, aminek a jeladója egy kicsi zárt „mókuskerék” volt.
                        Annyira kicsi a térfogatáram, hogy ezzel nem biztos a működés. 100 km-ként (~2 óránként) ~1 liter átfolyását kellene mérni. Nem egyszerű.

Komment

Igazad van, akkor valami membrános cucc jöhetne szóba mikrokapcsolóval kombinálva. Tudni kéne a gyári paramétereket (szállítási nyomás, mennyiség, emelési magasság). Joker ötlete ezért billeg nálam, mert lehet, hogy a szivattyú eleve nem tud ilyen magasra emelni. Ha viszont bőven tudja az 1 m-t (0,1 bar), akkor jó.

Komment

.....és az belinkelt elektromos kütyüről nem mondatok véleményt ?

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              A Trabiban volt egy átfolyásmérős fogyasztásjelzős műszer, aminek a jeladója egy kicsi zárt „mókuskerék” volt. Én valami ilyesmit tennék a nyomóág csövébe és figyelném a fordulatszámát. Akár egy egyszerű forgásérzékelővel, ami fordulatonként villanna. Ha kimarad a szállítás, akkor a villanások ritkábbá válnának, vagy elmaradnának. Ez már elég figyelemfelkeltő.
                              A trabiban mondjuk mérte 5-7 liter áramlását 100km-ként.
                              itt mérhetne talán 3-4liter 50-ed részét amit ez a műszer elhanyagolna
                              sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

és az belinkelt elektromos kütyüről nem mondatok véleményt ?
                                Bocs, ezen simán túlléptem.

Ha jól értem, akkor egy feszültségmérővel kombinálva kijelezhető a mindenkori nyomás. Feszültségkijelzésre pedig számos lehetőség van az egyszerű feszmérőtől a digitális kijelzésig. Ha ez tényleg ennyire egyszerű és a betápon kívül nem igényel más hozzáépítést, akkor ez jó megoldás lehet.

A tápfeszültségnek ekkora fogyasztásnál egy akkus fúró tápegysége is bőven megteszi, amit este konnektorból simán feltölthetsz.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: CZsolti; 2015 jún. 26, 10:14.
                                sepy és joker kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X