Már arra gondoltam egy új vállalkozást készülsz indítani. Biztosan láttál képet pl. Vietnamban ül a polgár a kisszéken a ház előtt és várja a lapos gumival közlekedőt pumpával a kezében. Ez már a modernebb változat!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek
Collapse
X
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMár arra gondoltam egy új vállalkozást készülsz indítani. Biztosan láttál képet pl. Vietnamban ül a polgár a kisszéken a ház előtt és várja a lapos gumival közlekedőt pumpával a kezében. Ez már a modernebb változat!
- 2 likes
Komment
-
Rászántam magam, és kistangáztam az esztergát a sarokból.
- - - Updated - - -
Ezt a képet Máténak teszem fel ! Ezek azok a hidraulikus emelők ( ből az egyik ) amiket selejtezésből vettem. Ennek konkrétan a henger közepében lévő megvezető rész, van elszabadulva. De a többi is hasonló, csak a méretek változnak.
- 2 likes
Komment
-
Ennek konkrétan a henger közepében lévő megvezető rész, van elszabadulva.
1.,A henger felületének javítása csiszolással javítható......
2.,Hibátlanná tétele:krómréteg felvitele után,köszörüléssel tökéletessé tehető.
3.,kiesztergálva-felhónolva,köszörülve(felfúrva)túlméretes betétekkel újszerüvé tehető.
4.,új anyagból,új ház készítendő....
Kíváncsi lennék mire akarod használni?Nem hétköznapi szerkezet!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Vélhetően azért van ily módon csökkentve a munkahenger belső térfogata, hogy a pumpában lévő olaj, elég legyen a teljes löket mozgatásához."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Szervusz István!
Valószínű,hogy a kapupánt csavar anyaga rossz minőségű.A kapupánt csavarokra a menetet mángorlással teszik,ez azt jelenti,hogy a menet utáni rész jóval kisebb,mert mángorláskor "felduzzasztja",az anyagot a mángorló görgője.Menet metszéskor jó,ha a vágandó orsó külső átmérője kisebb mint a menet névleges mérete,mondjuk egy M10-es menet esetén 9,93-9,88 ,mert sokkal szebb lesz a menet és a metsző sem szenved.
Amennyiben a fenti méret dacára,a metsző lemarja a menet egy részét,akkor valószínű már kopott.A menetmetszés előtt fontos a metszőt szemrevételezéssel megvizsgálni,egy jó metsző esetében nem lehetnek kitöredezések és egyéb mechanikai sérülések.
Menetmetszéskor ajánlott az anyagot és a szerszámot is kenni,valamilyen növényi olajjal,amely ne legyen sóval szennyezett,használt étolaj!Nekem a repceolaj tetszik a legjobban,mert nehezebben avasodik és nem bűzlik a műhely az avas olaj szagától,egy l-es flakonnal évekig kitart.
Üregelő spréket és egyéb csodaszereket nem túl gyakran használok,csak olyan esetekben,amikor tévedés kizárásával kell dolgozni,egy "pótolhatatlan alkatrészen",-mondjuk egy gázsúberen,vagy a bánat tudja,hogy helyes síberen.
Üdvözlettel:Che
- 5 likes
Komment
-
azért ez így kicsit sántít .....merahegesztőpácaismidegyforma ....
.....Csavar, rozsdamentes csavar, kötőelem. - Farmgép-Csavarház Kft.
- 3 likes
Komment
Komment