Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Jól kipihentétek magatokat,mert ilyen gondolatok csak pihent elméből pattanhatnak ki,-de azért tetszik.

Komment

munkás szükségleteit hogyan fedezik egy ilyen úton?
      Belepisál a tengerbe !

Komment

Igen... és minden evezőn van zsinór,horog,csali....

Komment

ez csak vicc volt
          Örülök hogy jót mulattál, de megpróbálom megkeresni a cikket ahol olvastam. Teljesen logikus, és kivitelezhető. Egy halom járulékos költséget meglehet vele spórolni. A szállítás egy holtidő ,amit ezzel tökéletesen kilehet használni. Nem kell üzemeket építeni , területekért fizetni stb. De ha nem így van akkor én most szabadalmaztatom, mert okos ötlet !

- - - Updated - - -

egy gyárnyi munkás szükségleteit hogyan fedezik egy ilyen úton?
          Ahogy az űrben is elvannak egy évig !

Komment

van zsinór,horog,csali...
            A szükségletek már ki is vannak elégítve....

Komment

Szétszedtem a híres állványos fúrót. Belül az öntvény nyakig rozsdás volt. Beleértve a le-fel mozgató mechanika fogazott tengelyét. Ami nem látszik, azt minek zsírozni? Ami meg látszik, azt ujjnyi vastagon.

Komment

Mai "használat előtt javítsd meg az újat" rovatomat az aldi hozta létre.
                Click image for larger version

Name:	P1230922.jpg
Views:	1
Size:	195.6 KB
ID:	150407Click image for larger version

Name:	P1230924.jpg
Views:	2
Size:	193.0 KB
ID:	150408
                A probléma gyökere a képen látható. A henger az öntvényen belül két furatban csúszik le-fel.
                Természetesen a furat kissé bővebb, ezért kotyog az egész. Az első ötletem a henger bevonatolása volt. Aki követte az irkálásaimat, talán sejti, mivel. Elméletileg működne, csak közben jött a második ötlet.

Az a kis nyolcas csavar a szögletes véggel oldalról illeszkedne a henger vájatába és felelne a pozicionálásért, jobban meghúzva a feszítéséért. Mivel szögletes és szélesebb, mint a vájat, meghúzni nem lehet.

Itt jött a másik ötlet, hogy egy elvékonyított, hengeres végű nyolcas csavarral váltom ki. Ez elméletileg működik is. Gyakorlatilag is. Csak ha annyira megfeszítem, hogy ne lötyögjön, a rugó nem tudja visszahúzni a hengert, kézzel kell le-fel mozgatni a tokmányt. Arról nem is beszélve, hogy ennek az öntvény hengernek az anyaga igen lágy, 8,8-as csavar pár le-fel húzás után már érezhető vájatot mar bele. Ezért a csavar végére epoxi pöttyöt fogok önteni, talán annak a szorítását a rugóerő le tudja majd gyűrni.

A tokmány tengelyének csapágyai (cgxy márkajelzés) se túl jó minőségűek, eléggé kotyognak. Mivel kettő tartja, egyelőre hagyom őket. Feltűnően karcos volt a hangjuk, véletlenül lefeszegettem róluk a lemezt és belenéztem. Víztiszta félszilárd kenőanyagban álltak a golyók. Kivettem egy keveset és elmorzsoltam az ujjaim között. Szó szerint elmorzsoltam, mint egy vizes gélnél, a szerkezete összetörött és valami nedvesség maradt utána, ami nem igazán csúszott. A biztonság kedvéért kimostam belőle és megtömtem hajtóműzsírral.

Komment

Szervusztok!

A Szovjetek mindig le voltak nézve,a nem tudom milyen zsírral vastagon lekonzervált alkatrészekért és a barnás impregnált papírért,amibe az alkatrészek csomagolva voltak.Néha az ember,valamilyen elfekvő készlet kapcsán,még mindig találkozik ilyen alkatrészekkel és,ha nem az eresz alatt tárolták,megtisztítás után meglepően jó állapotban vannak.

Az ilyen-olyan névre keresztelt,ovis,patikeres,..... -ban forgalmazott oszlopos fúrógépek nem ipari felhasználásra készültek,sem a mechanikai kialakításuk,sem a villanymotor teljesítménye nem teszi azokat azzá,egy modellezőnek viszont megfelelő lehet.

Nekem is van egy Mannesman-Brüder névre hallgató (egész apró betűkkel,Made in Taiwan),130W-os villanymotorral hajtott oszlopos fúróm,-olyan 30 éve hozattam prospektus alapján Németországból.Már a kicsomagoláskor csalódtam benne,mert az asztalnak az öntvénye,nem vastagabb 7 mm.-nél,de ez a képeken nem látszik,csak a csili-vili feliratok.Elvagyok vele,arra használom amire való,10-es furatnál nem fúrok vele nagyobbat,de ha egy kicsit jobban alá van köszörülve a fúró (harapósra),igen óvatosan kell vele bánni,mert megáll a motor.Ezek a gépek ilyenek,lehet őket szeretni,utálni,de attól maradnak olyanok,amilyenek,-gyakorlatilag,-ipari hulladékok.

A meglátásom szerint,az ilyen termékek gyártásáért,kár a munkásokat felkelteni és elindítani a gyárba dolgozni,mert készül egy hitvány termék,a gyerekek otthon meg neveletlenek maradnak.Az más kérdés,ha egy kicsit több anyagot tennének bele és egy kicsit gondosabban és pontosabban munkálnák meg,-akkor ezek nagyon jó gépek lennének,-na de akkor az már nem a piacgazdaság lenne,ami még csak nem is szociális,-mint azt ígérték nekünk huszon-ennyi-annyi éve.

Most ahogy leírtam az utolsó mondatot,az jutott az eszembe,hogy a "szociális piacgazdaság",-hát ilyen állat nincs is.

Üdvözlettel:Che

Komment

mir-mur
                    Teljesen logikus, és kivitelezhető. Egy halom járulékos költséget meglehet vele spórolni. A szállítás egy holtidő ,amit ezzel tökéletesen kilehet használni. Nem kell üzemeket építeni , területekért fizetni stb. De ha nem így van akkor én most szabadalmaztatom, mert okos ötlet !
                    Poénkodtunk, mert nem lehet az ember egész nap komoly! De komolyra fordítva, én is olvastam olyasmit, hogy elindul egy hajó göngyölt szövetáruval és egy csomó varrónővel és azok a több hét hajóút során szépen megvarrják a kész árut, mire beérkeznek az európai kikötőbe. Nekem ez egyébként logikusnak tűnt, és most is az, függetlenül attól, hogy az imént poénkodunk!

Azt, hogy visszafelé mit csinálnak nem, gondolkoztam még rajta? Most ezen töröm a fejemet...

- - - Updated - - -
                    bokor28
                    Én gyerekkoromban nekiálltam egy sodronyingnek , miután megláttam Kinizsi páncélingét, de asszem, erről már írtam korábban...Akkor elkészült belőle egy tenyérnyi darab, aztán valami fontos dolog miatt abba kellett hagynom, talán a kisdobos avatás lehetett...Aztán telt, múlt az idő, elkészült három gyerek két alomból, meg egy családi ház, meg a válás után, ami maradt az árából, egy lakásfelújítás komplette...meg néhány (pontosabban: 2, azaz kettő) motorba új szívet tettem, meg eltelt vagy negyven év, de a félig kész páncéling minden költözést túlélt, és természetesen nem tettem le róla, hogy befejezzem, bár a hasi körméretem azóta némiképp módosult...Befejezem én biz'a, de ha mégsem, akkor meghagyom valamelyik onokámnak...

Komment

Sokaktól hallottam ezt a mondatot, majd az örököseim kezdenek valamit a gyűjteményemmel. Szidtam is őket évtizedig, mint a bokrot, mire kidobtam a több generációs kollekciót. És még az elején nem volt ilyen szerencsénk, mint most, hogy kiteszem az utcára és elviszik lomiba. Vagy felviszem a hulladékudvarba és tonnaszám átveszik.

Ez a sodronyinges történet kedves. Hadd üssem el kicsit a szentimentális élét egy kis humorral: Carmen Electra chain shirt wallpaper

Komment

l. Szidtam is őket évtizedig, mint a bokrot,
                        Csak semmi önmarcangolás Bokor28!

Komment

Én elhoznám!
                          Megpróbálom előkotorni, és lefotózni. Csak ha már láttad akkor indulj el !

Komment

Csak ha már láttad akkor indulj el !
                            OK!Ne félj nem indulok még!Nem nyár van hogy csak motorra pattanok és irány az országút!!Ilyenkor autóval kell közlekedni és az bonyolult ráadásul veszélyes művelet!Plösz nem tudom az árát sem azt hogy hová kell menni.Előtte még eggyeztetünk és egy szolíd unokás,asszonyos ...Ózdos kirándulással megoldom!De csak akkor add ha neked nem kell és minden része megvan,összerakható.
                            u.i: Báj...báj!

Komment

Én ritkán találkozom olyan emberrel ki önmagát szidja mint Te Bokor!!" szidtam is őket évtizedekig mint a Bokrot" és mily sokáig.

Komment

Bokor milyen edzettek azok a lányok ilyen hidegben sem fáznak! Milyen mély szegénységben élhetnek még ruhájuk sincs nem ,hogy betevő falatjuk!!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X