Majd jön egy marha és megveszi ennyiért.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek
Collapse
X
-
Szervusztok!
Egy "gyöngyszem",a semmire való napjainkban gyártott szerszámnak nem nevezhető többcélú alkalmatosságok sokaságából.
A fenti képen egy a rajta elhelyezett felirat szerint,egy 15 funkciós "szerszám" látható.Egy Amerikában élő barátomtól kaptam,aki a napokban végleg elhagyta a földi létet.A szomorú esemény kapcsán kapcsán összeszedegettem a tőle kapott dolgokat,-amolyan emlékezés,végső búcsúként,mert a temetésére nem tudok elmenni Portlandba.
Az évek alatt sok mindent kaptam tőle,mert a hazalátogatásai előtt mindig megkérdezte,mit hozzon nekem.Minden esetben szerszámot kértem.Kaptam tőle whitworth metszőket és menetfúrókat,coll rendszerű dugókulcs készletet és egyszer a kezembe nyomta a fenti "szerszámot" is,melyet utólag is köszönök.Jól eltettem és csak most vettem elő,a szomorú esemény kapcsán.
Nézegettem-nézegettem és arra a végkövetkeztetésre jutottam,hogy mint emléket megőrzöm,de használni soha nem fogom,-mert olyasmi ez,mint annak idején,a karórával kombinált számológép volt,-egyik funkcióját sem látta el tökéletesen.
Az ilyen gyártmányokra szoktam mondani,hogy kár volt a munkást elküldeni a gyárba,hogy legyártsa,-inkább töltötte volna azt az időt a családjával,mert a termékbe fektetett anyag és munka többet ért,a termék elkészítése előtt.
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Komment
-
Nézegettem-nézegettem és arra a végkövetkeztetésre jutottam,hogy mint emléket megőrzöm,de használni soha nem fogom,-mert olyasmi ez,mint annak idején,a karórával kombinált számológép volt,-egyik funkcióját sem látta el tökéletesen.
Az ilyen gyártmányokra szoktam mondani,hogy kár volt a munkást elküldeni a gyárba,hogy legyártsa,
...hogy szerszámként nem nagy szám? Mit számít? A többi 9.999.999 darab, amit készítettek. Na azért valószínűleg tényleg kár volt.Everything is better when you decide you don't care.
- 4 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésehasználni soha nem fogom,-mert olyasmi ez,mint annak idején,a karórával kombinált számológép volt,-egyik funkcióját sem látta el tökéletesen
Komment
-
Kezdjük szidni a flexeket.
A zöld Bosch-t földhöz csapkodtam, mert rászorult minden. Kár volt érte, mert itt megtudtam, hogy egy papírkorong csodákat tud tenni.
Vettem egy hyundai márkást a praktikerben. (Így, kicsi betűkkel.)
Nem sok kilométert tettem bele, de már nem akart bekapcsolni, megette a szénkefét.
Raktam bele új szénkefét, azt megette pár perc alatt. A blokkot sajnos elhagytam.
Vettem egy metabo gépet. Arra is rászorult a korong, jól megtéptem és kifordult a fékező pöcök. Most szedtem szét. A kis pöcök a ház spiáter anyagában fut, amit nem nehéz azért kitörni. Ha eltörik, akkor szabadon lötyög és egy idő után beesik a fogazott kerékhez és befeszül. Szétszedtem, kidobtam belőle.
Minőség mindenek felett.
Komment
-
Sarokcsiszolóban nagy kedvencem a straus "márka". Szinte kizárólag csak a fűnyíró késének élezésére használtam, tehát egyáltalán nem volt erős igénybevételnek kitéve. Így bírt ki másfél évet . Tönkrement a kapcsolója, amit helyettesítettem egy sz@r, egyszer használt (majd elfüstölt) fűszegélynyíró kapcsolójával. Néhány további használat után pedig a csapágy repült szét benne. Elmentem venni másikat, a boltos egyből elémtette a márkás csapágyat, mert hozzászokott hogy a motorokhoz csak jót veszek. Erre mondtam neki, hogy nekem most kivételesen szar kínait adjon. Még azt a 700 forintot is sajnáltam rá. Hülyét is kapnék ha beleteszem a drága csapágyat, aztán egy hét múlva meg más repül szét benne...
Gagyit csak gagyival foltozunkUtoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 márc. 17, 12:09.
- 1 like
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKezdjük szidni a flexeket.
ezeket a felsorolt pótlékokat vegyétek csak sorba
- 6 likes
Komment
Komment