Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Én még a csempébe is úgy fúrtam a lyukat (nem tört el)
    Hiába nyomtam neki ütés nélkül. Meg se karcolta...

Pesten amikor a lakást lambériáztuk úgy kb 60-70db tipli került a falba. Az összes téglába, Bosch ütvefúróval(a szomszédboldogító). Gond csak akkor volt amikor átugrott a falon. 2x... Dehát vékony a fal, meg nem a szomszéda ment

(igaz hogy a 4. emelet de a földszinten lakó 2. nap már érdeklődött hogy mikor fejezzük be, mert ugyan megérti hogy meg kell csinálni, de zavaró A szomszéd meg idegesen kopogott hogy azonnal fejezzük be mert őt zavarja. Aha, majd este 7-kor. Persze ők meg reggel 7-kor már a falat vésték )
    joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    heeegany, Kitaláltam egy jót ( ? ) ha legközelebb itt vagy bemegyünk a botba és csinálunk egy - tiplivideót - . Próbálgattam ezt a rajz + fénykép + meg betesz ide .... aztán bedobtam egy jó törkölyt ..
    Oké
    Ha úgy adódik téli "szünetben" lenézek valamikor

Komment

Tartsak egy , kb 1-2 mondatos -tipli- oktatást
      Ha már felajánlottad ! Mi a bánattal lehet bármit is rögzíteni gipszkartonra ? Szerintem ez a száraz építészet a 20. század átverése !

- - - Updated - - -

Hilti TE 10 ipari fúró, ütvefúró - Vatera.hu
      JAJ ! Nekem van ilyenem ! Igaz mióta megvettem a OLX en, egyszer használtam, mert nem mennek bele a ma kapható SDS fúrószárak. Valami régi szabvány szerint van még gyártva. Vélhetően ezért is vettem meg bagóért, csak elfelejtették ezt közölni.
      Hiába nyomtam neki ütés nélkül. Meg se karcolta...
      Tavaly vettem egy Makita fúrókalapácsot. Ütés nélkül is úgy viszi a csempét, mint a sicc ! Valami minimális ütést akkor is ad neki, ha nincs bekapcsolva a funkció !

Komment

https://www.google.hu/search?q=csava...w=1280&bih=598

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        JAJ ! Nekem van ilyenem ! Igaz mióta megvettem a OLX en, egyszer használtam, mert nem mennek bele a ma kapható SDS fúrószárak. Valami régi szabvány szerint van még gyártva. Vélhetően ezért is vettem meg bagóért, csak elfelejtették ezt közölni.

most olyant mondtál , amire nincs magyarázat !!!! vagy akkor téged átb@sztak , vagy hibás , vagy a lengyelpiacon vásárolsz valami román fúrókat -vagy nem tudom . hozd el legközelebb , megnézem .

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Csak megjegyzem: fúrtam már üveget,sárga keramit téglát is. Jól köszörült keménylapkás fúróval. De igazi betonhoz gép kell.
          Eszembe se jutott, hogy a vídiákat is kell élezni.

Komment

Ez eddig jó!

És mit vinnél,ha van egy bringád a feladathoz,és azt mondják az oviba fel kell tenned egy tablót,A falak vegyesek és átépítettek! kisméretű(a legritkább)tégla,mésztégla,b-30,válaszfal_tégla,itt ott porló vastag vakolattal.Ja és legtöbbször festés után......
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Szerintem ez a száraz építészet a 20. század átverése !
              Mélyen egyetértek. Pár évtizede skandinávia környékén dőltem neki a falnak a zuhanyzóban, sikerült meggörbítenem a teret. Motorgarázst OSB lapból készítettem (kapkodás miatt, nem volt idő betonalapot készíteni). Amennyit már ráköltöttem merevítésre, abból simán kijött volna 10es porotherm kerámiatéglából a szerkezet. Ezek a száraz építőanyagok a kapkodó vállalkozóknak hoznak hasznot – idő tekintetében. Az ár nekik nem számít. A kényelem, tartósság – nem érdekli őket.

Komment

Én ezt a fajtát használom:
                https://media.wuerth.com/stmedia/shop/800px/2418601.jpg
                Elég stabil, és a csavar kiszedése után ki lehet húzni a falból.

- - - Updated - - -

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ez eddig jó!

És mit vinnél,ha van egy bringád a feladathoz,és azt mondják az oviba fel kell tenned egy tablót,A falak vegyesek és átépítettek! kisméretű(a legritkább)tégla,mésztégla,b-30,válaszfal_tégla,itt ott porló vastag vakolattal.Ja és legtöbbször festés után......
                Nagybátyám szobafestő. Haverjánál festett egy szobát, szépen húzgálta ki a szögeket a falól. Az egyik elég nehezen jött, dehát ha már nekikezdett akkor csak kiszedi.
                Nagy nehezen kihúzta, csörömpölés a másik szobából, hát a szög másik végére egy tükör volt felakasztva

Na de egy ilyen, 200-as szög csak megtart ezt-azt. Fal anyagától függetlenül, max a végét elhajtod a másik oldalt

Komment

mátéapu, kék tipli - minden méret van , mindenhova tökéletes .

https://www.google.hu/search?q=k%C3%...w=1280&bih=598

Komment

kék tipli - minden méret van , mindenhova tökéletes .
                    Nagyon igaz!........................Nekem is bevált, pedig sokat kínlódtam.....addig.

Komment

Ilyet használok én is többnyire. Ez a legjobb.

Komment

Azért mielőtt nagyon leszóljuk itt a szárazépítést azt vegyük figyelembe, hogy 1800-as években épült könnyűszerkezetes házak mind a mai napig üzemelnek és sokkal komfortosabbak tudnak lenni, mint a mi alulról le nem szigetelt nedvesedő házaink, amibe egy egy csavar rögzítése sokszor egynapos tevékenység, mert leomlik a fél ház miatta. Nem beszélve, hogy építésnél milyen hosszú technológiai időket kell betartani, ami szárazépítésnél nincsen.
                        Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Ismerem nem jó nem tudom belehajtani a csavart mert forog a csavarral, egyel nagyobbat nem tudok beleverni nem szeretem.Leginkáb a vályogtiplinek becézettet csipem minimum120-hosszu,amit késsel kihasíthatok és egyből fog mikor bekapatom a csavart(10m/m)alatt butaság tiplizni csak nagyobbat tennék a liha vakolat miatt van mikor ez sem tart......Nem beszélve a vályogfalról,függönytartó egyik oldal 65-ös szeg kihúzhatatlan a másik fugába megy 160-as elkottyan 200 -kicsit tart... miféle tipli állna meg egy alaktalan nyílásban????

Olyan tipli kellene ami minimum 10-centis és kúpos és ott el-lehetne vágni ahol megszorul és a csavar bekapatásától kezdve folyamatosan tágulna.
                          Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2016 nov. 29, 17:25.
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ha gondolod , összeránthatsz egy árubemutatót lemegyünk -heeegannyal - tartunk egy tiplizést ( majdnem azt mondtam , : vásárlással egybekötött - -de nem mondtam ! ) Tök jó lenne ! A helyi kritukus mesterek - meg mi a másik oldalon .

Komment

Ha gondolod , összeránthatsz egy árubemutatót lemegyünk -heeegannyal - tartunk egy tiplizést ( majdnem azt mondtam , : vásárlással egybekötött - -de nem mondtam ! ) Tök jó lenne ! A helyi kritukus mesterek - meg mi a másik oldalon .
                              Oké

Komment

Nekem tetszene!

A főnökömnek nem!

Két napja nem fog kezet és nem köszön......Az ő főnöke a fia,kérdezni sem szabad.........
                                Mostanában kissé örlődöm!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X