Közlemény

Collapse
No announcement yet.

csendes ( és hideg) karácsonyi garázs

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szegény gyros-osokat is elnézem, hogy kaszabolják a húst azzal a hosszú kardszerű késsel és forgatják a húst...

Éjszaka jutott eszembe, hogy itt valami kézi villamos gyaluféleséggel is készítenek szeleteket.
    Meglepő módon a neve gyroskés.
    gyroskés.hu - Elektromos gyros kés megrendelés. Olcsó, elektromos dönerkés ára nálunk csak...

Múltkori betonkeverős gyros mizériához.
    Gyros & Hamburger hús feldolgozó üzem
    Élelmiszeriparban sok csoda van, de jó néhány gép megtalálható a hétköznapokban is. Mondjuk itt rozsdamentes a gép, dehát nem volt pénzük rá a gazembereknek.

Click image for larger version

Name:	gyroskes-doner-gyros-kes.png
Views:	1
Size:	97.3 KB
ID:	147895

Tessék itt a harmadik képre ránézni. Nekem kifordul a belem. Borjú néven árulják ezt a habos ipari fehérjemasszát.
    Gasztroforradalom és Pécs - a konyhában csilingelő mikrosütővel. Még kifőzdének se nevezném, amiket itt üzemeltetnek.

Komment

Csak egy kérdés elsőre : van aki hagyományos parapettes gázkonvektoral fűt a garázsban ? vagy olyan helyen ahol egy kis esztétikai változást elbír a helyiség látképe ?

Ha van érdeklődés --akkor megkérem a felügyelő urat , hogy változtassuk át ---hideg garázsra a fejlécet .

Komment

Van...A lakásban is
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

nekem Te már elég vagy

szóval arra gondoltam kellene csinálni egy tuning konvektort . Tegnap több mint fél napom ráment , hogy a garázsba rendbe tegyem a konvektort mert feladta . aztán ahogy nézegettem rájöttem ,hogy mit kéne csinálni . egy új testet , mert az a gond hogy nagyon meleg a kiáramló füst . azt még meg kell dolgoztatni . lehet ezt ragozni meg minden de adott égőfej és hozzá tartozó kütyü felhasználása esetén ---csak egy nagyobb hőleadó felülettel lehet operálni . ezt úgy lenne a legegyszerübb ,ha 3D ben meg lenne rajzolva , lézerrel kivágva , aztán szakszerüen összhegesztve . az lenne a jó ha az alkotói érdekközösség tagjai lefednék a szakamber szükségletet én már kitaláltam ...
          a közönséges szeneskálya hőcserélődob elméletét kereztezve a konvektorral ---ja akkor én lennék az inszeminátor

Komment

Ha nagyon lehűtöd a "füstöt", akkor víz lesz belőle. A kicsapódó sav pedig széteszi a kéményt. Ha bélelt, akkor meg vizes lesz belül, ami szintén nem jó.

Alternatív javaslat: drótozz rá a füstcsőre körben sörösdobozokat, amiknek az alját is levágod. Ez is sokat segít. Virtuális sörökkel amúgy is tele a háttértárad.

Komment

nem nagyon kell lehűteni . szakirodalom szerint jelenleg kb 180 c --ha ezt 140-150 re veszed , kb 30-40 % al nő a hatásfok . ez azért járhatés kedvező , nem ?

- - - Updated - - -

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              drótozz rá a füstcsőre körben sörösdobozokat

---azzal kezdtem , hogy ez PARAPETT -azaz falra szerelt . mert nics kémény , a füst kb 50 cm út után a szabadban van ..........

meg talán ( ehhez nem értek ) egy 3mm vastag ( esetleg vékony samott téglával megbolondított ) test jobban adja a meleget mint egy zománcozott lemez !??
              Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2016 jan. 07, 14:11.

Komment

kellene csinálni egy tuning konvektort
                valahogy így?
                Videótár :: Takarékos konvektor!

Komment

Éltem pár évtizedet konvektoros lakásban (jó öreg ...És Gázkészülékgyár).
                  A parapetes kémény lényege az utca masszív fűtése.

Mivel itt az égéstermékben nincsenek savak (vegyes tüzelés esetén kénsav, salétrom/salétromossav stb.) láttam már sima alu flexicsővel (mint a szellőzőcső) is bekötve gázkészüléket. Manapság már komolyan veszik (magukat).

Kéménybe is lehet kötni, de előtte alu béléscsövezni kell, pont a kondenzvíz miatt, mert az kiáztatja a falat.

A sima füstcső hődobot is pont a víz miatt nem javasolnám, nekem egy szezon alatt rétegesen kirozsdásodott, lyukasra rohadt a nedves lakás (építkezés) miatt a vadi új vastag füstcső készlet.

A hőt ki lehet szedni a füstből, de akkor számolni kell a kondenzvízzel, illetve a hűlés miatt az áramlás csökkenésével. Így működnek a mai turbós/kondenzációs kazánok. A hőt nagyobb hatásfokkal kikapják, a gázokat pedig turbóval keringetik.
                  Kondenzációs még a vízgőzt is lecsapatja, hogy kinyerje a párolgáshőt/forráshőt.

Megoldás még, hogy kerestek a sufniban egy autó hűtőt (fogadok akad) és bevágjátok a füst útjába.
                  Arról meg szivattyúval, le lehet keringetni egy radiátorba a hőt.

Természetesen gázosokat és kéményesek előtte felkérni fő projekttámogatónak :-)

És végül a történet, ahogyan én hallottam:
                  Fővárosi buszsofőr a megállókat rendszeresen bekiabálta az utasoknak, köztük a Gegyver És Gázkészülékgyár megállót. Rászóltak, hogy mi van akkor, ha az ellenség kémje a buszon tartózkodik és megtudja, hogy itt bizony stratégiai fontosságú fegyvergyár található! Ezek után a sofőr "És Gázkészülékgyár megállóként" mondta be...

Komment

valahogy így?
                    Ja, én is ezt kerestem. Ez pont ugyanolyan találmány, mint az edény aljának bordázása, ami megnöveli a hőátadási felületet, és hamarabb fő meg a kaja.

- - - Updated - - -

esetleg vékony samott téglával megbolondított
                    Ezen én is gondolkodtam, mert mi is konvektorral fűtűnk. Szerintem egy ilyen test, meg egy pontosabban kapcsolgató elektromos vezérlés igazán a komfortérzetet növelné, nem a fűtésszámlát csökkentené. De aztán túl nagy macerának gondoltam az egészet, figyelembe véve a belefektetett munkát, meg az elérhető eredményt. Így is alig fogyasztunk gázt, és tök meleg a lakás.

- - - Updated - - -

kb 30-40 % al nő a hatásfok
                    Ezt azért gondoljuk át még egyszer: "A gázkonvektor 90% körüli hatásfoka megegyezik a nem kondenzációs fűtőkészülékekével".

- - - Updated - - -

Az öreg találmánya tényleg jó lehet, mert egy nagyon egyszerű elven alapszik és olcsón kivitelezhető. Konvektorral kapcsolatban szerintem minden más bűvészkedés felesleges, hacsak nem rengeteg ideje van valakinek és rendelkezésére állnak a szükséges anyagok és szerszámok is.
                    Olyan mint a lakásszigetelés azokkal a nagy hungarocell, vagy polisztirol lapokkal. Ha kiszámolja az ember, hogy mennyi a megtérülési ideje, kijön, hogy a projektet nem szabad megvalósítani. (Legfeljebb a korábban hivatkozott komfortérzet miatt.)
                    Everything is better when you decide you don't care.

Komment

A régi FÉG hatásfokáról nincs itt szó. Ezek valami modernebb készülékek.
                      Komfortérzetet még egy ventillátor is növelné, mert a forró készüléktestről hamarabb eloszlatná a hőt a szobában.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Mivel itt az égéstermékben nincsenek savak (vegyes tüzelés esetén kénsav, salétrom/salétromossav stb.) láttam már sima alu flexicsővel (mint a szellőzőcső) is bekötve gázkészüléket. Manapság már komolyan veszik (magukat).
                        Kéménybe is lehet kötni, de előtte alu béléscsövezni kell, pont a kondenzvíz miatt, mert az kiáztatja a falat.
                        A sima füstcső hődobot is pont a víz miatt nem javasolnám, nekem egy szezon alatt rétegesen kirozsdásodott, lyukasra rohadt a nedves lakás (építkezés) miatt a vadi új vastag füstcső készlet.
                        A hőt ki lehet szedni a füstből, de akkor számolni kell a kondenzvízzel, illetve a hűlés miatt az áramlás csökkenésével. Így működnek a mai turbós/kondenzációs kazánok. A hőt nagyobb hatásfokkal kikapják, a gázokat pedig turbóval keringetik.
                        Kondenzációs még a vízgőzt is lecsapatja, hogy kinyerje a párolgáshőt/forráshőt.
                        Megoldás még, hogy kerestek a sufniban egy autó hűtőt (fogadok akad) és bevágjátok a füst útjába.
                        Arról meg szivattyúval, le lehet keringetni egy radiátorba a hőt.
                        Természetesen gázosokat és kéményesek előtte felkérni fő projekttámogatónak :-)
                        És végül a történet, ahogyan én hallottam:
                        Fővárosi buszsofőr a megállókat rendszeresen bekiabálta az utasoknak, köztük a Gegyver És Gázkészülékgyár megállót. Rászóltak, hogy mi van akkor, ha az ellenség kémje a buszon tartózkodik és megtudja, hogy itt bizony stratégiai fontosságú fegyvergyár található! Ezek után a sofőr „És Gázkészülékgyár megállóként” mondta be...

ez mind szép és jó - de elviszi a témát

A parapetes kémény lényege az utca masszív fűtése.
                        na, ez a lényeg , bár ezt nem nevezném kéménynek -csak égéstermék kivezető nyílásnak (a rövidsége és a vizszintes m ivolta miatt )

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        valahogy így? Videótár :: Takarékos konvektor!

igen , ---mivel rajzolni ide nem tudok ezért néhány szóba megpróbálom leírni az ütletem .

Egy az eredeti égőtérrel szinte teljesen azonos ( külső konturjaival lehetőségszerint eggyező ) méretű , alaku , ---annyi különbséggel , hogy az égésteret az égő felett becsövezni ( mint a kazánok ) úgy hogy a csövek a lakás falával párhuzamosan -két végükkel a szoba légerébe nyitva -kerülnének behegesztésre . J. ról B. ra megdöntve kb 20 fokban .

- - - Updated - - -

UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Ezt azért gondoljuk át még egyszer: „A gázkonvektor 90% körüli hatásfoka megegyezik a nem kondenzációs fűtőkészülékekével

bocsánat , tényleg nem a hatásfoka javul hanem --- az én szintemre lefordítva : kesebb gáz kő hogy meleg leggyen

De ez a 90 % is baromság mert ez szerintem csak pusztán azt a dolgot vizsgálja hogy valami elég -aztán mi marad belőle .

- - - Updated - - -

Komfortérzetet még egy ventillátor is növelné, mert a forró készüléktestről hamarabb eloszlatná a hőt a szobában.
                        ez már 10 éve megy , a burkolatra van szerelve egy olyan mint számítógépekben van -- az meg megdöglik egy fél szezon alatt a kosztól a garázsban

Komment

Én az égéstér és az elvezetés gyártására csöveket javasolnék.(a felszálló ágon egymás mellett 2 colos csöveket, alul-felül vastagabb összekötővel-alul pl. 8-10 Col között) Ha hazaérek, készíthetek egy skiccet.
                          Samott helyett én fém hőtároló pufferen gondolkodtam, vastag alu és öntvény lemezeken.
                          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 jan. 07, 15:50.

Komment

szerintem nem jól magyaráztam

Komment

Gondolom h mit akarsz...vízszintesen becsövezni, mint a mozdonyok kazÍ¢nját.

Komment

szerintem nem jól magyaráztam
                                nem úgy gondoltad, ahogy a videón is van, csak 20 fokos döntéssel megspékelve? Ott is a meglévő égéstérbe tesz 3 csövet keresztbe.
                                Szerintem a hőtároló elem be-ill ráépítése sem hülyeség, mert ezeknek a vacak lemezkonvektoroknak nagy hátránya, hogy amikor fűt, akkor vörösizzásban van az ember is, de ha kikapcsol, 2 perc múlva fázol. Emiatt jobb szeretem a jó öreg öntöttvas konvektort a kisszobában...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X