Joker! Ennek a csöves alkotásnak működnie kell. Gondolom úgy akarod megcsinálni, hogy a burkolaton kilógjon alul felül és mivel akkor a felszálló légáramlat bejutna ebbe a csőbe és ventilátor nélkül elvinné a hőt. Nem lehetne az elképzelésem szerint kisebb a cső átmérője 40 mm könnyű légmozgás miatt és max. 1 mm-es lemezből, hogy át is tudjon melegedni ,hogy elinduljon a légmozgás. Mivel az égő fölött is csak befele srégan állhatna a cső így lehetne akár függőleges is.Rendesen meghegesztve, hogy az égéstermék ne tudjon kijutni belőle a belső térbe.Túl sok sem jó mert lehűti a berendezést és kondenz lenne. Boncoljuk tovább.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
csendes ( és hideg) karácsonyi garázs
Collapse
X
-
igen , és a két vége meg nyitott a szoba légterébe . amúgy meg tök olyan mint az eredeti , csak vastagabb anyagból van . aztán vissza lehet tenni a saját burkolatát .
- - - Updated - - -
sepy, igen, de este ha hazamentem a melóból --csinálok szemléltető képet --már tudom hogyan . Lehet ,hogy kicsit röhejes-viszont félreérthetetlen lesz
- 2 likes
Komment
-
CZsolti
Ha nagyon lehűtöd a „füstöt”, akkor víz lesz belőle. A kicsapódó sav pedig széteszi a kéményt. Ha bélelt, akkor meg vizes lesz belül, ami szintén nem jó.
...Most látom bokor28 már megírta...
Joker! Valld be őszintén, te egy álcázott pálinkafőzőt csinálsz...Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2016 jan. 07, 20:11.
- 1 like
Komment
-
Joker! A csöveket 3 szögben az égő fölé, hogy ne legyenek fedésbe és kívül függőlegesbe egy nagyobb téglatest alakú osztó melyekbe csatlakoznak a csövek. Egyik lefele néz a másik oldalon pedig értelem szerűen felfele. Mivel a konvektorokat fűtő testeket nem véletlen teszik ablak alá a természetes légmozgás is segíti a meleg levegő keringését a helyiségbe. Ha ferdén helyezed el a csöveket akkor az evidens, hogy a felmenő a magasabb pont. Az osztó gyűjtöket / csúfoljuk így / kicsit macerásabb de peremes kötéssel kellene felrakni mert ez a rendszer előszeretettel fogja beszívni a szálló port és időnként takarítani kell majd. Énnekem most ennyire tellett.
- 1 like
Komment
-
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseez már 10 éve megy , a burkolatra van szerelve egy olyan mint számítógépekben van -- az meg megdöglik egy fél szezon alatt a kosztól a garázsban
Ráadásul a számgép ventilátorokat állandóan kentem, mert csapágyasak lettek. Ami vicces, mert valódi golyóscsapágy ritkán volt bennük.
- - - Updated - - -
Komfortérzés tekintetében a hideg padló rémes. Azonban a meleg felfele száll és nem a padló nyeli el, hanem az ablakon és a födémen távozik.
- - - Updated - - -
Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJoker! Valld be őszintén, te egy álcázott pálinkafőzőt csinálsz...
Ez ütött, mint öregapám gázolajos pálinkája. Épp akartam írni, hogy a piros csövekre rá lehet majd tolni két grillcsirkét, de ez jobb volt :-)
- - - Updated - - -
Egyébként a képeket és a konvektor szerkezetét nézve még mindig azt mondom, kár széttákolni.
A konvektor alá kell nagy teljesítményű ventilátor és onnan fújatni a padló hideg levegőjét. Esetleg az üres helyekre még valami alu-réz extra hőleadó felület. Ennek a készüléknek a beszívása és gázáramlása meg van tervezve. Ha átalakítod, sikerülhet lerontani.
- 3 likes
Komment
-
igazad van
UK, de igy utólag már nehéz lenne mosható ellenálló ... stb . elég egy igazán jó cipő .
sepy, ez már nagyon nagy egység lenne ---a mostani termelt hő elég nekem , csak egy kicsit hatékonyabban gondoltam megoldani , ill. ez a vizmelegítés és átvezetés az esztergához mozgatja az agyam .
Komment
-
csőben áttolni egy másik csövet amiben vízféle melegszik ami átmegy az eszterga kuckóba ..."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyébként a képeket és a konvektor szerkezetét nézve még mindig azt mondom, kár széttákolni.
A konvektor alá kell nagy teljesítményű ventilátor és onnan fújatni a padló hideg levegőjét. Esetleg az üres helyekre még valami alu-réz extra hőleadó felület. Ennek a készüléknek a beszívása és gázáramlása meg van tervezve. Ha átalakítod, sikerülhet lerontani.
- - - Updated - - -
mateapu, király csávó vagy !!!!!!!!!!!!!!!!! igen , a lepattanó meleggel befűteni a kisműhelyt
....akkor egy szép kört futva feltaláltam a vegyes kazánt ? http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&...FT0TxnA6WgAy0QUtoljára szerkesztve a következő által: joker; 2016 jan. 07, 21:43.
- 3 likes
Komment
Komment