Közlemény

Collapse
No announcement yet.

csendes ( és hideg) karácsonyi garázs

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Joker! Ennek a csöves alkotásnak működnie kell. Gondolom úgy akarod megcsinálni, hogy a burkolaton kilógjon alul felül és mivel akkor a felszálló légáramlat bejutna ebbe a csőbe és ventilátor nélkül elvinné a hőt. Nem lehetne az elképzelésem szerint kisebb a cső átmérője 40 mm könnyű légmozgás miatt és max. 1 mm-es lemezből, hogy át is tudjon melegedni ,hogy elinduljon a légmozgás. Mivel az égő fölött is csak befele srégan állhatna a cső így lehetne akár függőleges is.Rendesen meghegesztve, hogy az égéstermék ne tudjon kijutni belőle a belső térbe.Túl sok sem jó mert lehűti a berendezést és kondenz lenne. Boncoljuk tovább.

Komment

igen , és a két vége meg nyitott a szoba légterébe . amúgy meg tök olyan mint az eredeti , csak vastagabb anyagból van . aztán vissza lehet tenni a saját burkolatát .

- - - Updated - - -

sepy, igen, de este ha hazamentem a melóból --csinálok szemléltető képet --már tudom hogyan . Lehet ,hogy kicsit röhejes-viszont félreérthetetlen lesz

Komment

A burkolatra egy horganyzott rács kell alul felül mert másként nincs értelme. Hagyni kell áramolni a levegőt, ha ráteszed a burkolatot ez elé teszel egy lapot - miért?Tudom ki van emelve a teteje de csökkenti a felszálló levegő sebességét szerintem.

Komment

igen értem , én azért gondoltam a csöveket fektetve mert hosszabban vannak bent . aztán van hely -meg lehet spékelni 1-2 függőleges csővel is

Komment

Nálam is parapetesek vannak...ránéztem az órára,azért fűtök fával.. Ha ez beválik,s eredménye számtanilag beválik.. Hajrá!!

- - - Updated - - -

ejj... eredménye lesz... gazdaságosság..

Komment

Click image for larger version

Name:	konvektor 014.jpg
Views:	1
Size:	193.2 KB
ID:	147963Click image for larger version

Name:	konvektor 013.jpg
Size:	193.2 KB
ID:	147964Click image for larger version

Name:	konvektor 011.jpg
Size:	193.6 KB
ID:	147965Click image for larger version

Name:	konvektor 010.jpg
Size:	194.7 KB
ID:	147966Click image for larger version

Name:	konvektor 006.jpg
Size:	194.8 KB
ID:	147967Click image for larger version

Name:	konvektor 005.jpg
Size:	193.7 KB
ID:	147968Click image for larger version

Name:	konvektor 004.jpg
Size:	192.7 KB
ID:	147969Click image for larger version

Name:	konvektor 003.jpg
Size:	192.9 KB
ID:	147970Click image for larger version

Name:	konvektor 002.jpg
Size:	194.4 KB
ID:	147971Click image for larger version

Name:	konvektor 001.jpg
Size:	192.9 KB
ID:	147972 a piros hurkák a leendő csöveket imitálják , a rajz a csövek végén az égéstér kibővítését ( persze marad a kicsit felfelé szűkülés ) . Az oldalrajz pedig a működés elve . Na csapjon bele aki valami okosat hozzá tud tenni , ez is csak egy tuning , ami a széria gyártmányt jobbá teszi .

Komment

CZsolti
                Ha nagyon lehűtöd a „füstöt”, akkor víz lesz belőle. A kicsapódó sav pedig széteszi a kéményt. Ha bélelt, akkor meg vizes lesz belül, ami szintén nem jó.
                Ez már majdnem a kondenzációs kazán!!! A kondenzvizet pont ezért PVC csőben vezetik el...

...Most látom bokor28 már megírta...

Joker! Valld be őszintén, te egy álcázott pálinkafőzőt csinálsz...
                Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2016 jan. 07, 20:11.

Komment

nem , de ha belegondolok ---a csőben áttolni egy másik csövet amiben vízféle melegszik ami átmegy az eszterga kuckóba ....

Komment

Joker! A csöveket 3 szögben az égő fölé, hogy ne legyenek fedésbe és kívül függőlegesbe egy nagyobb téglatest alakú osztó melyekbe csatlakoznak a csövek. Egyik lefele néz a másik oldalon pedig értelem szerűen felfele. Mivel a konvektorokat fűtő testeket nem véletlen teszik ablak alá a természetes légmozgás is segíti a meleg levegő keringését a helyiségbe. Ha ferdén helyezed el a csöveket akkor az evidens, hogy a felmenő a magasabb pont. Az osztó gyűjtöket / csúfoljuk így / kicsit macerásabb de peremes kötéssel kellene felrakni mert ez a rendszer előszeretettel fogja beszívni a szálló port és időnként takarítani kell majd. Énnekem most ennyire tellett.

Komment

Nem a padlót kellene leszigetelni inkább? Onnan hűlsz le, azon meg nem segít az sem, ha folyamatosan megy egy hipergiga-konvektor, rákötött lézervágott melegvizes radiátor rendszerrel. Vagy hülyeségeket írok?
                      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        ez már 10 éve megy , a burkolatra van szerelve egy olyan mint számítógépekben van -- az meg megdöglik egy fél szezon alatt a kosztól a garázsban
                        A számítógép ventilátora - a legnagyobb a tápokban van - egy max. 500w csúcsteljesítményű alkatrész hűtéséért felel. Az nem fog szelet kavarni. Hidegre kapcsolt villamos fűtőventilátor, autó hűtőventilátor, konyhai elszívó ventilátor, egyéb elszívó ventilátor, szobai nyári hűtőventilátor.
                        Ráadásul a számgép ventilátorokat állandóan kentem, mert csapágyasak lettek. Ami vicces, mert valódi golyóscsapágy ritkán volt bennük.

- - - Updated - - -

Komfortérzés tekintetében a hideg padló rémes. Azonban a meleg felfele száll és nem a padló nyeli el, hanem az ablakon és a födémen távozik.

- - - Updated - - -

Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Joker! Valld be őszintén, te egy álcázott pálinkafőzőt csinálsz...

Ez ütött, mint öregapám gázolajos pálinkája. Épp akartam írni, hogy a piros csövekre rá lehet majd tolni két grillcsirkét, de ez jobb volt :-)

- - - Updated - - -

Egyébként a képeket és a konvektor szerkezetét nézve még mindig azt mondom, kár széttákolni.
                        A konvektor alá kell nagy teljesítményű ventilátor és onnan fújatni a padló hideg levegőjét. Esetleg az üres helyekre még valami alu-réz extra hőleadó felület. Ennek a készüléknek a beszívása és gázáramlása meg van tervezve. Ha átalakítod, sikerülhet lerontani.

Komment

piros hurkák a leendő csöveket imitálják
                          Szerintem meg elfogyott a kolbászzsír a zsírzóból, és egy kolbászsütő automatát tervezel.

Komment

igazad van
                            UK, de igy utólag már nehéz lenne mosható ellenálló ... stb . elég egy igazán jó cipő .
                            sepy, ez már nagyon nagy egység lenne ---a mostani termelt hő elég nekem , csak egy kicsit hatékonyabban gondoltam megoldani , ill. ez a vizmelegítés és átvezetés az esztergához mozgatja az agyam .

Komment

csőben áttolni egy másik csövet amiben vízféle melegszik ami átmegy az eszterga kuckóba ...
                              És akkor nem egy,gázkazánról álmodsz?Ma én is álmodtam meleget,az eszterga előtt!
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Egyébként a képeket és a konvektor szerkezetét nézve még mindig azt mondom, kár széttákolni.
                                A konvektor alá kell nagy teljesítményű ventilátor és onnan fújatni a padló hideg levegőjét. Esetleg az üres helyekre még valami alu-réz extra hőleadó felület. Ennek a készüléknek a beszívása és gázáramlása meg van tervezve. Ha átalakítod, sikerülhet lerontani.
                                pont sokadszor mondom , hogy nem szándékozom átalakítani --hanem egy pont ilyent ( szinte) csak vastagabb anyagból és átvezetném azt a pár csövet . ... és most már egyre erösebb az elhatározásom ,hogy az egyik csőnek menetes végei lesznek , a csatlakozás miatt....

- - - Updated - - -

mateapu, király csávó vagy !!!!!!!!!!!!!!!!! igen , a lepattanó meleggel befűteni a kisműhelyt

....akkor egy szép kört futva feltaláltam a vegyes kazánt ? http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&...FT0TxnA6WgAy0Q
                                Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2016 jan. 07, 21:43.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X