Lóg a levegőben.......7-ik hó végén szokott lenni
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kocka EAN 340/1000 eszterga felújítása
Collapse
X
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLóg a levegőben.......7-ik hó végén szokott lenni
mátéapu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
kardusz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea hátsó váltótengely retesznek mik a méretei mert az enyémben is el van sajnos törve.
Amint a képen látom, kiveszed a tengelyt.
Ekkor már meg lehet mérni.
De! Mérd meg a fészket is, mert lehet, hogy azért tört el, mert a fészek teteje már túl ki van kopva.
Ha "egyreteszes", akkor a kikopott retesszel szemben újat kell marni a tengelyben, és ehhez készíted a reteszt.
Általában ezek kétreteszesek, egymással szemben a tengelyben.
Ilyenkor vagy új tengelyt készítesz, vagy felmarod reteszhorony szélességet a meglévő mélységben a kikopásnak megfelelően, vagy egy mérettel nagyobbra, ha elbírja a tengely.
Ha szélesebbre marod a reteszhornyot, akkor lépcsősreteszt kell marógépen készítened amilyen hosszú a reteszhorony.
Leskiccelnéd és elküldenéd nekem a tengely rajzát beméretezve?
Ha esetleg a felújítás során van más rajzod is, azt is szívesen veszem ha elküldöd.
Előre is köszönöm!Utoljára szerkesztve a következő által: Kopasz 1; 2022 jún. 29, 12:00.
- 2 likes
Komment
-
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a kocka EAN főorsó olajozásról.
Mivel úgy vettem észre, hogy a főorsó-ház fedelére némely sebességben elég kevés olaj verődik föl, ezért beépítettem egy szolenoid szivattyút a gépbe, ami a két olajozó lyukba csorgatja az olajat. Ezen kívül kell még valamit módosítani, hogy ez a többlet olaj eljusson oda, ahova kell, vagy más dolgom nincsen? Nem nagyon ismerem a főorsó csapágyazás részletes fölépítését.
Köszi!
Komment
-
Ezek szerint a főorsót ellátod rendesen,ha van lehetőség jót tesz minden olajszint feletti csapágynak ,fogaskeréknek a bőséges olajzás.Igy már jobban kell gondoskodnod az olaj "bent tartásáról is :tömítésekkel simeringel vagy labirint horonnyal,gyűrűvel....Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2022 okt. 24, 07:00.movisz kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Üdv!
Aktív kikapcsolódásként csináltam az öreg EAN-ra egy "digitális nóniuszt" a kereszt szánra. Kapott egy enkódert az orsó, aminek a jelét egy mikrokontroller földolgozza és század milliméteres pontossággal megjeleníti az átmérőt. Kényelmes és pontos (ha a kés középen van). A dobozon lévő kézi enkóderrel lehet beállítani a pontos méretet, vagy nullázni.
Jó dolog, de kis átmérőknél, ha nincsen középen a kés, rendesen át tud verni.1 kép
- 5 likes
Komment
-
mateatek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseegy "digitális nóniuszt" a kereszt szánra. Kapott egy enkódert az orsó, aminek a jelét egy mikrokontroller földolgozza és
Komment
-
mateatek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése"digitális nóniuszt""Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
Komment