Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tönkrement fejű inbuszcsavar

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

stalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Probléma megoldva horonyvágás véső csavarnyúzás, kész
    Vagyis kész? Király! :-)
    stalker és Che kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
      Az MZ blokk szétszedése közben szembesültem a problémával, hogy korábban a két blokkfelet valamelyik nagy szaki, nagy ügyesen a már eleve szétnyalt fejű egyhornyú csavarokkal rakta össze. Próbálkoztam többféle méretű csavarhúzóval. Amelyiknél még tűrhető állapotú volt a horony, azokat sikerült is oldani. Viszont a rosszabb állapotúakból kifordul a csavarhúzó, amint elkezdeném nagyobb erővel forgatni. Összerakásnál biztos hogy imbusz fejűekre cserélem az összeset, mert ezek az egyhornyú csavarok borzalmasak! Van egyéb trükk a csavarlazítón, ütögetésen kívül? (Ja, ráadásul a blokk öntvénybe be vannak süllyesztve a csavarok, így új vagy mélyebb hornyot sem tudok rá vágni )
      Előre is köszönöm!
      Üdv.:dongós

Komment

Ha nem áll rendelkezésre olyan csavarhúzó ami ütésre fordul,akkor talán így.. Click image for larger version

Name:	fór 001.jpg
Views:	1
Size:	203.2 KB
ID:	144840 Végső esetben,menthetetlen helyzet esetén le lehet fúrni a csavar fejét. a blokk így is széthúzható,ezután a csavart könnyen ki lehet venni.
        Titus, emu és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          ütögetésen kívül
          persze : az rendes ütés ---ütvecsavarhúzó -csodát tesz
          emu, pasetta és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

egyhornyú
            Azt vágott fejűnek hívják.

Pontozd meg középen, és fúrd ki. Gyorsan megvan.

Ilyen csavaroknál szoktam készíteni olyan csavarhúzót, mint ami az alábbi képen a harmadik. Ha azzal nem jön ki, akkor fúrógép megoldja.

imbusz
            az meg a belsőkulcsnyílású, hatlapú. Figyelj majd arra, hogy nem végig menetesek. Előfordul, hogy nem kapsz megfelelő hosszban, és vágni kell. Ebben az esetben a menetet is lehet, hogy tovább kell rajtuk vágni.
            pasetta, sepy és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Azt vágott fejűnek hívják.
              Mint az egyik kollégámat. Aki mindig átszabja magát borotválkozás közben / helyett

- - - Updated - - -

az meg a belsőkulcsnyílású, hatlapú.
              Affene. pedig direkt wikipédiáról néztem, hogy ne írjak baromságot
              De csak sikerült

Köszönöm a sok segítséget, Atti69 által csatolt kép, első tipusú csavarhúzókkal próbálkoztam. Akadót megpróbálok szerezni... Ha az sem jön be, marad a fúrás. Bár attól kicsit tartok, mint általában az "utolsó esély" tipusú dolgoktól

- - - Updated - - -

Figyelj majd arra, hogy nem végig menetesek.
              Ez viszont nem jó hír A hossz módosítás még nem is lenne gond... mindegy, ha veszek bele új, vágott fejűeket, azzal is össze lehet rakni egyszer normálisan...
              Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 júl. 03, 10:11.
              Lemezjáték és kedvelte ezt.

Komment

mindegy, ha veszek bele új, vágott fejűeket,
                Inkább egy 6-os menetmetszőt vegyél... és 8.8-as bkny csavart. (din 912)

- - - Updated - - -

Akadót megpróbálok szerezni...
                Van kopott csavarhúzód? Köszörüld át ilyenre, melegítsd fel meggypirosra, majd hűtsd le olajban. Ha jó az anyaga, akkor nem fog eltörni az első próbálkozásnál (viszont piszokul megkeményedik, és tartja az élét). Ha gagyi, akkor eltörik.

Komment

Ebben az esetben a menetet is lehet, hogy tovább kell rajtuk vágni.
                  Amit nem lehet, mert mángorolva vannak.
                  Általában a 40 mm M8 felett, és a 20mm alatta meg szokott lenni a menethossz.
                  Még valami. Az Izsbe nekem nem ment bele a bkny csavar, mert süllyesztett a csavar helye, és a fej nem fért bele, mert nagyobb, mint a régié. vagy a csavar fejéből kellett volna köszörülni, vagy felmarni nagyobb átmérőre a süllyesztéseket. Ez alapján az Mzbe se fér bele, mert rokonok. Így nekem visszamentek a gyáriak.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 júl. 03, 11:49.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

A jobb minőségű csavar általában nem mángorolt.Érdemes rá áldozni és utána tartósabb.Sárvédők belsejébe érdemes Ko-s anyát és alátétet tenni és megjegyzendő mikor szereled össze csak kicsi fáradtság jobb zsírral kend be a csavart. Később mikor szét akarod szedni akkor érzed az előnyét.Ha nem OT-re készíted külsőleg is használható a saválló anya és alátét. Jobb mint krómoztatni és 1 év múlva rozsdásodik!

Komment

Ez alapján az Mzbe se fér bele
                      Az M6-os bkny csavar (hengeres fejű) átmérője kisebb, mint az mz eredeti vágottfejű csavarjának a feje. Simán beépíthető.

Komment

Mindenesetre az lesz a biztos, ha mindent lemérek, és aszerint rendelek / veszek újakat.
                        Majd még azt is meg kell nézzem, okozhat-e gondot hogy magasabb a belső k.ny. feje...

Komment

TS250-nél, trophy 250-nél tuti nem okoz gondot. Hogy kicsinél valahol útban van-e, azt nem tudom. Rég szereltem már kicsi blokkot.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            A jobb minőségű csavar általában nem mángorolt
                            ???????????????????????????

Komment

Vegyél már elő egy benzinlámpát, oszt pörköld meg egy cseppet !

Komment

oszt pörköld meg egy cseppet
                                Azt mondod az emmzé szeretija meleget?
                                Na majd adok én neki

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X