stalker eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Tönkrement fejű inbuszcsavar
Collapse
X
-
Sziasztok!
Az MZ blokk szétszedése közben szembesültem a problémával, hogy korábban a két blokkfelet valamelyik nagy szaki, nagy ügyesen a már eleve szétnyalt fejű egyhornyú csavarokkal rakta össze. Próbálkoztam többféle méretű csavarhúzóval. Amelyiknél még tűrhető állapotú volt a horony, azokat sikerült is oldani. Viszont a rosszabb állapotúakból kifordul a csavarhúzó, amint elkezdeném nagyobb erővel forgatni. Összerakásnál biztos hogy imbusz fejűekre cserélem az összeset, mert ezek az egyhornyú csavarok borzalmasak! Van egyéb trükk a csavarlazítón, ütögetésen kívül? (Ja, ráadásul a blokk öntvénybe be vannak süllyesztve a csavarok, így új vagy mélyebb hornyot sem tudok rá vágni )
Előre is köszönöm!
Üdv.:dongós
Komment
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseütögetésen kívül
- 5 likes
Komment
-
egyhornyú
Pontozd meg középen, és fúrd ki. Gyorsan megvan.
Ilyen csavaroknál szoktam készíteni olyan csavarhúzót, mint ami az alábbi képen a harmadik. Ha azzal nem jön ki, akkor fúrógép megoldja.
imbusz
- 3 likes
Komment
-
Azt vágott fejűnek hívják.
- - - Updated - - -
az meg a belsőkulcsnyílású, hatlapú.
De csak sikerült
Köszönöm a sok segítséget, Atti69 által csatolt kép, első tipusú csavarhúzókkal próbálkoztam. Akadót megpróbálok szerezni... Ha az sem jön be, marad a fúrás. Bár attól kicsit tartok, mint általában az "utolsó esély" tipusú dolgoktól
- - - Updated - - -
Figyelj majd arra, hogy nem végig menetesek.Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2015 júl. 03, 10:11.Lemezjáték és kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
mindegy, ha veszek bele új, vágott fejűeket,
- - - Updated - - -
Akadót megpróbálok szerezni...
- 2 likes
Komment
-
Ebben az esetben a menetet is lehet, hogy tovább kell rajtuk vágni.
Általában a 40 mm M8 felett, és a 20mm alatta meg szokott lenni a menethossz.
Még valami. Az Izsbe nekem nem ment bele a bkny csavar, mert süllyesztett a csavar helye, és a fej nem fért bele, mert nagyobb, mint a régié. vagy a csavar fejéből kellett volna köszörülni, vagy felmarni nagyobb átmérőre a süllyesztéseket. Ez alapján az Mzbe se fér bele, mert rokonok. Így nekem visszamentek a gyáriak.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 júl. 03, 11:49."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
A jobb minőségű csavar általában nem mángorolt.Érdemes rá áldozni és utána tartósabb.Sárvédők belsejébe érdemes Ko-s anyát és alátétet tenni és megjegyzendő mikor szereled össze csak kicsi fáradtság jobb zsírral kend be a csavart. Később mikor szét akarod szedni akkor érzed az előnyét.Ha nem OT-re készíted külsőleg is használható a saválló anya és alátét. Jobb mint krómoztatni és 1 év múlva rozsdásodik!
- 1 like
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA jobb minőségű csavar általában nem mángorolt
- 2 likes
Komment
Komment