Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Motor felújítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Motor felújítás

Üdv.

Végre van egy rahedli szabadidőm úgyhogy nekiállok rendbe hozni a 210-est. Már csak nagybátyámmal kell beszélnem hogy neki mikor lenne jó. Addig is szedegetem össze az alkatrészeket. Illetve már most lenne egy kérdésem, szerintetek elég a dugó csere vagy fúrás is kell?
    Click image for larger version

Name:	IMG_6229_.jpg
Views:	1
Size:	195.2 KB
ID:	154432
    (Eredeti Kép: https://dl.dropbox.com/u/1201829/babetta/IMG_6229_.JPG )
    Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2012 jún. 19, 15:29.

jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    a képek alapján szerintetek elég a dugó csere vagy fúrás is kell?
    Ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan így " képek " alapján

Komment

Nem, csak azért írtam így mert nemtom mi annak a jele hogy fúrni kéne... (Ki is szedtem.)
      Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2012 jún. 19, 15:54.

Komment

nemtom mi annak a jele hogy fúrni kéne...
        Dugattyúgyűrűvel mérve 3 tizedet meghaladó kopás, mély karcok, berágódási nyomok a hengerfalon, 1 tizednél nagyobb váll a felső holtpontnál a hengerben. És ha a furatnak megfelelő új dugattyúgyűrűnél túl nagy a hézag.
        De fényképről még én sem tudom megmondani o.O
        Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 jún. 19, 19:45.
        -t5-, dino125ad és 3 további látogató kedvelte ezt.
        "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
        "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          De fényképről még én sem tudom megmondani o.O
          Én se tom honnét jött ez a hülye ötlet, úgy néz ki megártott a meleg...

Köszi a tanácsokat .

Komment

Nah nyakig vagyok a lekvárban, szedném szétt a blokkot de a 10 csavar megmakacsolta magát. Ütögetés meg csavarlazító már megvolt de semmi hatás. Már odáig fajult a helyzet hogy az egyikre ráhegesztettünk egy 8-as anyát, sajnos ez sem jött be mert nem a csavar engedett hanem az anya tört le. Van valami ötletetek hogy hogyan lehetne kiszedni őket a blokk károsítása nélkül?

Előre is kösszönöm a segítséget.
            Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2012 júl. 20, 20:15.

Komment

hogyan lehetne kiszedni őket a blokk károsítása nélkül?
              Szerintem ha lefotózod biztosan lesz ötletünk!
              zsíráf kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan így „képek” alapján
                dino125ad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Szerintem ha lefotózod biztosan lesz ötletünk!
                Szegény Jagdtigger, most fotózzon vagy ne fotózzon?
                mir-mur kedvelte ezt.
                A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Belassult mobilnettel kissé nehézkes lenne meg most már nem megyek át a műhelybe...
                  (Ezt a képes baklövésemet meg még biztos hogy párszor a fejemhez fogják "vágni" .)
                  Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2012 júl. 20, 20:55. Oka: droidon még mindig nem tudok rendesen írni...

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan így „képek” alapján
                    (Ezt a képes baklövésemet meg még biztos hogy párszor a fejemhez fogják „vágni” .)
                    Hogy is gondolsz ilyet jagdtigger, a mai világban mikor már TV-én, vagy telefonon keresztül gyógyítanak "emberek", akkor ne tudnánk megmondani mit tegyél fúrásfronton! Én azt mondom fúrasd meg, ha már így szétszedted, én biztos nem raknám össze felújítás nélkül! Mir-mur meg nézze meg személyesen ha a "képek" alapján nem tud tanácsot adni!
                    A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

nem a csavar engedett hanem az anya tört le. Van valami ötletetek hogy hogyan lehetne kiszedni őket a blokk károsítása nélkül
                      hmm kezdésnek hegesszétek rá fel rendesen az oldó anyát Hogy értelmesebbet is szóljak ne anyát hanem rendes csavart gyököljetek meg és azt hegeszzétek fel a csavarra és óvatosan ki kell hogy jöjjön vele az a csavar.
                      -t5- kedvelte ezt.

Komment

hogyan lehetne kiszedni őket a blokk károsítása nélkül?
                        Én a csavarlazítós áztatás feltétlen híve vagyok, utána pedig belül hatszögletű dugókulcsot a csavar fejére és a lehető legnagyobb erőkarral kitekerni. Hatszögletűeknél ez szokott menni, ha mégsem, akkor marad az a megoldás, amit pl. kereszthornyosnál szoktam: lefúrni hogy a csavar feje leessen, az alkatrészt amit tartott eltávolítani, utána a csavarmaradványt a szárára helyezett patentfogóval kitekerni. Meglehetősen barbár, de működik.

Ettől függetlenül jöhet a kép, hátha akkor pontosabbat tudunk mondani.
                        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Csavarkiszedővel nem próbáltad, bár azt tört csavarhoz alkalmazzák de hátha segít itt. A csavart szét szedi az igaz de ki is tekeri.

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            a mai világban mikor már TV-én, vagy telefonon keresztül gyógyítanak „emberek”, akkor ne tudnánk megmondani mit tegyél
                            Csak előbb tedd rá a motort a számítógépre !

A ráhegesztett agya , vagy csavar jó ötlet. És pont emiatt aggódom is , mert ha már a hegesztéssel járó hő sem segített, akkor gáz van. De lehet hogy csak a hegesztés sikerült gyengére. Próbáld meg még egyszer, aztán még mindig fúrhatod.

Komment

Sikerült szétszedni. Úgy néz ki túl kicsi kalapácsal "kínáltuk" meg őket .
                              Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2012 júl. 21, 20:50.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X