Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Robogó elektromosság veteránra

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

nyemi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Természetesen azt a motorét amire felszereljük. Igen de, a mostani benzinekhez a régi ólom tetraetilel emelt oktánszámú üzemanyaghoz beállított előgyújtás nem jó (a gépkönyvi adat). Ezért az előbb belinkelt videón is láthatjuk kísérletezni kell. Az előbb javasolt 20° kiindulási alapnak tökéletes , persze most fix előgyújtásról beszélünk (az a kis állítás amit a elektronika meg produkál "elhanyagolható").
    Ja még annyit, hogy egy váltóval szerelt motornál a előgyújtás különbségek sokkal jobban ki fognak jönni mint ami a videón látható.

Köszi! Megpróbálok kölcsönözni egy stroboszkópot is, aztán próbálgatás lesz.

Komment

Berágatott a Csepel gyújtása, úgyhogy mennie kellett a levesbe.
      Szerváltam egy Jog gyújtást kompletten, és reggel neki kezdtem ráfaragni a kiscsepzonra. Na ez lett belőle délutánra.
      Click image for larger version

Name:	IMGP3892.jpg
Views:	1
Size:	205.1 KB
ID:	141189Click image for larger version

Name:	IMGP3895.jpg
Size:	204.5 KB
ID:	141190Click image for larger version

Name:	IMGP3896.jpg
Size:	204.3 KB
ID:	141191
      nyemi, Lemezjáték és 8 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Berágatott a Csepel gyújtása, úgyhogy mennie kellett a levesbe.
        Szerváltam egy Jog gyújtást kompletten, és reggel neki kezdtem ráfaragni a kiscsepzonra. Na ez lett belőle délutánra .
        A lendkerék kúp már kész? Én is szereltem hasonlót viszont nem találok senkit aki a megváltoztatott középrészű lendkereket "centirozná".
        Bár nem tudom a Csepelre hogy passzol a lendkerék mert ha esetleg ki kell esztergálni a kúp részből akkor talán nem is kell centirozni. Nekem sajnos új kellett.

Komment

A kúppal kezdtem reggel. A Csepelé nem olyan mint a Yamaháé. Esztergán csináltam meg. A lendkerék agya maradt ebbe másoltam bele a Csepel kúpját. És jónak tűnik mert nem üt a főtengelyen a lendkerék. Na de majd meglátjuk... Amúgy pedig még kell rá plusz súly majdnem 45 deka, azt is úgy kellene rátenni hogy ne üssön.
          t1-rider78 és ptm004 kedvelte ezt.

Komment

Üdv sinter ! Én a pancsim lenkerekét szeretném leelenörizni hogy üt-e . Kérdés hogy milyen szaki tudná ezt megnézni,esztergályos tud ilyen nézni?

Komment

Ha valaki ide ugrik hozzám , fényképez , beteszi ide , megmutatom mivel -elmondom hol .

- - - Updated - - -

t1-rider78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              esztergályos tud ilyen nézni?
              nem -tul rövid a válasz -nem

Komment

Joker leírt mindent.
                Az esztergályos annyit tud nézni mérőórával, hogy üt-e. Tömegkiegyensúlyozást sajnos valóban nem tud eszközölni.

Joker! Foglak keresni ez ügyben is, mivel nekem is kellene a plusz súly miatt kiegyensúlyozni a lendkerekemet.

Komment

Szóval akkor joker tud ilyet?

Komment

Csak jön valaki --nem bonyolult , a helyet meg majd mindenkivel privátban közlöm (aki kéri )

, miért ? ---Csak .
                    Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2014 szept. 29, 18:16.
                    sinter kedvelte ezt.

Komment

Ha valaki ide ugrik hozzám , fényképez , beteszi ide , megmutatom mivel -elmondom hol .

Sajna én nem tudok, vagy 400km-re vagyok ilyenkor Pesttől.

Komment

Én meg azt hittem, Bp-től nincs távolabbi megye, mint a mienk.

Komment

Én meg azt hittem, Bp-től nincs távolabbi megye, mint a mienk.

Ez már nem megye, ország. Ausztria

- - - Updated - - -

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Csak jön valaki --nem bonyolult , a helyet meg majd mindenkivel privátban közlöm (aki kéri )

, miért ? ---Csak .

Én kérném (túl rövid) kérem
                          demeter kedvelte ezt.

Komment

Na most jöttem be a műhelyből. Megdobbant a szíve!! Akarom mondani BEINDULT!! Úgy örültem neki majd kiugrottam a bőrömből.
                            Igaz még lóg a bele neki mert csak úgy próbára vannak a cuccok összekötve, de ez már haladás.
                            Tapasztalatok:
                            Olyan áramot termel hogy a 21W-os izzót kiütötte. Ennek azért örülök mert lesz használható világítás a vason.
                            Kell súly a lendkerékre mert alapjáraton le-le áll. Csak ha emelek az alapjáratán akkor jár folyamatosan. A gázt viszont most úgy veszi mint a Stihl.
                            Beagle, Titus és 8 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Kell súly a lendkerékre mert alapjáraton le-le áll.
                              Vagy húsz éve (kínomban) én is csináltam ilyet a D-Csepelemre, ill. nem egészen ilyet, hanem Babetta lendkereket és tirisztoros gyújtást szereltem rá, és nekem is az volt a tapasztalatom, hogy alacsony fordulaton le-leállt.

Ha lesz időm hétvégén, lefényképezem.
                              sinter kedvelte ezt.

Komment

Na most jöttem be a műhelyből. Megdobbant a szíve!! Akarom mondani BEINDULT!! Úgy örültem neki majd kiugrottam a bőrömből.
                                Igaz még lóg a bele neki mert csak úgy próbára vannak a cuccok összekötve, de ez már haladás.
                                Tapasztalatok:
                                Olyan áramot termel hogy a 21W-os izzót kiütötte. Ennek azért örülök mert lesz használható világítás a vason.
                                Kell súly a lendkerékre mert alapjáraton le-le áll. Csak ha emelek az alapjáratán akkor jár folyamatosan. A gázt viszont most úgy veszi mint a Stihl.

Eddig nem értettem miért kellene plusz súly a lendkerékre.
                                Az én tapasztalatom az volt,igaz 150es Mz-ts esetében hogy nem befolyásolja a működést ilyen téren.
                                Pedig a főtengely is könnyítve lett oly módon hogy a sonka átmérőből le lett véve.
                                Azt gondoltam a kisebb tömegű lendkerék majdnem egyenértékű egy főtengely könnyítéssel....
                                Egyébként örülök hogy működik, nagyon hálás tud lenni egy megbízható rendszer!
                                Terveim szerint a P10-re is rakok fel bár nem tudom pontosan hogy a hátrafele forgó főtengely miatt működne e.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: dkari; 2014 szept. 30, 18:26.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X